kaban99722 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Witam, mam pytanie do forumowiczów... gdy zapalam A4 muszę ją przytrzymać na gazie bo zdechnie.. jak jest ciepło to raz pali normalnie a raz tak jak napisałem u góry co to może być?? . ja obstawiam na świece.
kaczis Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Ale powyżej bodajże 5 stopni świece nie grzeją, więc to raczej nie ich wina
lesand Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Może to być Immo, filtr paliwa, ale najlepiej podepnij pod VAG-a, bez tego to tylko gdybanie
Darek_G Opublikowano 25 Czerwca 2008 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Po pierwsze proponuję nazwac inaczej temat, np. "problem z rozruchem silnika" - może wtedy będzie większe nim zainteresowanie! Jeśli chodzi o sam "problem", to może kąt wtrysku?? Sprawdź vagiem i będziesz miał odpowiedź, bo bez tego to możemy jedynie użyć fusów, albo kryształowej kuli [br]Dopisany: 25 Czerwiec 2008, 17:56 _________________________________________________No teraz znacznie lepiej :th: A kiedy uda Ci się już odpalić, to silnik chodzi normalnie, czy również strzela jakieś fochy?? Obroty biegu jałowego w normie? Nie brakuje mocy podczas jazdy? Immo raczej bym wykluczył, wtedy nie pomaga przytrzymanie gazu - silnik po prostu gaśnie, sam miałem z tym problem swego czasu. Poza tym po odcięciu zapłonu przez immo w komputerze pozostaje błąd, co objawia się miganiem kontrolki świec żarowych! A właśnie... czy u Ciebie Kaban ta konrtolka przypadkiem nie miga??
Rekomendowane odpowiedzi