carter222 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Witam, nie działa mi jedna dysza spryskiwacza przedniej szyby, wydaje mi się że może być zapchana bo samochód przyjechał z włoch, a tam pewnie rzadko mogły być wykorzystywane. Czy istnieje jakiś skuteczny sposób na przepchanie takiej dyszy? Czy muszę wymienić ją całą?
carnivore1 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 sprobuj dmuchnac tam czyms pod cisnieniem, mialem tez kompletnie zatkana u siebie i pomoglo dmuchniecie karcherem z bliska...
Gość Trzeniu Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 może jakąś igłą cieniutką przepchnij
freon Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 może jakąś igłą cieniutką przepchnij Mi się tak kiedyś zatkało od pasty do nadwozia... może akurat nie chodzi tu o zapchanie z braku używania we włoszech sprysków, a raczej o to, że ktoś ją ładnie przed sprzedażą przywoskował, i zapchał lekko otworek. Coś cienkiego i pogrzeb tam. A jak nie, to chyba nowe...
Reggi Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Podjechać gdzieś na jakiś warsztat , stacje benzynową czy gdziekolwiek aby była sprężarka i przedmuchać :th: Ja tak przeczyściłem dysze i mam spokój Tylko odpiąć weżyk od strony wenętrznej maski i dmuchać w kierunku zewnętrzym..czyli tak jak płyn tryska
Nosfer Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Tylko w przypadku grzebania musisz wziąć coś naprawde cieńkiego - szpilka ? I wtedy: grzebanko - pryskanko - grzebanko - pryskanko - aż wyleci paproszek
carter222 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2008 Dzięki panowie za pomoc, zrobiłem tak jak mówiliście. Najpierw pogrzebałem tam zwykłą igłą do szycia a później podmuchałem powietrzem z kompresora i pomogło, jeszcze raz wielkie dzęki zaoszczędziłem troche hajsu
Rekomendowane odpowiedzi