Szymoonk Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Witam. Mam problem otóż nie potrafię na biegu jałowym utrzymać np. 1100 obrotów czy też 1700. Nawet najmniejsze naciśniecie gazu powoduje że wskazówka od obrotów leci powoli do góry do 2500. W 3 okienu grupy 000 czyli zdaję się położenia pedału gazu wyświetla mi 002 a obroty i tak lecą do góry?????? ---------- Post dopisany at 19:16 ---------- Poprzedni post napisany at 16:55 ---------- dodam że po przekroczeniu 2500 obrotów idzie już normalnie regulować gazem, poniżej 2500 nie idzie nic zrobic albo gaz idzie w górę albo na sam dół
Szymoonk Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Opublikowano 4 Lutego 2013 regulator czyli ?? nastawnik ? dodam że podczas jazdy normalnie mogę jechać na dowolnych obrotach tylko szarpie po puszczeniu i dodaniu gazu
Dev Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 tzreba wymontowac pompe i wysłac do dobrego pompiarza polecam tego pana: Disel System Podkowiński Bogdan opinie komentarze / Nadarzyn, ul. Pruszkowska 32 G
Szymoonk Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Opublikowano 4 Lutego 2013 Mogę tak jeździć czy trzeba to zrobić? Za co odpowiada uszkodzona cześć ?
vauxhall95 Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 to naturalne poprostu starsze ecu tak maja ustaw dawke na 5 czy 6mg i juz bedzie ok. Ja swego czasu wymienilem całe auto i nic to nie dało jak sie okazało potem ogladajac mapy ecu tak ma byc.
Szymoonk Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Opublikowano 4 Lutego 2013 czyli co? jest cos uszkodzone czy nie? a jak ten regulator się nazywa "zaworek N108" czy "zaworek który steruje cisnieniem w pompie"?
vauxhall95 Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 nic nie uszkodzone tak ma byc.Jezeli strasznie Ci to przeszkadza trzeba przerobic mape pedału gazu w ecu
Szymoonk Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Opublikowano 4 Lutego 2013 No właśnie przeszkadza bo pewnie od tego tak poszarpuje przy dodawaniu i ujmowaniu gazu w tym przedziale. A dawki nie chce zmniejszać bo przynajmniej idzie jeździć jako tako. Kto robi takie rzeczy w ECU
Lukasz_N Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Przy zmniejszeniu dawki nie odczujesz jakiegos wielkiego spadku dynamiki. Jaka masz obecnie dawke na wolnych ustawiona?
Szymoonk Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Opublikowano 4 Lutego 2013 Dawką bawie się od długiego czasu i różnica między 2,2 a 4,5 w 1Z jest ogromna
Lukasz_N Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zjedz do 3.2 i zobacz co sie bedzie dzialo.
vauxhall95 Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 dopiero od około 4.8mg bedzie dobre. Albo jest tez inaczej wlacz cale obciazenie klimy bajery wtedy tez bedzie dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi