pepo99 Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Witam. Mam problem z bezpiecznikiem świateł mijania a ścisłe rzecz biorąc lewej lampy. Mam włożone przetwornice hella z audi a6 c5 i żarniki philips.i problem jest taki ze już 3razy spalił mi się bezpiecznik. Jest tam 10amper. Mam dać większy bezpiecznik czy problem leży po stronie przetwornicy?
piotrsob1 Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Problem masz z przetwornicą, albo z instalacją ( np. przetarta izolacja i zwarcie do masy ), większy bezpiecznik nie rozwiąże problemu, może spowodować jeszcze większe ( spalona wiązka)
pepo99 Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Opublikowano 10 Lutego 2013 No właśnie tego się najbardziej obawiam. Bo nie mam garażu a na mrozie nie bardzo mi się widzi grzebać pod maska
Magicbattle Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 sprawdz tak na oko narazie jak wygladaja kable i przetwornica moze gdzies jest przetarty. podmien przetwornice, znaczy zamien miejscami i zobaczysz czy pali ci wtedy prawy bezpiecznik
piotraudi Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 wlóz odrobinę większy bezpiecznik jeżeli sie spali wówczas będziemy szukać nie raz pali sie jakis bezpiecznik ponieważ auto jest leciwe i z czasem potrzepuje większego prądu a nie moze go dostac
pepo99 Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Opublikowano 10 Lutego 2013 wlóz odrobinę większy bezpiecznik jeżeli sie spali wówczas będziemy szukać nie raz pali sie jakis bezpiecznik ponieważ auto jest leciwe i z czasem potrzepuje większego prądu a nie moze go dostac Też tak właśnie pomyślałem jak piszesz. sprawdzę te przetwornice i włożę bezpiecznik 15amper
Rekomendowane odpowiedzi