Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Demontaż tapicerki przednich drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzięki, tak myślałem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rysunki wielce pomocne.

Niedomaga sterowanie szybami z przodu.

Łączy- nie- łączy.

Nowy włącznik na przód w ASO ok. 100 PLN, wymiana 180 PLN.

Wezmę się sam i powalczę. :good:

Opublikowano

Rysunki wielce pomocne.

Łączy- nie- łączy.

Wymiana przełącznika jest banalnie prosta. Maksymalnie 30 min roboty włącznie ze ściągnięciem tapicerki. Sam dasz rade i bedziesz mial jeszcze na piffko:)

Opublikowano

Rysunki wielce pomocne.

Łączy- nie- łączy.

Wymiana przełącznika jest banalnie prosta. Maksymalnie 30 min roboty włącznie ze ściągnięciem tapicerki. Sam dasz rade i bedziesz mial jeszcze na piffko:)

tylko nie zapomnij zaopatrzyc sie w spinki do tapicerki w ASO bo na pewno ktoras poleci :)

Opublikowano

Zrobione.

Dwie spinki i godzinka, bo wolałem odkręcić poręcz-uchwyt żeby nie połamać obudowy przełącznika.

Nawet działa.

Pifko tylko :"Koźlak" browar Amber - mniam. :drunk:

Opublikowano

tylko nie zapomnij zaopatrzyc sie w spinki do tapicerki w ASO bo na pewno ktoras poleci :)

Ja zarowno z lewej jak i prawej strony z przodu nieurwalem zadnej spinki. Wysoka temperatura pomaga w demontazu bez zadnych uszkodzen spinek.

pozdr

Opublikowano

Ja zarowno z lewej jak i prawej strony z przodu nieurwalem zadnej spinki. Wysoka temperatura pomaga w demontazu bez zadnych uszkodzen spinek.

pozdr

no to gratki za wynik, w moim wypadku bylo 5 na 6 polamane :tongue4:

Opublikowano

Witam, podłączając sie do tematu (mój problem polega na uszkodzonych linkach mechanizmu podnoszenia szyby), chciałbym pójść jeden krok dalej i dobrać się do miejsc, w których przymocowane są linki (przeszkadza mi w tym blacha, która znajduje się pod tapicerką). Chciałbym te linki odczepić i zastąpić nowymi. Byłbym wdzięczny za porady jak to zrobić.

Z góry dziękuje :hi:

Opublikowano

Witam, podłączając sie do tematu (mój problem polega na uszkodzonych linkach mechanizmu podnoszenia szyby), chciałbym pójść jeden krok dalej i dobrać się do miejsc, w których przymocowane są linki (przeszkadza mi w tym blacha, która znajduje się pod tapicerką). Chciałbym te linki odczepić i zastąpić nowymi. Byłbym wdzięczny za porady jak to zrobić.

Z góry dziękuje :hi:

Z tego co pamiętam to kolega Grazny działał coś z wymianami linki w przednich drzwiach. Zapodaj sie do niego na priv a na pewno Ci pomoże.

pozdr

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

No dobrze, a jak jest korba do szyb to ją się najpierw demontuje czy razem z tapicerką ściąga się?

Opublikowano

No dobrze, a jak jest korba do szyb to ją się najpierw demontuje czy razem z tapicerką ściąga się?

najpierw musisz zdemontowac korbe (pod zaslepka bedzie jakas srubka lub zawleczka)

BTW W B6 masz korby z przodu? :mysli: czy profil masz bledny?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

moze mi ktos wysłać na maila zdjecia drzwi przednich b6/b7 po zdjęciu tapicerki ?

Opublikowano

post wyzej masz linka,jak rozbieralem swoje :wink4:

Opublikowano

post wyzej masz linka,jak rozbieralem swoje :wink4:

dzieki za info .. juz zerknąłem... szkoda ze nie ma pokazanych cały drzwi po zdjeciu tapicerki. Zastanawiam sie czy wygluszac drzwi, bo chce rozbudowac CAR AUDIO ;]

Opublikowano

wszystko masz opisane w dziale o Audio-ja bym wygluszal-takie moje zdanie,ale to temat na inny watek :wink4:

Opublikowano
dzieki za info .. juz zerknąłem... szkoda ze nie ma pokazanych cały drzwi po zdjeciu tapicerki. Zastanawiam sie czy wygluszac drzwi, bo chce rozbudowac CAR AUDIO ;]

wygłuszać :wink4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W moim audi a4 B5 z 98roku jest o wiele łatwiej :) 2 srubki z prawej i lewej strony + 1 w klamce (ściągasz osłonke z klamki) tam 2 sruby dobre szarpnięcie do góry i tapicerka zostaje Ci w ręce :) odpinasz tylko kable i linke od klamki i jesteśmy w domu :):hi:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam problem odkręciłem wszystkie śruby tak jak w instrukcji , ale problem mam już z samym zdjęciem tapicerki chwytam od dołu i ciągnę do góry ale ani drgnie. W jaki sposób mam "Odczepić osłonę drzwi -8- "

Oto fragment instrukcji :

"Odczepić osłonę drzwi -8- → Rys.

– Unieść osłonę drzwi -8- ok. 20 cm w górę i wyjąć z ramy głównej drzwi."

Opublikowano

Musisz jeszcze "wyrwac" z zaczepow plastikowych. Z reguły wszystkie się łamią (u mnie 5 na 6 było połamanych), chociaż bywali i tacy którzy zdemontowali tapicerkę bez szkód. Także lepiej się zaopatrzyć w te zaczepy w ASO przed demontażem. Koszt niewielki: coś ok. 1 zł za szt.

Numery spinek podawałem w tym wątku, chyba na 2 stronie.

:hi:

Opublikowano

Dzięki ,

nie wiem czy to ma znaczenie ale napisze że próbuje zdjąć tapicerkę w autku b7 avant.

Czyli muszę mocno pociągnąć tapicerkę do siebie (próbowałem trochę się z tym mocować ale marnie mi to szło ponieważ nie wiem za co złapać żeby sobie szkód narobić :angry:) a jeszcze zapytam czy ta listwa od samej góry dolegająca do szyby ( tam gdzie głośnik wysoko tonowy) zejdzie z całą tapicerką ?