nedwed Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Witam, mam pytanie, jak wyjąć zegary z a4 bo chce je wysłać do naprawy
nedwed Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2013 a skad wziac had do elementów przednich ?
Bromchit Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 a skad wziac had do elementów przednich ? Żeby wyjąć zegary nie musisz mieć tego haka.
nedwed Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2013 wiec jak sobie bez niego poradze ?
Gość cwiara Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Kolego pisałem Ci jak wyciągnąć licznik. ta listwa co na rysunku masz schodzi lekko. Pod nią są dwa wkręty torx później ściągasz tak jak na rys lewą osłonę bezpieczników i tam na gorze jest miejsce żeby włożyć ręke i wypchać licznik. licznik wyjdzie lekko. Później odłączasz dwie wtyczki od licznika i jak masz radiowy zegar jeszcze jedną malą. To wszystko. Przed zdjęciem listwy i odkręceniem wkrętów obniż kierownice na sam dół i pociągnij max do siebie.
Lukasz_mk2 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 kolego nedwed możesz napisać czemu wysyłasz zegary do naprawy i gdzie je wysyłasz, bo ja mam problem z kolorowym wyświetlaczem, który był naprawiany koło 1,5 roku temu w firmie acedf (czy jakoś tak) - możesz znasz jakiś innych speców od tych zegarów??
Gość cwiara Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Bo sie swieci def na wyswietlaczu po ingerencji mechanika Sent from my iPhone using Tapatalk
nedwed Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2013 dokladnie dlatego wysylam co napisal kolega cwiara i własnie do niego bede wysylal :] Cwiara, jedno pytanie, ile by Ci zeszlo ze zrobieniem tych licznikow i ewentualna 'korekcja' licznika bo bede uziemiony bez samochodu a troche mi to nie na reke
Gość cwiara Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Jak dostane licznik to tego samego dnia postaram sie odeslac. Jesli chodzi o korekte to napisz na pw lub w paczce na jaki stan km. Sent from my iPhone using Tapatalk
pajda Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Kolego pisałem Ci jak wyciągnąć licznik. ta listwa co na rysunku masz schodzi lekko. Pod nią są dwa wkręty torx później ściągasz tak jak na rys lewą osłonę bezpieczników i tam na gorze jest miejsce żeby włożyć ręke i wypchać licznik. licznik wyjdzie lekko. Później odłączasz dwie wtyczki od licznika i jak masz radiowy zegar jeszcze jedną malą. To wszystko. Przed zdjęciem listwy i odkręceniem wkrętów obniż kierownice na sam dół i pociągnij max do siebie. trzecia wtyczka chyba 4 piny w tym 3 kabelki jest od zegara radiowego? bo u mnie nie ma antenki na zegara a wtyczka jest podpieta
Gość cwiara Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 A patrzyles czy modul jest pod tylnym zderzakiem? Jak masz wtyczke 4 pin w liczniku to powinna palemka swiecic. No chyba ze modul uszkodzony. Sent from my iPhone using Tapatalk
pajda Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 A patrzyles czy modul jest pod tylnym zderzakiem? Jak masz wtyczke 4 pin w liczniku to powinna palemka swiecic. No chyba ze modul uszkodzony. Sent from my iPhone using Tapatalk no nie patrzyłem, a w którym miejscu powinnien być? przymocowany do zderzaka?
miki Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 kolego tylko niech cię nie podkusi przekręcać kluczyk po odłączeniu zegarów
nedwed Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2013 a tak z ciekawosci, co sie wtedy stanie ?
Gość cwiara Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 A patrzyles czy modul jest pod tylnym zderzakiem? Jak masz wtyczke 4 pin w liczniku to powinna palemka swiecic. No chyba ze modul uszkodzony. Sent from my iPhone using Tapatalk no nie patrzyłem, a w którym miejscu powinnien być? przymocowany do zderzaka? po prawej stronie tylnego zderzaka , przykręcony na dwa torxy do belki pod zderzakiem. Koszt nowego w ASO ok 170-180zł ---------- Post dopisany at 21:39 ---------- Poprzedni post napisany at 21:38 ---------- a tak z ciekawosci, co sie wtedy stanie ? Kontroloa AIRBAG się zaświeci.
nedwed Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2013 ale gdzie sie zaswieci jak nie bedzie zegarów ? Czy po prostu poduszki wywali ? :]
Gość cwiara Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Pozniej jak podepniesz zegary kontrolka airbag sie bedzie swiecic. Sent from my iPhone using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi