H4mm3R Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Tak patrzę na wątku odnośnie likwidacji wałków wyrównoważających i czytając już kilka stron widzę że kombinowali z wymianą wału żeby zrobić przeszczep pompy z bkd. Jakbym kupił nawet to bpw to kwestia kupienia gratów bez zmiany wału i można ciekać dalej. Cytat ze strony: http://warsztatvw.blogspot.com/2013/03/audi-20-tdi-vw-20-tdi-i-nie-tylko.html - pierwsze 2.0 tdi miały 8 zaworową głowicę i 136 koni mechanicznych, były montowane w: VW Passat, Skoda Superb, Seat Toledo, Seat Altea. Ich wadą fabryczną było obsiadanie głowicy w wyniku czego ubywa nam płyn chłodniczy. Z czasem wyrabiają się gniazda wtryskiwaczy, zdarzają się awarie DPF oraz turbin, które najczęściej wynikają z dużych przebiegów. Jego zaleta jest brak wałków wyrównoważających, silnik nie ma problemów z układem korbowo – tłokowym. Oznaczenie silnika tego typu to min.: BMM (min. Golf V, A3 i inne 140 km ), BGW (tylko Passat B5 136 km)BPW (Audi A4 140 km) To w końcu to BPW ma te wałki czy zwykłą pompę bo już zgłupiałem... Jeśli by miał mieć pompę tak jak BKD to nie musiał bym się zastanawiać który wybrać silnik BPW ma wałki, wału nie trzeba zmieniać nawet w BLB
A4-Tomek Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 To popytaj sprzedam ci moja a ja wezmę bialasa Zanim ją przywiózł to mi mówił że cena pod 40k Ale nie wiem czy to czasem nie miała być dla tego jego współpracownika który sprzedaje do czerwone B6 co wisi na otomoto
H4mm3R Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Tomek kazde 2.0tdi ulozone wzdlużnie ma wałki Pozostaje szukać wybór napędu pompki na przekładnię zębatą. Ale co dalej regenerować imbus i gniazdo w firmie znanej na forum z Imielina czy kastracja na pompę z BKD (w przypadku BPW to przeszczep z AWX/AVF) Zależy ile robisz rocznie, jak 15kkm to chyba taniej regenerować gniazdo i na tym na pewno zrobisz kolejne 250kkm
A4-Tomek Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Tomek kazde 2.0tdi ulozone wzdlużnie ma wałki Pozostaje szukać wybór napędu pompki na przekładnię zębatą. Ale co dalej regenerować imbus i gniazdo w firmie znanej na forum z Imielina czy kastracja na pompę z BKD (w przypadku BPW to przeszczep z AWX/AVF) Zależy ile robisz rocznie, jak 15kkm to chyba taniej regenerować gniazdo i na tym na pewno zrobisz kolejne 250kkm no gdzieś te 15k
stanley Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Może dla tego pracownika. Masz rację. Ta jego czerwona B6 od razu poszła.
A4-Tomek Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Może dla tego pracownika. Masz rację. Ta jego czerwona B6 od razu poszła. Miszel wspominał coś o jakieś wypasionej B7 dla niego. Może to właśnie ta
tomaszstn Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Ja dziś w pracy, miałem chwilkę aby poczytać te parę stron
secio84 Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Może dla tego pracownika. Masz rację. Ta jego czerwona B6 od razu poszła. Miszel wspominał coś o jakieś wypasionej B7 dla niego. Może to właśnie ta Bierz moja :-)naciepane z GT-I9195
A4-Tomek Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Niestety Secio ale idę w zaparte żeby nie tracić rocznika na rzecz wypasu
Mario22 Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) Jak czytam te wasze posty to się zastanawiam dlaczego nie ma jeszcze tematu wady fabryczne w wszystkich audi... Bo każde coś ma... I w sumie to chyba nie ma co kupić bez miny... To tak dla podsycenia wątku i może pare stron dojdzie i sie impreze zrobi... :-) Tomek może lepiej szukaj sprawdzonej B6 1,8 T Bex Q... Przynajmniej to jakoś wygląda... Ta biała miodzio... Przynajmniej z wuglądu... Naciapane z Z2 Edytowane 7 Maja 2016 przez Mario22
secio84 Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Niestety Secio ale idę w zaparte żeby nie tracić rocznika na rzecz wypasu To tylko propozycja nic więcej naciepane z GT-I9195
Mario22 Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Secio skoro chcesz sprzedać czemu nie masz ogłoszenia w klubie może by szybko poszło Naciapane z Z2
pajda Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Tomek szukaj 1.6 Bo tdi to kupa kazda ktora kupisz to bedziesz musil fabryke poprawiac i nic ci nie pasuje bo w tym jest to a w tym tamto. I juz nie czytaj forum tylko bierz kapuste i do miszela ! Jak czytam te wasze posty to się zastanawiam dlaczego nie ma jeszcze tematu wady fabryczne w wszystkich audi... Bo każde coś ma... I w sumie to chyba nie ma co kupić bez miny... To tak dla podsycenia wątku i może pare stron dojdzie i sie impreze zrobi... :-) Tomek może lepiej szukaj sprawdzonej B6 1,8 T Bex Q... Przynajmniej to jakoś wygląda... Ta biała miodzio... Przynajmniej z wuglądu... Naciapane z Z2 nie wiem czy wiesz, ale Miszel ma na placu bardzo fajną białą B7 (quatrro, sline, bix, rnse, pakiet czerń) Daj zdjęcia Ładny bialasek z drugiego planu
egon47 Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Widzę ze tutaj nowy sezon zakupu kontrolowanego
A4-Tomek Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Niestety Secio ale idę w zaparte żeby nie tracić rocznika na rzecz wypasu To tylko propozycja nic więcej naciepane z GT-I9195 Ja wiem fajna ta twoja ale jednak jest inny priorytet Tomek szukaj 1.6 Bo tdi to kupa kazda ktora kupisz to bedziesz musil fabryke poprawiac i nic ci nie pasuje bo w tym jest to a w tym tamto. I juz nie czytaj forum tylko bierz kapuste i do miszela ! Jak czytam te wasze posty to się zastanawiam dlaczego nie ma jeszcze tematu wady fabryczne w wszystkich audi... Bo każde coś ma... I w sumie to chyba nie ma co kupić bez miny... To tak dla podsycenia wątku i może pare stron dojdzie i sie impreze zrobi... :-) Tomek może lepiej szukaj sprawdzonej B6 1,8 T Bex Q... Przynajmniej to jakoś wygląda... Ta biała miodzio... Przynajmniej z wuglądu... Naciapane z Z2 nie wiem czy wiesz, ale Miszel ma na placu bardzo fajną białą B7 (quatrro, sline, bix, rnse, pakiet czerń) Daj zdjęcia Ładny bialasek z drugiego planuTeraz to pojechales z tym 1.6 widzę że nowsze auto = więcej problemów Ale to też nie jest powiedziane. Diman tyle cieka tym 2.0 i jakoś nie psioczy. Chyba że siedzi cicho żeby nie marudzic haha xD
Rekomendowane odpowiedzi