Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Badanie techniczne i usunięcie LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli nie znasz się na montażu LPG to jednak radziłbym udać się do kogoś polecanego w swojej okolicy albo poświęcić trochę czasu na czytanie LPG forum :wink: Z tym że jeśli już masz syf który Cię denerwuje a chciałbyś mieć z tym wreszcie święty spokój to polecam jednak dać komuś zarobić (czasem trzeba :wink:) i cieszyć się tanią i bezproblemową jazdą :wink:

Opublikowano

Masz rację - tutaj zaoszczędzę a później się zj**ie za przeproszeniem i 2x dam.. :/ więc podzwonię gdzie mniej więcej taniej zrobią i tyle :) Jeździłem na LPG ale to 2 generacja :-/ nie jestem przeciwnikiem LPG wręcz przeciwnie :) ale musi to być porządna instalacja !

Opublikowano
Masz rację - tutaj zaoszczędzę a później się zj**ie za przeproszeniem i 2x dam.. :/ więc podzwonię gdzie mniej więcej taniej zrobią i tyle :) Jeździłem na LPG ale to 2 generacja :-/ nie jestem przeciwnikiem LPG wręcz przeciwnie :) ale musi to być porządna instalacja !

Dlatego nie koniecznie sugeruj się ceną montażu bo z reguły ceny są do siebie zbliżone, popytaj lepiej o kogoś polecanego :good:

Opublikowano

II generacji już darmo bym nie chciał do auta miałem w poprzednim katastrofa, a natomiast sekwencja to inna bajka tylko ile robisz kilosów np dziennie czy rocznie to sobie przekalkuluj :hi:

Opublikowano

KM sporo robie lecz na PB nie dużo z racji $$ :) Jak bym na LPG jeździł to znacznie więcej bym robił KM ~1000 to myślę na pewno w miesiąc

Opublikowano
KM sporo robie lecz na PB nie dużo z racji $$ :) Jak bym na LPG jeździł to znacznie więcej bym robił KM ~1000 to myślę na pewno w miesiąc

Czyli miesięcznie 200zł do przodu :decayed:

Czy jestem w stanie sam zamontować taką instalację ? w sensie mam tam jakąś znajomość co do mechaniki :) ? ale czy mnie to czasem nie przerośnie ..

Mechanika i elektryka

Nie jest to trudne ale wszystko zależy od umiejętności.

Dużo można się dowiedzieć np z forum LPG, z naszego też

Jak wspominałem wcześniej założyłem u znajomego w Volvo koszt gratów około 1000zł bo 5 cylindrów, pytał się w warsztatach to chcieli około 2000zł

Opublikowano

No Mariusz niestety instalują tylko BRC - i cena 2200 za sam przód -.- ?

Opublikowano
No Mariusz niestety instalują tylko BRC - i cena 2200 za sam przód -.- ?

To jak za nową istalację a przecież butle masz i homologację, ale co się dziwić każdy chce zarobić

Jeżeli przeraża cię cena to załóż sam, silnik prosty a ile na paliwo Ci zostanie

Stag 4+ jest z wtyczkami do wtrysków bosch - łatwiej nie trzeba kabli ciąć

Opublikowano

Davanti w kato 1400 zł ale na lepszych podzespołach a AC wszystko 2 lata gwarancji itd. z rozbiórką i montażem itd.

---------- Post dopisany at 14:54 ---------- Poprzedni post napisany at 12:16 ----------

Jeżeli ma ktoś jakieś zaprzyjaźnione serwisy na Śląsku to prosiłbym o dane :) !

Opublikowano

Davanti z tego co pamiętam jest polecany na lpg-forum.pl. Ja bym w to szedł.

PS. Chowix, z tego widziałem to chcesz sprzedać auto, zastanów się nad tym-czy pomysł nie jest spowodowany też kłopotami z LPG?

Masz fajnie ogarnięte auto+dobry gaz i jesteś wyluzwoany:decayed:

Opublikowano

no 1400zł drogą nie chodzi ale myślę, że za usługę usunięcia poprzedniej wsadzenia nowej i skonfigurowania myślę że będzie ok :) ! Umówię się z nimi na za jakiś czas :)

---------- Post dopisany at 13:03 ---------- Poprzedni post napisany at 11:31 ----------

No oboczymy co to będzie warte :) na czwartek zostawiam autko i w poniedziałek odbiór ! Już nie mogę się doczekać !

Opublikowano
no 1400zł drogą nie chodzi ale myślę, że za usługę usunięcia poprzedniej wsadzenia nowej i skonfigurowania myślę że będzie ok :) ! Umówię się z nimi na za jakiś czas :)

---------- Post dopisany at 13:03 ---------- Poprzedni post napisany at 11:31 ----------

No oboczymy co to będzie warte :) na czwartek zostawiam autko i w poniedziałek odbiór ! Już nie mogę się doczekać !

No to jak tyle trzymają auto to chyba kolektor ściągają do nawiercenia wkrętek

Jak odbierzesz auto napisz jak chodzi i zrób zdjęcia z pod maski

Opublikowano

Tz oni powiedzili, że z racji demontażu i montażu może to potrwać 1,5 dnia więc na spokojnie w poniedziałek powinno być z racji tego że nie pracują w weekendy.

Opublikowano

Zobaczysz, będziesz zadowolony :naughty:

Opublikowano

Otrzymałem rozpiskę co tam będę miał:

- Stag 4 Plus

- Reduktor AC R01

- Wtryskiwacz AC W01

cena zamiany z II gen (DT-Gaz system) na to wyżej - 1500zł

Jak myślicie o tym zestawieniu ?

Opublikowano

Przy tym silniku w zupełności wystarczający zestaw a i wtryski jak kiedyś padną to kosztują max 200zł :good:

Opublikowano

A jeżeli chodzi o jakość tych podzespołów to jak to wygląda ? Czy są one bardzo dobre/dobre/wystarczające/co to k**wa jest? :decayed:

Opublikowano

Chowix, poczytaj: lpg-forum.pl, a nawet zapytaj to ci doradza jakie wtryski, reduktor+sterownik są okej. Ja bym brał wtryski Hana (koszt około 400 zeta), albo Barracuda (koszt okolo 320 zeta)-pewnie można je pojedyńczo zamontować a nie w listwie. Wszystko znajdziesz na forum. A kto Ci ten zestaw zaproponował?

Opublikowano

Tz ja oddałem autko do davanti (davanti.com.pl) w Katowicach - bardzo dobre mają opinie na lpg-forum oraz tutaj na forum - Oni narzucili mi taki zestaw na niego mam 2 lata gwarancji i z ciekawości zapytałem o żywotność itd

---------- Post dopisany at 12:26 ---------- Poprzedni post napisany at 12:26 ----------

Tz jak skończy mi się gwarancja to mogę sobie te wtryski plug&play wymienić na np hana ?