pioteros Opublikowano 18 Stycznia 2013 Opublikowano 18 Stycznia 2013 ale mając tylko ten sterownik, np. podłączając go pod nowe auto? czy trzeba było to zrobić jeszcze kiedy siedział oryginalnie w poprzednim aucie?
Wihajster Opublikowano 18 Stycznia 2013 Opublikowano 18 Stycznia 2013 ale mając tylko ten sterownik, np. podłączając go pod nowe auto? czy trzeba było to zrobić jeszcze kiedy siedział oryginalnie w poprzednim aucie? da sie
pioteros Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2013 wystarczy zwykly kabel po lini K pod USB i vag commander itp ?
szogun0 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Nic sobie nie wyciągniecie z tego sterownika. Ale jest to nie potrzebne, w 1999r. było jeszcze Immo 2 i tam nie trzeba starego PIN-u.
pioteros Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2013 problem jest tego typu, że jak podmieniam ori sterownik z koncowka 558E na drugi taki sam z tym samym numerem (silniki AEB) to nie ma problemu, adaptacja, VAG COM instruments 17, adaptation 10 i wszystko bangla... tutaj przy zamianie na sterownik z koncowka 558DA (od AJLa) ktory to sterownik fizycznie jest wrecz identyczny, wszystko pasuje i auto nawet na 2 sek odpala na nim, pomimo adaptacji jak wyzej odcina go immo przy migajacej kontrolce immo... wywalajac standardowy blad o odcieciu zaplonu, zaden inny blad silnika nie wyskakuje dlatego mysle ze na bank bedzie chodzil na nim po ogarnieciu problemu z immo jestes pewien ze w AJL 99 bylo jeszcze immo 2?
Dev Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 ma na bank, Kolega jakiś czas temu mi usuwał
OLI_B5 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Masz tak samo jak ja miałem , jak chcesz wysyłac to ci pomoge
pioteros Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2013 sprawa jest taka ze kupilem kabelek z allegro do grzebania w liczniku, zobacze jeszcze moze cos pokombinuje programowo jak przyjdzie kolejna opcja to przelutowanie malego scalaczka z ECU AEBa do ECU AJL ktory odpowiada za immo (pamiec EEPROM) ecu sa identyczne wiec jest szansa ze ori pestka z immo bedzie hulac z kompem AJLa kolejna sprawa, znalazlem temat podobny do mojego, jak koles chcial wsadzic kompa z poliftowej A3jki 180KM do przedliftowej 150KM (silniki tez generalnie te same wszystko pasowalo) i on z kolei znalazl info ze po prostu nowszy komp 180KM dziala tylko z okreslonymi poliftowymi licznikami i tego sie nie obejdzie, chyba ze sie wywali fizycznie immo, byc moze tu jest ten sam przypadek no i ostatecznie u mnie zostanie wywalenie immo z ecu tak jak OLI piszesz, tylko pytanie, hał macz das it kost?
OLI_B5 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Ten sterownik z ajla jest wyjątkowo wredny , zadnym programem , kablem , emulatorem nie da rady go usunąc , nawet przelutowanie kosci i zaprogramowanie nie pomogło , u mnie gosciu 2 godziny kombinował zeby to ruszyło ale dał rade więc juz wie co i jak , jak chcesz to mozesz podesłac i ogarne Ci to jak cos to pw
szogun0 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 ma na bank, Kolega jakiś czas temu mi usuwał Sprawdziłeś w końcu czy działa, czy dalej brak czasu?
Dev Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 :facepalm::facepalm::facepalm: nic nie mów, gdzies go zakopałem i teraz nawet nie wiem gdzie jest :facepalm::facepalm: jak wyzdrowieje to musze wymienic mechanizm od wycieraczek, bo nowy sie rozleciał i bede musiał zdemontowac obudowe ECU i tym samym rusze kompa oczywiście dam znac co i jak
Rekomendowane odpowiedzi