wrclaguna Opublikowano 21 Września 2016 Autor Opublikowano 21 Września 2016 Panowie a sam radar ten w zderzaku jest inny w polifcie ? czy tylko mocowanie jego jest inne ? Radar jest inny oraz mocowanie
jozek726 Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Panowie a sam radar ten w zderzaku jest inny w polifcie ? czy tylko mocowanie jego jest inne ? Radar jest inny oraz mocowanie Dzięki a masz na wylocie numer radaru ?
komoornik Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Czy zmiana licznika jest konieczna, jeśli ma się już kolor?
wrclaguna Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Opublikowano 7 Listopada 2016 Ja bym nie zmieniał jesli jest kolor
komoornik Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 To jeszcze tylko pytanie czy to w ogóle będzie do ogarnięcia. Mam zrobionego lifta, więc musi być poliftowy radar? Nie będzie problemów z komunikacją w przedlifcie? Gateway już jest, zostają manetki z taśmą?
paudib8 Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 To jeszcze tylko pytanie czy to w ogóle będzie do ogarnięcia. Mam zrobionego lifta, więc musi być poliftowy radar? Nie będzie problemów z komunikacją w przedlifcie? Gateway już jest, zostają manetki z taśmą? rekomenduję uchwyt radau poliftowy ( aby dopasowąc fizycznie) a Radar przedliftowy (aby dopasowąć systemowo do posiadanego Gateway'a oczywiście w wersji High) i przeczytać ze zrozumienim cały wątek minimum ze dwa razy... powodzenia
marek750 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) Witam, mam problem z radarem tego typu, że nie dzia wcale, a vcds pokazuje błąd: '00003 - Sterownik uszkodzony''. Najdziwniejsze jest to ze godzina i data zapisania błędu jest taka sama jak gdy miało miejsce robienie korekty oprogramowania silnika, tj miedzy pierwsza a druga korektą softu (patrząc po godzinach zapisanych w komputerze hamowni). Sterownik silnika był wyjmowany kilka razy i zmiana oprogramowania odbywała się 'na stole'. Moje pytanie brzmi, czy to miało jakiś związek z powstaniem tego błędu czy jest to poprostu zbieg okoliczności ? Gdzie szukać przyczyny powstania tego problemu? Czy dobrze rozumiem ze do wymiany jest cały sterownik z radarem który jest przy zderzaku ? Samochód: A4 B8 lift 3.0TDi Q Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 5 Grudnia 2016 przez marek750
wrclaguna Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2016 A gdzie był robiony program ? juz nie pierwszy taki przypadek słysze
marek750 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) A gdzie był robiony program ? juz nie pierwszy taki przypadek słysze A jednak... W firmie w Kobiórze (woj Śląskie), nazwy nie będę podawać żeby antyreklamy nie robic. Jakieś rady co dalej robic ? Edytowane 5 Grudnia 2016 przez marek750
wrclaguna Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2016 Sterownik ACC powienien być wypinany podczas modyfikacji Czeka cie wymianka
marek750 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Ehhh Ciekawe co mi powie tuner jak będę sie domagać naprawy tego.. -.- Doradzisz jak sprawdzić legalność pochodzenia takiego sterownika podczas zakupu ? Powiedz jeszcze, sterownik sie uszkodził poprzez grzebanie w sterowniku czy od pomiarów na hamowni? Dodam ze raz lub dwa, miało miejsce ze system radaru w pewnym momencie podczas pierwszego hamowania uruchomił alarm i hamulce w samochodzie, ze względu ze przed samochodem była dmuchawa.
marek750 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 A jaki masz numer ? Wedlug vcdsa: 8K0907561B
wrclaguna Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2016 Ehhh Powiedz jeszcze, sterownik sie uszkodził poprzez grzebanie w sterowniku czy od pomiarów na hamowni? od pomiaru :hi:zbyt blisko była przeszkoda i sterownik zeswirował A jaki masz numer ? Wedlug vcdsa: 8K0907561B to takiego szukaj, spisz sobie kodowanie ze starego sterownika.
marek750 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Niezły pasztet :/ Wnioskuje ze naprawić sie go nie da Jak wyglada sprawa z kupnem nowego? Ochronę komponentu jak sie zakłada ?
wrclaguna Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2016 Niezły pasztet :/ Wnioskuje ze naprawić sie go nie da Moze sie da ...tego nie wiem Masz bład 003 , pasuje sprawdzić czy jest dostępna aktualizacja oprogramowania dla tego modułu sterownika jedz do kumatego goscia info PW
MarcinOslo Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 W oryginalnych zestawach flash'y nie ma zadnych plikow aktualizacyjnych do radaru. Wedlug mnie niestety tylko wymiana ,po wymianie trzeba usunac ochrone i prawdopodobnie do zrobienia bedzie jeszcze kalibracja.
tomo.td Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Panowie. Takie pytanko. Czy da radę zainstalować w naszych autach przełącznik zespolony o nr: 8K0953568M lub 4G8953502AG ?
devilosek Opublikowano 29 Stycznia 2017 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Mam pytanie czy sterownik silnika z końcówką 022ML przyjmie kodowanie ? Wysłane z mojego D6603 przy użyciu TapatalkaTak się składa że po wejściu w engine nie mogę wejść w codinghelpers bo komunikat o błędzie że nie można aktywować .Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
wrclaguna Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2017 Dnia 19.01.2017 o 14:04, tomo.td napisał: Panowie. Takie pytanko. Czy da radę zainstalować w naszych autach przełącznik zespolony o nr: 8K0953568M lub 4G8953502AG ? Do twojego auta da sie 52 minuty temu, devilosek napisał: Mam pytanie czy sterownik silnika z końcówką 022ML przyjmie kodowanie ? a probowałes ? przegląd list Jakie SW działa / nie działa z ACC. HW dla wszystkich poniżej: 03L 906 022 B SW bez wsparcia ACC: 03L 906 022 B SW z obsługą ACC: 03L 906 022 MJ 03L 906 022 JM 03L 906 022 MQ / MR (CAHA)
Rekomendowane odpowiedzi