Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Proszę o analize logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

na tych nowych wtryskach przepływka dalej tnie dawke i dynamiczna regulacja od 3.5 tys ma problem z regulacja . zrób logi w BS bloku 000 , te nowe wtryski sa takie same jak stare czy wieksze ?

Opublikowano

Ja bym poprawił dawkę paliwa bo jest mała

przeczyść przepływkę ,Filtr pow jaki? czysty?

na obecną chwile jest nawet gorzej niż na starych ...gorzej się wkręca...

a potem zrób poprawnie ,przejrzyście komplet logów pojedynczo tak jak powinno być i koledzy ocenią motorownie

Opublikowano

zrób narazie logi z bloku 000 BS zobaczymy jak jest ustawiony kat wtrysku bo moze wystarczy porawic kat wtrysku i dynamiczna regulaja wróci do normy

Opublikowano

dygnij statyczny kat wtrysku w granice 60

Opublikowano

to dyganie w okolice 60 ma swoje minusy też nie licząc że to dygnięcie wiele nie pomoże w tym przypadku.., twardsza praca silnika, mocniejsze uderzenie dwumasu przy rozruchu czyli krótszy jego żywot, kat jeszcze bardziej przestanie wyrabiać w drugą stronę i spalanie o symboliczną wartość pójdzie w górę, zrób przed i po loga dynamicznego 004 na piątym biegu spokojnie jadąc 1750obr może przy okazji do edukujemy nie których:)

dygnij bolcem i młotkiem ciśnienie pompy, oczywiście wymiana filtra paliwa, gruntowne sprawdzenie baku, smoka i wszystkich wężyków układu paliwa pod katem nieszczelności może pomóc ale nie musi:)

dygnięcie ze 40 na 60 kąta daje wzrost o 1,3 w logu 004 a tam nie domaga 3,5 wiec jak już ma to pomóc to musisz dygnąć na 92:P oczywiście nie polecam tak ustawiać

http://img507.imageshack.us/img507/9137/79122194.png

tak moja 15 letnia pompa afn od nowości nie rozbierana z ustawionymi ciśnieniami pracuje, jest na sprzedaż

Opublikowano

to co proponujecie??? aha zapomniałem powiedzieć w lato wymieniałem uszczelki w pompie tą od pokrywy i nastawnika i od tamtego czasy zaczął troche słabiej chodzić.