Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Płaskie wycieraczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Para płaskich wycieraczek - Cała Polska - CITEAM - Zakupy grupowe

Testował ktoś z was takie cudo ? Jak to ma sie w zimie ? Bo mam zwykle piorowe, ostatnio wracam , jade 140 km/h chce sobie psiknac na szybe a tu niedosc, ze nie ze wszystkich dysz polecal plyn, to jeszcze wycieraczka nie zebrala calego plyny z szyby i mialem maze, ktora utrudniala jazde, i zastanawiam sie , co zrobic by w zime takich rzeczy uniknac.

btw, dysze w b6 sa podgrzewane, prawda ?

Opublikowano

cena atrakcyjna, tylko że mam nietypowe zapięcie nie jestem pewien które z tych z linka podejda?

Cena wycieraczek z moim zapięciem waha sie od 100 w góre.

Opublikowano

Na stronke mozesz wejsc i wybrac model, wybralem z 00-03 i niby z zapieciem set z , chociaz sam sie obawiam o to zapiecie, bo jak zwykle piorowe kupilem, to musialem stelarze metalowe wywalic i samo pioro przekladac..

Opublikowano
Para płaskich wycieraczek - Cała Polska - CITEAM - Zakupy grupowe

Testował ktoś z was takie cudo ? Jak to ma sie w zimie ?

....chodzi Ci konkretnie o TEN model? co mają w sobie takiego, że napisałeś "cudo" :grin: ? Przecież B6 w zależności od życzenia kupującego fabrycznie wyposażane były w bezprzegubowe, więc na czym miałby polegać fenomen tych, których link wkleiłeś:eusathink:....

....kolego, również w zależności od wybieranego pakietu wyposażenia występowały dysze spryskiwaczy podgrzewane lub też nie - z reguły jak zaobserwowałem w iluś tam B6 kto miał "płaskie" wycieraczki miał też podgrzewane spryskiwacze (tak również jest u mnie) :wink: ...

Opublikowano

Serio ty tak doslownie wszystko zawsze czytasz ? Hmm a jak zczaic czy mam podgrzewane dysze ? Na wlepce bedzie ?

Opublikowano
Serio ty tak doslownie wszystko zawsze czytasz ?

....nie zawsze, w tym akurat przypadku zmotywowała mnie Twoja fasycnacja czymś co od nastu lat jest dostępne w tym modelu :grin:...

Hmm a jak zczaic czy mam podgrzewane dysze ? Na wlepce bedzie ?

....albo chociażby podnieść maskę w górę i sprawdzić czy do sprysków doprowadzona jest wiązka :wink: ...

Opublikowano

Nie jestem zafascynowany, po prostu tak napisalem.

Opublikowano

w wiekszosci b6 zeby zalozyc bezprzegubowe wycieraczki trzeba zmienic ramiona na te od b7:wink: a czy masz podgrzewane musisz sprawdzic:wink:

Opublikowano

Panowie, te beda dobre ?

Audi A4 b7 RAMIONA WYCIERACZEK (2903240225) - motoAllegro

bo mysle nad zmiana wycieraczek i szukam jakis ladnych ramion za nie duza kase :)

i czy od passata b7 by pasowaly ?

---------- Post dopisany at 18:36 ---------- Poprzedni post napisany at 18:31 ----------

A tu jeszcze taniej :

AUDI A4 2005 8E0 B7 WYCIERACZKA PIÓRO UCHWYT (2929504037) - motoAllegro

tylko czy beda pasowac z angola ?

---------- Post dopisany at 18:43 ---------- Poprzedni post napisany at 18:36 ----------

czy moze takie cos ? :

tylko czy przy nich jest to zapiecie na ktore pasuja inne wycieraczk iaero dostepne wszedzie , czy zas jakies niestandardowe ?

Nowe Ramiona ramię wycieraczki AUDI A4 [b6] 01r.- (2964062046) - motoAllegro

---------- Post dopisany 23-01-2013 at 18:04 ---------- Poprzedni post napisany 22-01-2013 at 18:43 ----------

ups ?

Opublikowano

te ostatnie co zamieściłeś to są owszem ramiona typu AERO ale to jest zamiennik, nie oryginał Audi. Oryginalne są jakąś stówkę droższe. Co do samych piór to w praktyce też potem ci podejdą albo ori aero albo jakiś boschowski zamiennik jeśli mnie pamięć nie myli. Tak czy siak czy przy zwykłych ramionach czy przy aero nie ma tak, że w markecie znajdziesz i kupisz wycieraczki... Tutaj standardu nigdy nie było.

Opublikowano

A po co doplacac 100 zl skoro to tylko kawalek metalu ? :) Chyba ze czyms sie rozni ?:)

Opublikowano

Panowie złamał mi sie jeden klik od wycieraczek ten od zabezpieczenia czy mozna go wymienic czy nie za bardzo ?

czy czeka mnie wymiana calych ramion ?

Pozdrawiam:wink:

Opublikowano
A po co doplacac 100 zl skoro to tylko kawalek metalu ? :) Chyba ze czyms sie rozni ?:)

zazwyczaj się różnią jakością wykonania i materiałem. nie mówię, że z tymi tak musi być ale jeśli po niedługim czasie zacznie złazić czarny lakier z ramion to będziesz miał odpowiedź. Ale niech każdy sam decyduje, w końcu to jego pieniądze.

Opublikowano

A ma ktos moze aero i moze mi powiedziec czy oplaca sie na nie zmieniac ? Czy zbieraja lepiej i dluzyj wytrzymuja ?

Opublikowano
A ma ktos moze aero i moze mi powiedziec czy oplaca sie na nie zmieniac ? Czy zbieraja lepiej i dluzyj wytrzymuja ?

Kolego mam od roku zamontowane aero ori. i są :thumbup1:

Opublikowano

A powiedz mi czy warto wymieniac zwykle na te aero ? Duza roznica ? :)

Opublikowano

na to sam musisz sobie odp.

różnica na czym?

na wyglądzie auta to kwestia gustu

na ścieraniu szyby to jest podobna do zwykłych bo zwykłe dostaniesz tylko z bosch

ewentualnie przy dłuższej sksplatacji koszt kupna piór, aero kupisz już od 50zł a do ori mocowania w b6 to koło 100zł

Opublikowano

Ja kupuje teraz same piora za 10z/ sztuka w markecie i przekladam same gumy :P A chodzi mi o roznice w wycieraniu ,czy dobrze przylegaja, bo zwykle mi czasem robia smugi i nie scieraja jak powinny ;/ JEszcze przed zima, cisne sobie 140 ,robie psik, wycieraczka jedzie i...zostawia mi plame na wysokosci oczu ;/

Opublikowano

po roku używania ich jest wszystko w porządku z nimi i spisują się jak w dniu zakupu,

ja polecam