Skocz do zawartości
IGNOROWANY

klimatyzacja włączona - pali bezpiecznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich mam problem z klimatyzacją a dokładniej gdy ją włączam to po chwili z trzaskiem pali bezpiecznik ( 30A ). A mało tego kilka dni temu zaczęło świrować ogrzewanie. Dmuchawa bardzo dziwnie pracuje tak jak by jakieś zwarcie było. Silnik chyba się przegrzewa bo po kilkunastu minutach takiej dziwnej pracy wyłącza się. Panowie POMOCY !!!

Opublikowano

jeżeli pali Ci bezpiecznik od dmuchawy to może być jak u mnie w pasku b5, spalił mi sie elektromagnes na sprzęgle klimy.

Opublikowano

a sprawdzales szczotki w dmuchawie u mnie tez dziwnie pracowala i buczala nawet dla sprawdzenia mozesz szczotki odwrocic na chwile i sprawdzisz czy cos sie poprawilo

Opublikowano

Szczotek nie sprawdzałem. A jak dostać się do silnika dmuchawy ?

---------- Post dopisany at 17:32 ---------- Poprzedni post napisany at 12:49 ----------

Uff rozebrałem połowę auta i dostałem się do tej cholernej dmuchawy. Fakt szczotki w nie najlepszym stanie ale w gorszym był komutator. Silnika już nie rozbierałem tylko zawiozłem do fachowca i za nie duże pieniądze wymieni wszystko. Lepsze to niż kupno na szrocie. A jak sobie pomyślę że czeka mnie jeszcze złożenie wszystkiego to mnie dreszcze przechodzą.

Opublikowano

CZemu połowę auta? to powinno być 5śrub :)

Opublikowano

Tak 5 śrub żeby odkręcić schowek, 5 śrub żeby odkręcić mocowanie schowka aby można było swobodnie wyciągnąć silnik i w końcu 5 śrub żeby odkręcić silnik :-)

Opublikowano

jak pali bezpiecznik od kompresora to może gdzieś przewód się przetarł i dotyka masy.

Opublikowano

wyciagniecie silnika dmuchawy +wymiana szczotek+skladanie wszystkiego do kupy zajeło mi 30 minut a na dojscie nie narzekaj jest duzo miejsca