Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOTY ŚLĄSKIE - każdy piątek, godz.18.00 - C.H. FORUM GLIWICE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie chodziło o uturbianie 2.8, a nie o zmianę głowic. Zmiana głowic to akurat pozytywna modyfikacja.

tam nie ma uturbionego 2.8 tylko na pewno są zmienione głowice i nie ma żadnego wałku w tym ogłoszeniu Miron możesz śmiało kupować :kox: :kox: :kox:

Ja też nie wiem kto takiego dymu narobił, że coś tam ma być nie tak :tongue4: To pewnie z zazdrości :tongue4:

panowie przeciez w RS4 oryginalnie wychodzily dwa silniki o tej samej mocy 2.7 BiT (oznaczenie ASJ) i 2.8 BiT (oznaczenie AZR). 2.7 byl produkowany w 2000 roku, a w 2001 byl juz 2.8

AZR jak i ASJ mają pojemność 2.7 Arku :wink4: Nie wiem gdzie to wyczytałeś :gwizdanie:

AGB/ASJ/AZR/AJK/ARE/AZA/AZB/BES

Stopień sprężania: 8,5:1

średnica tłoka: 81,5mm

wykorbienie wału: 86,4mm

sworznie tłoka: 21mm

Jeszcze jakieś pytania :gwizdanie:

ja sprawdziłem na audi klubie i AZR ma poj 2.8 ... teraz to ja już nic nie wiem :gwizdanie:
  • Odpowiedzi 124.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• miron78

11982

• Pucek

11719

• Guregoru

10138

• diman

7415

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mnie chodziło o uturbianie 2.8, a nie o zmianę głowic. Zmiana głowic to akurat pozytywna modyfikacja.

tam nie ma uturbionego 2.8 tylko na pewno są zmienione głowice i nie ma żadnego wałku w tym ogłoszeniu Miron możesz śmiało kupować :kox: :kox: :kox:

Ja też nie wiem kto takiego dymu narobił, że coś tam ma być nie tak :tongue4: To pewnie z zazdrości :tongue4:

panowie przeciez w RS4 oryginalnie wychodzily dwa silniki o tej samej mocy 2.7 BiT (oznaczenie ASJ) i 2.8 BiT (oznaczenie AZR). 2.7 byl produkowany w 2000 roku, a w 2001 byl juz 2.8

AZR jak i ASJ mają pojemność 2.7 Arku :wink4: Nie wiem gdzie to wyczytałeś :gwizdanie:

juz nie raz o tym czytalem i na niektorych stronach poswieconych Audi znajdziesz takie informacje :wink4:

mozna powiedziec ze sa dwie szkoly, jedni uwazaja ze to ten sam silnik tylko inne oznaczenie, a drudzy ze inne oznaczenie jest dlatego ze zostala zwiekszona pojemnosc do 2.8. ja naleze do tych drugich :wink4:

Opublikowano

Jak może być inna pojemność jeśli średnica tłoka jest ta sama, skok tłoka ten sam, długość korby ta sama. Tłoki te same, głowica ta sama. :)

Opublikowano

:hi:

info z ETKA 7.2 , w 7.0 jest to samo , sprawdziłem w ELSA 3.7 i też jest to samo :wink4:

65835715.th.jpg

41424266.th.jpg

[br]Dopisany: 21 Listopad 2010, 18:07_________________________________________________Możesz też tu sprawdzić >>> http://www.audiklub.org/silniki.html :wink4:

Opublikowano

Ja reprezentuje tą pierwszą szkołę, podpartą danymi technicznymi podzespołów silnika. Nigdy nie słyszałem o 2.8BiT i nigdy nie słyszałem o dwóch szkołach.

Opublikowano

Ja reprezentuje tą pierwszą szkołę, podpartą danymi technicznymi podzespołów silnika. Nigdy nie słyszałem o 2.8BiT i nigdy nie słyszałem o dwóch szkołach.

bo tak naprawdę to są trzy szkoły, ja należę do tej trzeciej - Jebie mnie to czy RS4 ma silnik 2.7 czy 2.8BiT, wiem, że za***rdala i na pewno w najbliższym czasie sobie nie kupie :decayed:

Opublikowano

bo tak naprawdę to są trzy szkoły, ja należę do tej trzeciej - Jebie mnie to czy RS4 ma silnik 2.7 czy 2.8BiT, wiem, że zasuwa i na pewno w najbliższym czasie sobie nie kupie :decayed:

:polew::good:

Opublikowano

bo tak naprawdę to są trzy szkoły, ja należę do tej trzeciej - Jebie mnie to czy RS4 ma silnik 2.7 czy 2.8BiT, wiem, że zasuwa i na pewno w najbliższym czasie sobie nie kupie :decayed:

Miszka - my chodzimy chyba do tej samej... :decayed:
Opublikowano

Miszka - my chodzimy chyba do tej samej... :decayed:

:decayed:

Opublikowano

ale napinka :gwizdanie:

a mnie to wszystko pier**li :polew:

ciulam na nockę, bo za coś trzeba pić

Opublikowano

ale napinka :gwizdanie:

a mnie to wszystko pier***i :polew:

ciulam na nockę, bo za coś trzeba pić

I taka postawa mi sie podoba najbardziej :decayed:

Opublikowano

jesteś przekutas bez "s" :polew::notworthy:

Opublikowano
:hi: Z wieczora...
Opublikowano

Siema pączek :decayed:

Opublikowano

Siema pączek :decayed:

Hehe to samo chciałem napisać :polew:

Pączuś :nabijasie:

Opublikowano