Jarol Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Witam Zauważyłem w moim aucie że pedał sprzęgła dużo gorzej odbija niż w innych autach. Ostatni pojeździłem trochę VW Polo, Passatem i Seatem Ibizą wszystkie z silnikiem TDI i tam wyrażnie pedał sprzęgła dużo mocniej odbija. U mnie jak przesiąde się z innego auta to mam wrażenie że pedał sprzęgła zostaje w podłodze i powolej wraca ale jak bym szybciej podniósł nogę to pewnie oderwę ją od pedału. Sprawdzałe też w innej A4 B6 z tym samym silnikiem i też nie ma takiego problemu. Co może za to odpowiadać?? Ukałda sprzęgła nie ma wycieków. Ostatnio sprzęgło było odpowietrzane ale nic to nie dało.
spetsnaz Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Może być zatarty wysprzęglik w skrzyni.
tomcrack27 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Lub też możesz spróbować odpowietrzyc wysprzeglik.moze to coś pomoże
samekgsx550 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Opublikowano 18 Stycznia 2013 U mnie wolno odbija jak jest duży mróz. Przy -30 niemalże zostaje w podłodze przy pierwszym wciśnięciu.
OLIVER Opublikowano 18 Stycznia 2013 Opublikowano 18 Stycznia 2013 U mnie wolno odbija jak jest duży mróz. Przy -30 niemalże zostaje w podłodze przy pierwszym wciśnięciu. A kiedy kolega wymieniał płyn hamulcowy w wysprzęgliku ?Myślę ze od nowości nie był wymieniany a latek to on ma już sporo ... Tak samo traci właściwości jak w zaciskach a tego chyba nikt nie robi ....A pasowało by.....
MASATO Opublikowano 18 Stycznia 2013 Opublikowano 18 Stycznia 2013 płyn się starzeje i chłonie wilgoć, póżniej przyjdzie mróz woda w płynie zamrza i pedał nie odbija tak ładnie
MATIUS Opublikowano 18 Stycznia 2013 Opublikowano 18 Stycznia 2013 potwierdzam kupiłem 4lata temu auto niewiem kiedy miało wymieniany płyn hamulcowy zrobiłem to po tych 4 latach nie dawno przed zimą i jest mega różnica.... widać po pedale lepiej chodzi szybciej się cofa także panowie płyn co 2 lata nie dłużej... nie wspomnę o kolorze płynu mój był jak Szambo czarny.... teraz piękny żółty cieszy oko Polecam koszt nie duży a banan na twarzy jest
Jarol Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2013 Ok to od tego zaczne że wymieni płyn w układzie sterowania sprzęgłem. Bo w hamulcach to maiłem 2 miesiące temu wymieniany.
MATIUS Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 układ sprzęgła pracuje na płynie hamulcowym od hamulców jest to powiązane kolego
aras837 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Tak, na bank to będzie płyn hamulcowy, przerabiałem temat w moim poprzednim aucie.
robertjudi Opublikowano 22 Stycznia 2013 Opublikowano 22 Stycznia 2013 W takim razie też muszę wymienić płyn ,bo jak auto postoi na mrozie 1-2 dni to sprzęgło dziwnie się zachowuje i opada a po naciśnięciu kilka razy jest ok już
Rekomendowane odpowiedzi