szerszeni87 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Witam zakupiłem samochód z zawieszeniem KW V2 i jest obniżone za bardzo chciałbym go podnieść do seryjnej wysokości tyko jest w tym wszystkim to że nie wiem jakie majom to być wartości od asfaltu do rantu błotnika według specyfikacji na tablice w bagażniku mam 1BA 0YJ i 0YJ ale nie mówi mi to nic mam sedana A4 B7 1,9 TDI felgi stalowe 16 cali jak by ktoś mi podał wysokości a jeszcze jedno te zawieszenie KW V2 potrzebuje instrukcji jak się je ustawia i dostraja pierwszy raz mam odczynienia z zawieszeniem gwintowanym właściciel poprzedni niemieć zostawił tylko klucze do ustawiania i nic więcej . z góry przepraszam za pisownie jestem dyslektykiem
bojan167 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Witam zakupiłem samochód z zawieszeniem KW V2 i jest obniżone za bardzo chciałbym go podnieść do seryjnej wysokości tyko jest w tym wszystkim to że nie wiem jakie majom to być wartości od asfaltu do rantu błotnika według specyfikacji na tablice w bagażniku mam 1BA 0YJ i 0YJ ale nie mówi mi to nic mam sedana A4 B7 1,9 TDI felgi stalowe 16 cali jak by ktoś mi podał wysokości a jeszcze jedno te zawieszenie KW V2 potrzebuje instrukcji jak się je ustawia i dostraja pierwszy raz mam odczynienia z zawieszeniem gwintowanym właściciel poprzedni niemieć zostawił tylko klucze do ustawiania i nic więcej . z góry przepraszam za pisownie jestem dyslektykiem Znalazłem tylko coś takiego-nie wiem czy Ci pomorze Wynika z tego,że prześwit wynosi 120mm:wink:
szerszeni87 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2012 ale nic to mi nie mówi dalej nie wiem jaki ma być wymiar od jezdni do nadkola ?
yaboo Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 zerknij tutaj ... http://a4-klub.pl/zawieszenie-13/all-b6-b7-akcja-zbiorowa-rozkminiamy-zawieszenie-1ba-vs-1be-kat-mas-osi-191457/
szerszeni87 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2013 tak byłem tam na tym odnośniku ale nie znalazłem wartości dla sedana z silnikiem 1,9 TDI same kombi
yaboo Opublikowano 4 Stycznia 2013 Opublikowano 4 Stycznia 2013 tak tyłem tam na tym odnośniku ale nie znalazłem wartości dla sedana z silnikiem 1,9 TDI same kombi słabo czytałeś... Auto: A4 B6 (FWD) Nadwozie: Sedan Silnik: AVJ 150 (2001) Skrzynia: FTW Manual 5-cio biegowy Zawieszenie seryjnie było 1BA Przód -OJG 680mm Tył -OYH 680mm nacisk na osie 1-1045 2-1020 zamiana na 1BE (pochodzą z AWXa/sedan/manual 5-cio biegowy/FWD/2001) Przód-OJG 665 mm Tył -OYG 660 mm stabilizator z RS4/B7 na tyle obydwa zawieszenia mierzone na feldze 18" profil 40mm Auto: A4 B6 (FWD) Nadwozie: Sedan Silnik: AWX Sedan Skrzynia: Manual 5-cio biegowy Zawieszenie seryjnie - 1BA Przód -OJJ 660 mm Tył -OYH 675 mm ON - rezeri teraz pytanko mial ktos OJJ i zmienil na 1BE z jaka kategoria wagowa? 1 czy 2 nizej zeby dorbze siadlo o 2cm? opony 225/45/17 bieżnik ok 5mm
szerszeni87 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2013 dobrze ale jest to opis dla b6 a ja mam b7 i zawieszenie 1BA przód 0YJ i tył 0YJ to co opisujesz to są inne specyfikacje tak mi się wydanie
Rekomendowane odpowiedzi