adasio13 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Panowie o co chodzi z ta wymianą turbo na AWX? mam afn 110km i czy by pasowała by do mnie ta turbina od awx bez jakichś tam przeróbek? i co to by zmieniło bez wgrywania dodatkowych programów?
pastaldo Opublikowano 11 Stycznia 2013 Opublikowano 11 Stycznia 2013 bez zmiany programu niema to sensu. Trzeba dołozyć przejściówkę na wyjściu z turbiny bo w AFN jest poprostu nasuwany wąż i opaska a w AWX jest taka jakby spinka.
adasio13 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2013 a jezeli zmienie program to jaki efekt uzyskam? i w przybliżeniu ile kosztuje wgranie programu
pastaldo Opublikowano 11 Stycznia 2013 Opublikowano 11 Stycznia 2013 program kosztuje różnie zależy gdzie robisz ale około 800 - 1200zł A efekt z tego co słyszałem to przy wymianie samej turbiny koło 150 - 160KM
adasio13 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2013 no to nieźle. tylko czy z silnikiem się nic złego nie bedzie dziać? i co ze spalaniem? zwiększy się?
pastaldo Opublikowano 11 Stycznia 2013 Opublikowano 11 Stycznia 2013 jeśli zrobi to ktos z głową to nic silnikowi nie zaszkodzi. A spalanie pewnie na początku wzrośnie bo będziesz chciał poczuc moc ale ogólnie wiele osób twierdzi że nawet spada.
adasio13 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2013 ok dzięki za info w takim razie
Kowi87 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Opublikowano 18 Stycznia 2013 zmiana samego turbo na AWX da Ci moze 150km(pewne 145km po strojeniu) nie wiecej, jak byś poczytał to byś wiedział co trzeba zrobić, jest opis zmiany na AWX w warsztacie
Raf_kk Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Podłączę się do tematu...czy turbo 1749vb czyli to od arl-a podejdzie p&p do afna? szukam alternatywy dla awx-a,myslalem o brd jednak z opinii jest dosc ospale? Była opcja gtb17 ale zeby wykorzystac potencjal to trzeba by wszystko zmieniac od wtryskow itp.... Co poradzicie?
Tommy Gun Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 A tak wogóle turbo od ARL podejdzie do AFN/AVG ?? Pytam bo znajomy ponoć założył takie do AVG
Kowi87 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 przecież wyżej napisałem ze nie podejdzie:wallbash: Można załozyc hybryde AWX z wirnikiem ARL nic wiecej:whistling: Dlaczego nie podejdzie do A4, spójrz na obrazek tak wyglada AWX
Frimuś Opublikowano 1 Lutego 2013 Opublikowano 1 Lutego 2013 Podłączę się do tematu...czy turbo 1749vb czyli to od arl-a podejdzie p&p do afna? szukam alternatywy dla awx-a,myslalem o brd jednak z opinii jest dosc ospale? Była opcja gtb17 ale zeby wykorzystac potencjal to trzeba by wszystko zmieniac od wtryskow itp....Co poradzicie? Tak wiec widzisz rafał albo bierzemy Awx albo BRD tu juz tzrba sie zastanowic nad sesem wydawania kasy bo roznica cenowa jaksa tam jest. Pytanie kolejne brd ok. a jak sie ma do tego sprzeglo itd. Sam widzisz lipa
Raf_kk Opublikowano 1 Lutego 2013 Opublikowano 1 Lutego 2013 Brd można przecież wystroić na np. 340nm i pojezdzic troche az Ci się sprzęgło nie zacznie ślizgać.
Kowi87 Opublikowano 1 Lutego 2013 Opublikowano 1 Lutego 2013 robić raz a porzadnie, anie ze wzgledu na stare sprzęgło sie ograniczać
Frimuś Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 robić raz a porzadnie, anie ze wzgledu na stare sprzęgło sie ograniczać Rafałku dokladnie jak Kowi pisze.... Z racje iz rafał i ja w jedmym czasie robimy auta u tego samego goscia dodam ze nazs kolega poinformował iz nei podejmuje sie montarzu brd na aucie czy tam ogolnie nam takiej turbiny nie sprzeda-bo z nia to loteria ??!! Co do montarzu to kij bo ja sa to zrobie. ---------- Post dopisany 07-02-2013 at 20:57 ---------- Poprzedni post napisany 01-02-2013 at 12:16 ---------- nie podejdzie, bierz BRD:wink: Dokładnie ale czy sens generowac koszta chcac sie zamknac w 160KM w opcji(awx 216stki fimc soft) ?? ---------- Post dopisany at 21:00 ---------- Poprzedni post napisany at 20:57 ---------- robić raz a porzadnie, anie ze wzgledu na stare sprzęgło sie ograniczać Dokładnie Rafał musimy sie zastanawiac czy faktycznie w lutym udezyc na strojenie,jak mi KOWI pisał jesli w czasie strojenia sprzeglo zacznie sie slizgac to tuner bedzie musial zmienic wartosci a co za tym idzie beda nadal ograniczenia i co ?? wymiana i spowrotem poprawka?? dodatkowe koszta jedynie
krzysztofquattro Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 Znacie jakiegoś dobrego , pewnego "hurtownika" z turbinami AWXa? Jakoś nie mam przekonania do allegro choć niektóre oferty są ciekawe TURBO turbina VW PASSAT 1.9TDI A4 A6 AWX 2,0 TDI (2966876263) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Frimuś Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 Znacie jakiegoś dobrego , pewnego "hurtownika" z turbinami AWXa? Jakoś nie mam przekonania do allegro choć niektóre oferty są ciekaweTURBO turbina VW PASSAT 1.9TDI A4 A6 AWX 2,0 TDI (2966876263) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. sam bym chcial z dobrego zrodła turbie i to niedrogo
Raf_kk Opublikowano 11 Lutego 2013 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zbyt wielu opcji nie ma...mówię o sprawdzonych punktach więc chyba allegro zostanie. Zawsze jest jakaś gwarancja.
Tommy Gun Opublikowano 11 Lutego 2013 Opublikowano 11 Lutego 2013 Pojeździjcie sobie po szrotach, można tam wyrwać cuda...
Rekomendowane odpowiedzi