Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Alternatywa RNS-E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie kolega szuka dobrej stacji mutlimedialnej, jednak nie chce kupować RNS-E z uwagi na dodatkowe koszty przy rozbudowie urządzenia i doposażaniu jej w dodatkowe funkcje.

Sam zaproponowałem mu coś co wstępnie spełnia kryteria RNS-E i nie wygląda źle, a z pewnością nie szpeci wnętrza.

Czy ktoś z was miał do czynienia z tym urządzeniem ?

Car DVD Player for Audi A8 / S8 1994-2003 Car Video Player with GPS Navigation Radio Bluetooth TV Car DVD Player for Audi A8 / S8 1994-2003 Car Video Player with GPS Navigation [HL-8818GB] - US$478.00 : GPS navigation system

I czy możecie zaproponować podobne stacje do tej powyżej innych producentów pomijając ori ?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświerzę trochę temacik mimo, że nikt się nim nie ineresuje ale też się interesuję takim czymś a nie chcę zakładać nowego wątku.

Mam radio Concert II+ i wolałbym zamiast oryginalnej navi (nie za bardzo widzi mi się jej asymetryczność w stosunku do całej deski rozdzielczej) właśnie taki kombajn, z tym że ja bardziej bym preferował ten:

http://www.cardvd-player.net/car-dvd-player-for-audi-a4-car-video-player-with-gps-radio-bluetooth-tv_p65.html

bo moim zdaniem lepiej wygląda taki symetryczny.

Jego wyższość nad ori navi to na pewno wygląd i funkcje m.in. większy i dotykowy panel.

Pytanie tylko jak to się sprawuje i czy na pewno się to zgra z systemem auta żeby wszystko działało jak należy.

Też nigdzie nie mogę znaleźć opinii na ten temat a są te sprzęty też w tej chwili już dostępne na Allegro.

Naprawdę na forum nikt nie miał z tym do czynienia ?

Opublikowano

RNS-D jest symetryczne :wink:

Opublikowano
RNS-D jest symetryczne :wink:

No jest ale chyba raczej nie założę sobie tego do B7... chyba że się mylę...?

Opublikowano

Tego nie wiem, myślę że by się udało. Tylko trochę nie rozumiem idei zakładania RNS-D zamiast RNS-E tylko dlatego że jest synetryczne :wink:

Opublikowano
Tego nie wiem, myślę że by się udało. Tylko trochę nie rozumiem idei zakładania RNS-D zamiast RNS-E tylko dlatego że jest synetryczne :wink:

Kolega napisał

Mam radio Concert II
i chce założyć taką stacje. Ktoś mu podpowiedział że może założyć symetryczne RNS-D. Wiec nikt tu nie pisze o zamianie RNS-E na D.

Sam sie zastanawiałem nad taką stacją tylko do A6 bo mam RNS-D ale funkcjonalnie to zabytek.

Opublikowano

Po prostu uważam że rozmyślając o RNS-D (tym bardziej do B7) należy się trzy razy zastanowić czy warto pakować się w stary sprzęt tylko dlatego że jest symetryczny :wink:

Opublikowano

moim zdaniem zupełnie bez sensu. Ja u siebie mam bo tak kupiłem ale szkoda kasy na ten sprzęt. Te stacje mimo wszystko sa ciekawą alternatywą bo pasują do wnętrza a funkcjonalność olbrzymia. Tylko trzeba mieć kase na taką zamiane.

• 1 rok później...
Opublikowano

Czyli nie ma nic na rynku godnego (sprawdzonego) polecenia??

bart[emoji769]

Opublikowano

Czyli nie ma nic na rynku godnego (sprawdzonego) polecenia??

bart[emoji769]

Są lecz szukaj coś na androidzie z lepszymi bebechami Windowc CE nie należy do mocnych temat zakładany był 2 lata temu więc przez te dwa lata zmieniło się sporo :)

1_m.jpg?1421684685 2_m.jpg?14216846852_m.jpg?1421684685 3_m.jpg?14216846853_m.jpg?1421684685 4_m.jpg?14216846854_m.jpg?1421684685 5_m.jpg?14216846855_m.jpg?1421684685 6_m.jpg?14216846856_m.jpg?1421684685 1_m.jpg?1421684685

Edytowane przez east-import

Opublikowano

Ok. Tylko gdzie ta alternatywa? Cena taka jak za rns-e ( nie Led). Ori to ori a tymi wynalazkami jakoś nikt się nie chwali. Obecnie już Led można kupić poniżej 2k. Więc sorry ale za tą kasę to mnie nie przekonało. Połowa tej ceny - no może.

Opublikowano

Ja to wszystko wiem tylko rozbudowa rns-e to duze pieniadze a alternatywa to wszystko juz ma za €400-€500. Ale zgodze sie z Toba ze ori to ori. Chcialem sie dowiedziec wiecej w tym temacie zanim zaczne dokladac do rns-e. Dzieki

bart[emoji769]

Opublikowano

Ja to wszystko wiem tylko rozbudowa rns-e to duze pieniadze a alternatywa to wszystko juz ma za €400-€500. Ale zgodze sie z Toba ze ori to ori. Chcialem sie dowiedziec wiecej w tym temacie zanim zaczne dokladac do rns-e. Dzieki

bart[emoji769]

Masz chyba na myśli chińską alternatywę do 500EUR. Miałem okazję pojeździć samochodami z chinolami, które mają wszystko all in i w życiu bym tego do siebie nie założył. Słaba jakość, słaby dźwięk.

Alternatywą dla RNS-E są jednostki Pioneera, Blaupunkta, Clariona, ale wszędzie budżet przekracza 3000 zł.

Opublikowano

Czyli alternatywy brak bo 3k to dużo. Ori 1k taniej więc po co kombinować i być potem niemiłe zaskoczony.

Opublikowano

Ok. Tylko gdzie ta alternatywa? Cena taka jak za rns-e ( nie Led). Ori to ori a tymi wynalazkami jakoś nikt się nie chwali. Obecnie już Led można kupić poniżej 2k. Więc sorry ale za tą kasę to mnie nie przekonało. Połowa tej ceny - no może.

:grin: :grin: :grin: Porównaj możliwości RSN-E z Tym Chińczykiem i dopiero pisz :grin: :grin: :grin:

Ori RNS-E nie ma nawet 10% możliwości co ma chińczyk na androidzie :facepalm:

Opublikowano

Ja nie neguje możliwości i ilości funkcji w chinolu a tylko jakość i cenę. No i brak info na fisie. Dziwi mnie tylko to że skoro to takie dobre cudo to dlaczego nikt tego nie zakłada ( no może prawie nikt).

Opublikowano

Nie wiem ilu zakłada i się chwali a ilu zakłada i cisza :) Wiem tylko że setki filmików z chinolami w akcji jest Więc ktoś tam zakłada :)

Opublikowano

Tylko te filmy to chyba nie polskie, i nie wszystkie z audi. Ale mniejsza o to. Jak to mówią wybór należy... i tak dalej.