Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pełny FIS a chwilowe spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam pytanie odnosnie wskazania cwilowego spalania na FIS podczas postoju. Rano odpalam auto chwilowe spalanie rosnie do około 40l/100km pozniej stopniowo spada az w koncu zaczyna pokazywac to co powinien, ale jak sie zatrzymam to juz nie pokazuje spalania na postoju tylko zatrzyma sie np na 10l/100km i mozna sobie gazowac do bólu i tak nic sie nie zmieni. Czy to jest prawidłowe wskazanie, bo wydaje mi sie ze wczesniej nawet podczas postoju pokazywał mi chwilowe spalanie. Nie ma mozliwosci skasowania tego przyciskiem reset (1 i 2 komp)

Dziekuje z góry za pomoc.

Opublikowano

chyba tak ma być , bo mam tak samo.

Opublikowano

u mnie również jest podobnie.

Opublikowano

Jak odpalasz, z reguły masz ostatnią zapamiętaną wartość, jak wjechałeś na parking. Po dosłownie kilku metrach jak ruszysz to wskakuje na 40 i tak też jest i mnie stopniowo spada później, a na światłach to zależy możesz zrobić tak że pokaże Ci 40 też :) a może być 3,5. Chwilowe czyli samo słowo, jak operujesz gazem tak ci pokaże. Ale zachowanie jak najbardziej normalne.

Opublikowano

norma nie norma .na postoju powinno zamienic sie l/h.mam tak samo jak ty i chce to zmienic

Opublikowano

Odkopałeś wątek sprzed roku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...