piter1190 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Witam mam taki problem z swoją audi chciałem ruszyć ostro i nagle było słychać jak bo coś wyskoczyło i już ruszyć nie mogłem biegi mogłem biegi przełączać na włączonym silniku bez wciskania sprzęgła może ktoś wie co dokładnie się popsuło? i szukam mechanika do zrobienia tego jestem z warszawy Z góry Dzięki
pastaldo Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 To wygląda jakby się cos ukręciło. Ale że to mocowanie do wału to nie sądze dlatego ja bym obstawiał że to może byc wałek w skrzyni.
Konrad.jpg Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Miałem kiedyś podobnie tyle że podczas jazdy, odkręcił się przegub wewnętrzny.
pastaldo Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Miałem kiedyś podobnie tyle że podczas jazdy, odkręcił się przegub wewnętrzny. To że nie ruszy to ok ale on napisał że może bez sprzęgła wrzucać biegi a z rozwalonym czy odkręconym przegubem by raczej biegu nie wrzucił bez sprzęgła.
grochu Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Jeżeli biegi może Piotrek wrzucać na włączonym silniku bez wciskania sprzęgła, czyli jest tak jak by cały czas było ono wciśnięte. Może to wina linki? Albo docisku?
pastaldo Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 tam niema linki, jest hydrauliczne. Pozatym zerwanie linki jak to mówisz czy wylanie płynu spowodowało by że nie było by możliwości "odłaczyc " silnika od skrzyni więc nie mógłby wrzucać biegu bez zgrzytów.
Rekomendowane odpowiedzi