mounterd Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 witam wszystkich, A4 B6 1.9TDI 130KM 2001 rok W listopadzie spotkało mnie to samo, auto nie reaguje na pedał hamulca, utrzymuje stałe 1100rpm i tak dojechałem do domu z pracy. Mój mechanik zdiagnozował uszkodzenie pedału gazu, wymienił i było ok, profilaktycznie kazałem też wymienić świece żarowe i przy okazji termostat. dziś auto ma ten sam błąd, uzbrojony w kabel wpiąłem się do komputera i wypluło mi takie logi na silniku: 17571 Czujnik temperatury paliwa - przerwa/zwarcie do plusa brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY 18104 Magistrala CAN wspomaganie kierownicy - nieprawidłowy sygnał brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY 17965 Ciśnienie doładowania - przekroczona granica regulacji brak osprzętu / nie związany ze sprzętem 16955 Przełącznik stopu/hamulca - uszkodzenie brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY 18047 Czujnik 1/2 pedału gazu - nieprawidłowa funkcja brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY co mu może jeszcze dolegać poza dalszym uszkodzeniem pedałów? gdzieś wyczytałem że może to być woda w komputerze...? co do błędu ciśnienia doładowania - podczas gwałtownego przyśpieszania komputer wyłączy turbinę (nie zawsze, ale zdarza się), po wyłączeniu i włączeniu wszystko działa jak należy - czego to może być przyczyna? Turbina była na początku zeszłego roku regenerowana
german81 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 wymien czujnik stopu i zrob logi dynamiczne z bloku 3 8 10 11 i statyczne 1 4 7 13 23
mounterd Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2013 czujnik stopu zamówiłem sprawdzałem przed chwilą również lampy - wszystko działa poprawnie logi zrobię w miarę możliwości jutro, muszę mojego przyjaciela "na piwo" wyciągnąć
woodzuu Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 Podepnę się by nie zakładać nowego tematu . Problem rozwiązany ale może innym się przyda. Objawy migająca kontrolka świec żarowych i sporadycznie ESP,brak tempomatu, przy zapalonych światłach palący się ciągle stop .Przy zgaszonych stop reagował normalnie. Przyczyna bardzo prozaiczna - żarówka. Mimo że świeciła normalnie dawała takie błędy ( w vagu błąd 16955 )
Rekomendowane odpowiedzi