Vego Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 panowie w mojej Audi nie swieci mi sie kontrolka od bagaznika na liczniku jak sie do tego tematu zabrac podpowie ktos ? ;d pozdr
Vego Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2013 kontrolka pod rezerwa ? nie ma jej tam ? ;d
radzioo88 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Opublikowano 8 Stycznia 2013 ten sam mam problem mruga tak jakby byl bagaznik otwaarty a jest zamkniety...
Club_Dj Opublikowano 8 Stycznia 2013 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Sprawdz mikrostyk w zamku od klapy, moze tam cos nie gra. Ja mialem ulamany plasticzek ktory popychal mikrostyk, skleilem i smiga do tej pory
1977andrzej Opublikowano 8 Stycznia 2013 Opublikowano 8 Stycznia 2013 W B6 mechanizm zamka ma zintegrowany mikrostyk. On odpowiada za pojawienie sie informacji o otwarciu na FISie oraz zapalenie lampki w klapie. Moze podobnie jest w B5.
Vego Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2013 a jak dostac sie do tego mikrostyku ? gdzie on w zamku jakos jak sie wgl dostac do zamku ;p
mo2 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Podepnę się. Fis sygnalizuje otwartą klapę, ale oświetlenia brak. Jakieś pomysły?
Club_Dj Opublikowano 8 Stycznia 2013 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Mikrostyk jest w zamku Zeby dostac sie do mikrostyku trzeba zdjac tapicerke klapy(Trzyma ja pare srub), w raczce do zamykania tez sa sruby. Jak zdejmiecie tapicere to bedziecie mieli dojscie zeby odkrecic zamek, ktory trzymaja dwie podajze 10-tki. Odkrecic go i lekko wysunac. W srodku jest mikrostyk, powinniscie go juz znalezc. Jak nie dacie rady to jutro zrobie jakies fotki
radzioo88 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Mikrostyk jest w zamkuZeby dostac sie do mikrostyku trzeba zdjac tapicerke klapy(Trzyma ja pare srub), w raczce do zamykania tez sa sruby. Jak zdejmiecie tapicere to bedziecie mieli dojscie zeby odkrecic zamek, ktory trzymaja dwie podajze 10-tki. Odkrecic go i lekko wysunac. W srodku jest mikrostyk, powinniscie go juz znalezc. Jak nie dacie rady to jutro zrobie jakies fotki Kolego jakbys mogl wrzucic jakies te fotki bylo by mi latwiej to luknac z gory dziekuje pozdrawiam
Club_Dj Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 radzioo88 masz kombi, ale rozbiorka nie powinna sie zbytnio roznic od sedana. Zaczynamy od naszykowania sobie kluczy - klucz krzyzak i nasadowa 10 tka Na Zdjeciu zaznaczylem na czerwono gdzie mniej wiecej sa sruby do wykrecenia (krzyzakiem). Sruby w raczce sa gleboko umiejscowione Zdejmujemy trojkat i odkrecamy kolejne dwie sruby Po tej operacji zdejmujemy tapicerke, lekko sciagajac ja w dol Teraz dobieramy sie do zamka. Odkrecamy go Ostroznie wysuwamy zamek. Odpinamy gume, a nastepnie ja zdejmujemy Po demontazu gumu ukarze nam sie element z mikrostykiem Wraz z dociskaniem/puszczaniem powinno sie zapalac/gasnac oswietlenie w bagazniku a z tym zapalac i wylaczac kontrolka na tablicy. Jesli dziala to znaczy, ze mikrostyk jest w porzadku. Winny moze byc tez ten plasticzek, ktory jak u mnie widac, byl juz klejony. Zepsuty nie ma stycznosci z mikrostykiem.
radzioo88 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Tak kombi mam ale tez mi sie wydaje ze podobnie. Dzieki wielkie jak tylko bedzie chwila czasu to sie za to zabiore. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi