Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Wymiana filtra paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak dla potomnych tylko napisze bo wygląda na to że się uporałem z problemem :) Za radą kolegi DeeJay_Kill odkręciłem dolny wąż i to oczko przetarłem drobnym papierem ściernym na jakimś twardym bloczku (ja akurat miałem taką prostokątną osełke jakby) i wyrównujemy powierzchnię tego oczka z jednej i drugiej strony :) Złożyłem na nowych podkładkach i nic nie leci:banan:

Oczywiście sytuacja ma miejsce tylko w quattro :wink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Może skoro pojawiły się wszystkie rodzaje filtrów, to można temat lekko zmodyfikować np. na [b5 ALL] ?? :D

---------- Post dopisany 25-02-2013 at 09:03 ---------- Poprzedni post napisany 02-02-2013 at 18:24 ----------

W czwartek wymieniany filtr w moim Q.

Nie wyobrażam sobie zrobić tego bez podnoszenia auta i opuszczania baku :P

Ogólnie jak u przedmówców... filtr z datą produkcji jeszcze z przed produkcji auta, pewnie nie wymieniany ani razu.

U mnie zamiast brudnej benzynki leciała sama woda :P

Opublikowano

nie tylko ty tak miales u mnie jak na jesieni wymienialem to mialem filter z 93r. o 2 lata starszy od auta. jednak niemcy nie sa az tacy madrzy bo zapominaja o glupim filtrze

Opublikowano

Raczej nie zapominają, tylko nikomu się nie chce tam grzebać :P

Pewnie robocizna za wymianę tego filtra przekracza jego wartość :P

Z drugiej strony jeśli wszystkie nasze bryki takie super ASO serwisowane, to co im zależy dopisać do listy wymian filtr paliwa... Chyba, że w ASO robią wałki i nie wymieniają a zaznaczają, że zrobione :]

Opublikowano

no wlasnie o to chodzi ze u mnie jest auto z 95 a do 2005 roku serwisowany. czyli przez 10 lat nikt za filtr sie nie wział:kwasny:

Opublikowano

nie wymieniają bo nie wiedzieć czemu w Instrukcji serwisu marki OOOO podaje się że filtru paliwa nie trzeba wymieniać

Opublikowano

Zdjec nie wyswietla !!! Czyli latwiejszy jest dostep do tego filtra w wersji bez quattro mam 1.8 bez turbo ?

Opublikowano

dzis wymienilem filtr po 15 tysiacach, wczesniej wsadzilem boscha, teraz knechta takiego jak ori KL36, bosch byl czysciutki jak nowy, czyli smialo mozna wymieniac co 30 a nawet 50 tys km pod warunkiem ze wsadza sie te z gornej polki - nie jakies filtrony itp

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam panowie. Jeśli ktoś ma auto w gazie to tak na moj rozum ;) nie musi wymieniać filtra paliwa co 30 tyś km ponieważ z tych 30tyś na benzynie przejeżdża na oko z 2 tyś. Dobrze rozumuje? Wymieniałem filtr paliwa rok temu i teraz jadę na wymianę oleju i tak sie zastanawiam czy warto.

Opublikowano

Masz trochę racji, można sporo rzadziej wymieniać filtr jak sie ma lpg tylko trzeba pilnować i lac dobra benzynę

Opublikowano

dobra pytanie teraz koledzy do was takie jak podmienic filtr w afnie ? odpowietrzy sie sam ? :P moze ktos by zrobil jakis tutorial ;p

Opublikowano

u mnie tez zmieniałem jakies pół roku temu, i identyczna sytuacja filt nie zmieniany od nowości. Autko z 1996 filtr tak samo :P