Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z przepustnicą ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Problem z ostatnich dni to pływające obroty na biegu jałowym 500-800 rpm, ale nie zawsze , czasem po 10 sek się stabilizują. Raz mi zgasł silnik po wciśnięciu sprzęgła podczas dojazdu.

Ostatnio problem nie występował przez 2-3 dni .

Po podpięciu Vaga błąd 17967 .

17967/P1559/005465 - Ross-Tech Wiki

Jak widzę propozycja rozwiązania problemu to przeprowadzenie adaptacji przepustnicy , zblokowana przepustnica ? ,a nawet ewentualny problem z G28 tj . czujnikiem na wieńcu ?

Problem pojawił się w ostatnie mrozy , ale po 10 minutach jazdy .

Zamarzła przepustnica?? Błąd wykasowałem , a później laptop mi padł więc już nic więcej nie zrobiłem .

Spotkał się ktoś z tym błędem ?

Pobierz plik błąd1 jpg | TinyPic.pl - Najlepszy darmowy hosting zdjęć, obrazków, fotek

Opublikowano

umyj przepustnice i zrób adaptacie .silniki 2.8 maja tendncje do skraplania wody w odmie która pózniej sie dostaje do przepustnicy i przy takich temperach jakie mamy teraz i zamarza .

Opublikowano

Przeprowadziłem tylko adaptację przepustnicy i pomogło . Falowanie ustąpiło i brak błędów.

Trzy miesiące temu miałem wyjęty kolektor z przepustnicą i wtedy ją myłem . Zobaczę co będzie , czy problem nie wróci .

Faktycznie po wejściu w blok 098 dla Adaptacji pierwsze okno 4 V , w drugi ukazało się około 2 V , gdzie zwykle również było blisko 4 V.

Po adaptacji w drugim oknie pojawiła się znowu wartość ok. 4 V tak jak było to kiedyś.