wrzosu Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) Przeczytałem kilka razy pierwszy post i nie rozumiem gdzie wpiąć sie w bezpieczniki. W brązowa wtyke bezpiecznik nr 5 od grzania d*p, czy czerwona wtyka bezpiecznik nr 3 ? Przydałoby się faktycznie trochę uporządkować ten wątek. Dzięki wrzosu o to mi chodziło jak to najlepiej puścić WTYCZKA CZERWONA Fotela PIN 2 to zasilanie od lampki oświetlenia fotela. Ciągniemy do MCE 09 WTYKA T17l ( czarna) PIN 14 (QQ1 na tył) PIN 3 to masa od lampki oświetlenia fotela (QQ1 na tył) łapiemy w dowolnym miejscu po drodze od fotel do skrzynki z bezpiecznikami. PIN 4 to zasilanie 12V do bezpiecznika nr 3 w czerwonej duzej wtyczce od strony kierowcy PIN 5 to masa elektrycznych foteli. łapiemy w dowolnym miejscu po drodze od fotel do skrzynki z bezpiecznikami jak sam robisz wiązkę to mostkujesz 2 pin kostki fotela kierowcy z 2pinem fotela pasażera oraz 4 pin z kostki fotela kierowcy z 4pinem kostki fotela pasażera Edytowane 28 Lipca 2015 przez wrzosu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Dobra ten zapis mnie zmylil i juz zglupialem gdzie to w koncu podlaczyc. Elsa nie chce mi sie odpalic to sam bym poszukal na schemacie. "Podłączenie zasilania siedzeń do listwy bezpieczników po stronie kierowcy:Brązowa szyna, bezpiecznik nr 5, 30A (pin do bezpiecznika: PIN 000 979 306 E 4,8mm) ja nie potrzebowałem bo miałem bezpiecznik od grzanych foteli 30A" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniell-gda Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Witam, zmieniłem fotele na grzane wentylowane elektryka bez pamięci polift , posiadam klimatyzację 3 strefy poprzednio miałem fotele z lędźwie elektryczne i grzaniem przód czyli 4 wtyczki pod fotelem , po zmianie foteli nie działa grzanie foteli tzn: załącza się grzanie i po 5 sekundach gaśnie na panelu lampka grzania , jak uruchomić grzanie a najlepiej wentylowanie foteli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 klimatronik trzeba zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrzosu Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 klimatronik trzeba zmienić na opcję z wentylacją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 klimatronik trzeba zmienić na opcję z wentylacją tak jak w pierwszym poście jest opisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniell-gda Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 klimatronik trzeba zmienić na opcję z wentylacją tak jak w pierwszym poście jest opisane 8t0820043s climatronic sciągnać CP a przewody u mnie już są w instalacji czy muszę je dokładać kodowanie vcds i będzie wiało w tyłek ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Trzeba kable pociagnac od foteli do MCE 09 oraz zakodować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaciu Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Jakim kluczem odkręcać stołki? W kilku miejscach czytałem że TORX50 pasuje, ale udało mi się odkręcić tylko jedną śrubę, a reszta omyka mi i nie chcę więcej probować żeby nie zjechać ich. Czy właściwym kluczem jest typ XZN? Jeśli tak to jaki rozmiar? Też 50? Na obrazku nr 8: Aha... I czy opanował ktoś jak zdejmować plastikową osłonę śrub z przodu stołka, Jak dla mnie było to dość ciężkie aby ich nie uszkodzić. I jedną z czterech uszkodziłem :/ Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez gaciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrzosu Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 klucz do śrub stołków to spline M10. nie radzę próbować torxami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekmw2 Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Witam Czy fotele z pamięcią ( tylko ktoś wyciągnął moduły pamięci )beda działały na zwykłej elektrycznej regulacji . Drugie pytanie czy kanapa tylna będzie pasowała od kombi do sedana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Witam Czy fotele z pamięcią ( tylko ktoś wyciągnął moduły pamięci )beda działały na zwykłej elektrycznej regulacji . Niestey nie bedą . Witam Drugie pytanie czy kanapa tylna będzie pasowała od kombi do sedana Kanapa bedzie pasować a oparcie rozni sie tylko mocowaniem pod rolete. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekmw2 Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 A jeśli sterowniki były by zamontowane to wtedy ruszy ? Ile taki sterownik kosztuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniell-gda Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 do a6 c7 około 400zł za sztukę na fotel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekmw2 Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Jaki numer ma ten moduł pamięci ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 A jeśli sterowniki były by zamontowane to wtedy ruszy ? Tak oczywiście . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrzosu Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) A jeśli sterowniki były by zamontowane to wtedy ruszy ? Ile taki sterownik kosztuje ? jeśli będą z tego samego auta. jeśli nie-CP. nowy w aso ok 1800 używkę strasznie ciężko dostać, a jak jest to trzeba liczyć z 800zł 8K0959760 8T0959760D lub E do a6 c7 około 400zł za sztukę na fotel pasują z C7?? Edytowane 17 Września 2015 przez wrzosu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniell-gda Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 A jeśli sterowniki były by zamontowane to wtedy ruszy ? Ile taki sterownik kosztuje ? jeśli będą z tego samego auta. jeśli nie-CP. nowy w aso ok 1800 używkę strasznie ciężko dostać, a jak jest to trzeba liczyć z 800zł 8K0959760 8T0959760D lub E do a6 c7 około 400zł za sztukę na fotel pasują z C7?? 4g8959760 z c7 nie pasują do b8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrzosu Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Witam Czy fotele z pamięcią ( tylko ktoś wyciągnął moduły pamięci )beda działały na zwykłej elektrycznej regulacji . Drugie pytanie czy kanapa tylna będzie pasowała od kombi do sedana najprościej uruchomisz fotel kupując inny w full elektryce i przełożysz przyciski+wiązka. lub dorwać wiązkę wraz z przełącznikami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekmw2 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Witam Czy fotele z pamięcią ( tylko ktoś wyciągnął moduły pamięci )beda działały na zwykłej elektrycznej regulacji . Drugie pytanie czy kanapa tylna będzie pasowała od kombi do sedana najprościej uruchomisz fotel kupując inny w full elektryce i przełożysz przyciski+wiązka. lub dorwać wiązkę wraz z przełącznikami moje stare maja elektryczna regulacje czyli wystarczy przełożyć kable i przełączniki i powinno działać. Czy moduł 8K0 907 063 A obsługuje podgrzewane fotele??? Czy moduł 8K0 907 063 A obsługuje podgrzewane fotele??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi