Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana Gałki na S-line oraz wymiana 6b Kapsla na 5b

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pokaze jak wymienic gałkę standard na s-line oraz zamiana kapsli z 6biegów na 5biegów

:decayed:

Oczywiście potrzebujemy:

gałka 5b

gałka S-line 6b

śrubokręt - oraz +

suszarka

igła

nowy metalowy oring

w moim przypadku nożyczki do paznokci (coś ostrego)

czas pracy: 30min

Zaczynamy od wyciągnięcia ramki od mieszka, trzyma się ona na 4 zaczepach, wyciągamy ją - delikatnie szarpiąc do góry zaczepy są w każdym rogu ramki

2013_01_09_20_37_33.jpg

2013_01_09_20_38_28.jpg

Jak już uporamy się z tym, wywracamy mieszek na zewnątrz ciągnąc do góry aby odsłonić drążek skrzyni i oring który trzyma nasza gałkę

2013_01_09_20_38_56.jpg

W moim przypadku już mam wymieniony na oring z śrubką, jednak oryginalnie jest tam zaciskowy trzeba go po prostu usunąć (kombinerki śrubokręt i trochę siły)

Jak już go zdjeliśmy - ciągniemy gałkę do góry powinno iść lekko i delikatnie (jak nie potraficie poproście jakąś kobietę ona na pewno zrobi to najlepiej:wink:)

2013_01_09_20_39_52.jpg

Teraz zabieramy całość do domu i przeprowadzamy przeszczep kapsla.

2013_01_09_20_44_48.jpg

Zaczynamy od wyjęcia srebrnego oringu wraz z kapslem. Najlepiej użyć do tego coś ostrego np: nożyczek, delikatnie podważamy z każdej strony najlepiej zacząć od łączenia szwów na gałce nastepnie z każdej strony aż wyskoczy trzymają go 2 małe "uszka"

2013_01_09_20_45_42.jpg

Teraz jak już go mamy na stole zaczynamy grzać go suszarką nie opalarką bo to plastik!! po jakimś czasie wbijamy igłę w krawędź miedzy srebrnym a czarnym kapslem i podważamy

2013_01_09_20_46_17.jpg

2013_01_09_20_47_18.jpg

Tym sposobem mamy kapsel 5b czy tez 6b do założenia do nowej gałki w moim przypadku 5b do s-line

2013_01_09_20_47_32.jpg

Kapsel przyklejamy na srebrny kapsel i do gałki (klik) u mnie klej pozostał i trzyma jednak jak u kogoś nie trzyma od czego jest kropelka

Wszystko składamy w odwrotnej kolejności i zakładamy nowy oring na drążek żeby trzymał gałkę na swoim miejscu

2013_01_09_20_38_56.jpg

Gotowe !!!:thumbup1:

Poprawione zdjęcia - zamiast linków fotki w wątku/chudineze

Opublikowano

Elegancko :brawo:

Tylko mogłeś jako zwieńczenia dzieła dać jakieś zdjęcie pokazowe :decayed:

Dla mnie rewelacja tylko czy ta opaska metalowa nie przeszkadza?

P.S: zmniejsz grzanie d*py bo se co nie co zagotujesz :hi:

Opublikowano

rowniez dzieki, skorzystam napewno z tego sposobu :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Wjechałeś mi na ambicje jutro położę wisienkę na torcie :wink:

Jeżeli chodzi o opaskę jest ok nie haczy oczywiście jak założysz małej średnicy. pozdro:hi:

Opublikowano

:decayed:

małe ot, czekam na moja galeczke i tak się zastanawiam.. Czym można poprawić wygląd skóry na takiej galce..?

Opublikowano

a skąd zabrałeś ten srebrny kapsel? ASO? jaka cena? nr?

Do regeneracji skóry polecam:

Krem do Renowacji z pigmentem Saphir (2869873797) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

efekt dokładnie taki jak na zdjęciach

Opublikowano
  • Autor

Albo pogadaj z raggaman on obszywa skórą kierownice, galke pewnie tez bedzie umiał a napewno bedzie wyglądać jak nowa !!!:thumbup1:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

jeszcze raz podsumowujac galke 5b miales zwykla tak?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, ten pierscien czarny w b6 do zdejmowania gałki, gdy krece w prawo, przesuwa sie dosłownie o 2 milimetry, teraz nie wiem czy podejsc do tego siłowo czy jakims sposobem? a nie chce połamac dziada:decayed:

• 1 rok później...
Opublikowano

Odnowie troche temat :) Powiedz mi kolego czy ten kapsel cały z obwódką ze zwykłej gałki podejdzie do s lina? bo kupiłem s line ale troche chromu zeszło i chciałbym przełożyć ze zwykłej/ Pójdzie bez problemu?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Odnowie troche temat :) Powiedz mi kolego czy ten kapsel cały z obwódką ze zwykłej gałki podejdzie do s lina? bo kupiłem s line ale troche chromu zeszło i chciałbym przełożyć ze zwykłej/ Pójdzie bez problemu?

Jakby podchodziło to by nikt nie odklejał samego emblematu tylko cały kapsel sobie przełożył.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

odgrzeje kotleta :) można kupić samą srebrną obwódkę? jaki numer i koszt?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ja też odgrzeje kotleta :)

u siebie mam zwykłą gałkę i tak wygląda "środek":

15857255_1223392661041790_432404199_o.jp

a to jest "środek" gałki którą kupiłem, i chcę założyć:

15902725_1222795214434868_537945041_o.jp

moje pytanie brzmi, czy da się ten jasny element spod opaski wyciągnąć i przełożyć do tej "nowej" gałki? jeśli nie, to w jaki sposób ją zamontować? :)

Opublikowano

Oj chyba nie, to jest razem z tamtą stara gałką.Leży u mnie jedna w garażu ale nie chce mi sie iść :D. Pewnie zaraz ktoś z forum odpowie Ci na pytanie

Opublikowano

kurcze, to w jakiś magiczny sposób muszę ją zamontować ... :huh::decayed: