krolu Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 Mnie chodziło o uturbianie 2.8, a nie o zmianę głowic. Zmiana głowic to akurat pozytywna modyfikacja. tam nie ma uturbionego 2.8 tylko na pewno są zmienione głowice i nie ma żadnego wałku w tym ogłoszeniu Miron możesz śmiało kupować :kox: Ja też nie wiem kto takiego dymu narobił, że coś tam ma być nie tak To pewnie z zazdrości panowie przeciez w RS4 oryginalnie wychodzily dwa silniki o tej samej mocy 2.7 BiT (oznaczenie ASJ) i 2.8 BiT (oznaczenie AZR). 2.7 byl produkowany w 2000 roku, a w 2001 byl juz 2.8 AZR jak i ASJ mają pojemność 2.7 Arku Nie wiem gdzie to wyczytałeś :gwizdanie: AGB/ASJ/AZR/AJK/ARE/AZA/AZB/BES Stopień sprężania: 8,5:1 średnica tłoka: 81,5mm wykorbienie wału: 86,4mm sworznie tłoka: 21mm Jeszcze jakieś pytania :gwizdanie: ja sprawdziłem na audi klubie i AZR ma poj 2.8 ... teraz to ja już nic nie wiem :gwizdanie:
A-rek Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 Mnie chodziło o uturbianie 2.8, a nie o zmianę głowic. Zmiana głowic to akurat pozytywna modyfikacja. tam nie ma uturbionego 2.8 tylko na pewno są zmienione głowice i nie ma żadnego wałku w tym ogłoszeniu Miron możesz śmiało kupować :kox: Ja też nie wiem kto takiego dymu narobił, że coś tam ma być nie tak To pewnie z zazdrości panowie przeciez w RS4 oryginalnie wychodzily dwa silniki o tej samej mocy 2.7 BiT (oznaczenie ASJ) i 2.8 BiT (oznaczenie AZR). 2.7 byl produkowany w 2000 roku, a w 2001 byl juz 2.8 AZR jak i ASJ mają pojemność 2.7 Arku Nie wiem gdzie to wyczytałeś :gwizdanie: juz nie raz o tym czytalem i na niektorych stronach poswieconych Audi znajdziesz takie informacje mozna powiedziec ze sa dwie szkoly, jedni uwazaja ze to ten sam silnik tylko inne oznaczenie, a drudzy ze inne oznaczenie jest dlatego ze zostala zwiekszona pojemnosc do 2.8. ja naleze do tych drugich
gregory Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 Jak może być inna pojemność jeśli średnica tłoka jest ta sama, skok tłoka ten sam, długość korby ta sama. Tłoki te same, głowica ta sama.
ROBERT Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 AZR jak i ASJ mają pojemność 2.7 Arku Nie wiem gdzie to wyczytałeś :gwizdanie: info z ETKA 7.2 , w 7.0 jest to samo , sprawdziłem w ELSA 3.7 i też jest to samo [br]Dopisany: 21 Listopad 2010, 18:07_________________________________________________Możesz też tu sprawdzić >>> http://www.audiklub.org/silniki.html
gregory Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 Ja reprezentuje tą pierwszą szkołę, podpartą danymi technicznymi podzespołów silnika. Nigdy nie słyszałem o 2.8BiT i nigdy nie słyszałem o dwóch szkołach.
Miszka82 Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 Ja reprezentuje tą pierwszą szkołę, podpartą danymi technicznymi podzespołów silnika. Nigdy nie słyszałem o 2.8BiT i nigdy nie słyszałem o dwóch szkołach. bo tak naprawdę to są trzy szkoły, ja należę do tej trzeciej - Jebie mnie to czy RS4 ma silnik 2.7 czy 2.8BiT, wiem, że za***rdala i na pewno w najbliższym czasie sobie nie kupie
ROBERT Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 bo tak naprawdę to są trzy szkoły, ja należę do tej trzeciej - Jebie mnie to czy RS4 ma silnik 2.7 czy 2.8BiT, wiem, że zasuwa i na pewno w najbliższym czasie sobie nie kupie
krolu Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 Ja reprezentuje tą pierwszą szkołę, podpartą danymi technicznymi podzespołów silnika. Nigdy nie słyszałem o 2.8BiT i nigdy nie słyszałem o dwóch szkołach. bo tak naprawdę to są trzy szkoły, ja należę do tej trzeciej - Jebie mnie to czy RS4 ma silnik 2.7 czy 2.8BiT, wiem, że zasuwa i na pewno w najbliższym czasie sobie nie kupie Miszka - my chodzimy chyba do tej samej...
Miszka82 Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 Ja reprezentuje tą pierwszą szkołę, podpartą danymi technicznymi podzespołów silnika. Nigdy nie słyszałem o 2.8BiT i nigdy nie słyszałem o dwóch szkołach. bo tak naprawdę to są trzy szkoły, ja należę do tej trzeciej - Jebie mnie to czy RS4 ma silnik 2.7 czy 2.8BiT, wiem, że zasuwa i na pewno w najbliższym czasie sobie nie kupie Miszka - my chodzimy chyba do tej samej...
Pucek Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 ale napinka :gwizdanie: a mnie to wszystko pier**li ciulam na nockę, bo za coś trzeba pić
MAJKI Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 ale napinka :gwizdanie: a mnie to wszystko pier***i ciulam na nockę, bo za coś trzeba pić I taka postawa mi sie podoba najbardziej
stanley Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 Ja reprezentuje tą pierwszą szkołę, podpartą danymi technicznymi podzespołów silnika. Nigdy nie słyszałem o 2.8BiT i nigdy nie słyszałem o dwóch szkołach. bo tak naprawdę to są trzy szkoły, ja należę do tej trzeciej - Jebie mnie to czy RS4 ma silnik 2.7 czy 2.8BiT, wiem, że zasuwa i na pewno w najbliższym czasie sobie nie kupie jesteś przekutas bez "s"
MAJKI Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 Z wieczora... Siema pączek Hehe to samo chciałem napisać Pączuś
Guregoru Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 Z wieczora... Siema pączek Hehe to samo chciałem napisać Pączuś jakoś szybko poszedł
mech15 Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=1331514027 już nie ma słowa o 2,8
ROBERT Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 to chyba gościu z Klubu :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi