wtct Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Witam, Chciałbym mieć w swoim aucie skórzaną gałkę S-LINE (perforowana albo gładka). Przydałoby się trochę zaoszczędzić, więc pomyślałem, że może da się kupić samą gałkę, bez mieszka a mieszek dać komuś uszyć. Znalazłem taką nową gałkę na allegro: Zajrzałem do etki, ale sama gałka nie występuje w katalogu. Wydaje mi się, że da się ją kupić w ASO skoro na allegro są. Niestety, ale mam szare wnętrze, więc potrzebuję szarą gałkę. Jeżeli ktoś zna numer OE takich gałek to proszę o informację. Pozdrawiam
Reggi Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Mieszek będzie Cię kosztował około 43 zł z wysyłką .. oczywiście na allegro można kupić za 15 zł
wtct Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2013 Mieszek będzie Cię kosztował około 43 zł z wysyłką .. oczywiście na allegro można kupić za 15 zł Mam blisko tapicera samochodowego, który mi obszywał kierownice, więc jestem zadowolony. Cała gałka razem z mieszkiem kosztuje ok. 450zł, no nie?
fileo Opublikowano 1 Lutego 2013 Opublikowano 1 Lutego 2013 wtct masz linka do tej aukcji. Też przerabiam ten temat z kolorem beżowym. Mam multi + grzaną kierę i szkoda mi z tego rezygnować - dlatego szukam samej gały
ucho.77 Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 wtct masz linka do tej aukcji. Też przerabiam ten temat z kolorem beżowym. Mam multi + grzaną kierę i szkoda mi z tego rezygnować - dlatego szukam samej gały kolego gałka na zdjęciu jest z A3 widać to po pierścienu, z mieszkiem dostaniesz taką za 125zł NOWA GAŁKA MIESZEK AUDI A3 8L 01-03r SKÓRA S-LINE (2985025630) - motoAllegro trzeba tylko ją rozebrać a to żadna filozofia
wtct Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Opublikowano 4 Lutego 2013 Który konkretnie pierścień masz na myśli? Czy gałka z A3 pasuje do a4?
Rafi78 Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Który konkretnie pierścień masz na myśli? Czy gałka z A3 pasuje do a4? Pasuje
wtct Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Opublikowano 7 Lutego 2013 wtct masz linka do tej aukcji. Też przerabiam ten temat z kolorem beżowym. Mam multi + grzaną kierę i szkoda mi z tego rezygnować - dlatego szukam samej gały kolego gałka na zdjęciu jest z A3 widać to po pierścienu, z mieszkiem dostaniesz taką za 125zł NOWA GAŁKA MIESZEK AUDI A3 8L 01-03r SKÓRA S-LINE (2985025630) - motoAllegro trzeba tylko ją rozebrać a to żadna filozofia Jakim konkretnie pierścieniu? Tym na którym narysowany jest układ biegów? Rzeczywiście jest niewielka różnica, ale trzeba się długo przyglądać, żeby to zauważyć na zdjęciu A co myślicie o tym: Tuning AUDI Gałka SKÓRA MIESZEK A3 8L. Opcja A4 B7 (3014243988) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Czy to rzeczywiście oryginał?
Dranek Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Oczywiście, że oryginał. Sam mam taką i przy odrobinie zdolności manualnych bez problemu założysz ją do swojego auta. W a3 jest mniejsza ramka niż w a4 i będziesz musiał naciągnąć na nią swój mieszek .
wtct Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Opublikowano 13 Lutego 2013 Który konkretnie pierścień masz na myśli? Czy gałka z A3 pasuje do a4? Pasuje Obojętnie czy 8L czy 8P? ---------- Post dopisany at 12:47 ---------- Poprzedni post napisany at 10:38 ---------- Panowie, zbadałem temat. Nie opłaca się kupować takiej gałki na allegro, bo w serwisie kosztuje tyle samo. Czarna Gałka s-line zmiany biegów dla 6-Biegowej skrzyni: 8L0 863 278 BJ RMD dla 5-biegowej 8L0 863 278 BN RMD ---------- Post dopisany 13-02-2013 at 20:19 ---------- Poprzedni post napisany 08-02-2013 at 12:47 ---------- Dla tych co będą kupowali gałkę z A3: 1. Wcale nie jest tak łatwo naciągnąć mieszek na ramkę z A4. Trzeba się do tego nieźle przyłożyć. 2. Lepiej zaopatrzyć się w konkretny pistolet do zszywek tapicerskich. 3. Ramka z A4 jest bardzo twarda, więc zszywki trzeba jak najkrótsze, bo inaczej się nie wbiją. Oryginalne mają z 2-3mm. 4. Po założeniu gałki na dźwignię i zaciśnięciu opaski, gałką można kręcić w lewo/prawo o kąt ok. 15st. Jak dla mnie jest, to dość wk... Najwyraźniej zabezpieczenie w A3 jest trochę inne. Muszę spróbować jakoś unieruchomić tę gałkę (klej nie wchodzi w grę). 5. Mieszek jest tak naciągnięty, że po złożeniu powstaje nieestetyczna szczelina wokół ramki. Po całym zabiegu chyba najchętniej obszyłbym swoją starą gałkę.
Krumak Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 Witam,Chciałbym mieć w swoim aucie skórzaną gałkę S-LINE (perforowana albo gładka). Przydałoby się trochę zaoszczędzić, więc pomyślałem, że może da się kupić samą gałkę, bez mieszka a mieszek dać komuś uszyć. Znalazłem taką nową gałkę na allegro: http://img9.imageshack.us/img9/941/gakau.jpg Zajrzałem do etki, ale sama gałka nie występuje w katalogu. Wydaje mi się, że da się ją kupić w ASO skoro na allegro są. Niestety, ale mam szare wnętrze, więc potrzebuję szarą gałkę. Jeżeli ktoś zna numer OE takich gałek to proszę o informację. Pozdrawiam Nie kupuj tej gałki. Goście rozbierają zestawy gałka z mieszkiem z A3 i sprzedają samą gałkę bez mieszka znacznie drożej jako gałka pod A4. Gałka ta jest lżejsza od ori A4, ale w gruncie rzeczy to bez problemu można na nią założyć mieszek od A4.
Reggi Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 No sorry jak naciągacie za małe mieszki od A3 na ramki A4 to jakiej estetyki się spodziewacie
ucho.77 Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 tylko po co naciągać mieszek z A3, jeżeli można ori zostawić. piwko trochę rzeźby i zrobione:wink:
MAT1000 Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-wymiana-galki-zmiany-biegow-wersje-s-line-50334/index4.html Tutaj jest o tej gałce z A3, ja mam ze zmienionym mieszkiem i jeździ się bardzo dobrze. Nie noszę jej, więc nie czuje czy jest lżejsza Nie kręci się, trzeba ją tylko dobrze zamontować.
Reggi Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 tylko po co naciągać mieszek z A3, jeżeli można ori zostawić. piwko trochę rzeźby i zrobione:wink: No. Nie ma to jak nowa gałka do zmachanego mieszka
Rekomendowane odpowiedzi