Leoneq Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Witam Był już temat odnośnie malowania kokpitu sprajem i innymi badziewami... ale takiego chyba nie było Wiem że nie którzy z was pomyślą i od razu będą odradzać że lakierowanie listew wewnętrznych ozdobnych ( dekorów ) jest do bani i lepiej zastosować ori bo ori jest super i sie nie rysuje... Też tak myślałem !!! Jednak kumpel strasznie się napalił na kolor aluminiowy ( zbliżony do Szczotkowanego Aluminium - ori listwy ) ze postanowił oddać listwy do lakierowania. Ma takiego kumpla który maluje modele statków takie na wodę , i koles ponoć zna się na rzeczy - tłumaczył że trzeba jakieś specjalne podkłady dawać żeby zaraz się nie łuszczyło ani nie porysowało. Kumpel przyjechał samochodem z pomalowanymi listwami , jak zobaczyłem to szok naprawdę sam nie wierzyłem ze będzie tak dobry efekt i kolor aluminiowy... koszt troszkę ponad 200 zł Jeździ z nimi 3 miesiące już i ani ryski ani kurzu Jedną sztukę mi pożyczył żebym zobaczył i się przyzwyczaił do nowego design Poniżej fotki Proszę o opinie
marbol Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 no chyba zna sie na rzeczy, efekt jest :th:
Cuber Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 no musze powiedziec ze super wyglada :th:
Flyer Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ja za koszt malowania wolalbym poszukac ori szczotkowanego aluminium
Reggi Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ja za koszt malowania wolalbym poszukac ori szczotkowanego aluminium Ototot...bo okazje sie zdarzają Ale efekt niezły :th:
pre_pl Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 no niestety, ale to w ogóle nie wygląda na szczotkowane aluminium To całkowicie nie przypomina nic co było w orignale
Flyer Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ale efekt niezły :th: A widziales na zywo? :>
Reggi Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ale efekt niezły :th: A widziales na zywo? :> Nie ..ale po fotkach widać , że nie jest tak źle..
Leoneq Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2008 no niestety, ale to w ogóle nie wygląda na szczotkowane aluminium To całkowicie nie przypomina nic co było w orignale No dlatego napisałem że zbliżony a nie identyczny w rzeczywistości wygląda jeszcze lepiej niż na fotkach.... Pre a Ty u Siebie masz szczotkowane alu ? tak żeby przyjechać porównać porobić fotki ? pzdr. Dziekuje za opinie...
moskal Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Efekt bomba , widac ze koles zna sie na rzeczy , dla zwykłego smiertelnika praktycznie nie widac różnicy miedzy ori a malowanym.
voxan69 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Na ostatnim zdjęciu w górnym lewym rogu widać tzw. serek - źle odtłuszczone przed lakierowaniem - należy używać zmywacza anty silikonowego. Samo malowanie nie jest problemem. Każdy lakiernik samochodowy to wykona. Ważne aby nałożyć ze trzy warstwy lakieru które po wyschnięciu należy na mokro zeszlifować a następnie wypolerować. Jeżeli farba i lakier są dobrej jakości powłoka powinna być trwała.
Leoneq Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2008 Dla mnie jest to tańsza alternatywa....jeśli ktoś nie chce wydawać na ori listwy 1200 zł czy tam coś ok. lub siedzieć na allegro/ebayu 24h/dobre czekając na okazję to można taką lakierkę sobie strzelić a i tak przeciętny śmiertelnik ( który nie siedzi na forum , który nie jest maniakiem audi ) nie będzie wiedział czy to było tak ori czy malowane czy inne... także chyba się skuszę ... chętnie jeszcze bym porównał jak to się ma do ori szczotkowanego alu...
pre_pl Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Jeśli ktoś chce zerknąć na ori to zapraszam to nie jest szczotkowane alu
arson15 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9d3e1bddc61e344f.html a co to jest? [br]Dopisany: 18 Czerwiec 2008, 12:21 _________________________________________________http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a1a5385dfe691ff5.html jeszcze jedno zdjęcie
pre_pl Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 a co to jest? tak zwany fish-scale, tu masz porównanie szczotkowanego alu (brushed alu) do "rybiej łuski" :
arson15 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 ok dzięki za sprostowanie więc byłem w błędzie Pozdrawiam
pre_pl Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 chociaż, tego "szczotkowanego alu" były też dwa rodzaje, to zdjęcie które ja przedstawiłem to bardziej przypomina nowsze listwy. Starsze chyba nie były aż tak mocno szczotkowane...
Leoneq Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2008 No to w ogole nie przypominaja szczotkowanego aluminium te moje listwy ale mnie sie tam podoba
pre_pl Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=MtII-d4eoo4 hyhyhy, DIY Brushed Aluminium Audi A4[br]Dopisany: 18 Czerwiec 2008, 12:58 _________________________________________________Le No to w ogole nie przypominaja szczotkowanego aluminium te moje listwy ale mnie sie tam podoba Leoneq, ale była wcześniejsza wersja "szczotkowanego" - nie mogę znaleźć zdjęcia...Flyer, którą Ty masz ?
Leoneq Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2008 No tą listewkę którą ja mam to po prostu jest psiknięta na aluminium matowy , nie ma nic wspólnego z szczotkowanym... ale jak widziałem całe auto w tym to naprawdę efekt był bardzo fajny...
Rekomendowane odpowiedzi