konradciok Opublikowano 13 Lutego 2013 Opublikowano 13 Lutego 2013 Czołem, a oto i moja sztuka. Nabyłem pod koniec stycznia S-line. Oryginalne felgi na oponach letnich, także dopiero wiosną się objawią światu. Skrzynia multitronic. Navi, tempomat, generalnie wszystko.
Magdalenah Opublikowano 13 Lutego 2013 Opublikowano 13 Lutego 2013 witam, gratuluje zakupu i życzę bezawaryjnej jazdy Poza tym łódzka ekipa zaprasza na co niedzielne spotkania, szczegóły w wątku spociki łódzkie
vdm Opublikowano 13 Lutego 2013 Opublikowano 13 Lutego 2013 daj zdjęcia środka, bo na zewnątrz tego S-line nie widzę
konradciok Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Opublikowano 13 Lutego 2013 zdjęcia środka będą jutro. ale, koledzy, pytanie mam: auto po zakupie wymagało pewnych napraw. nie chciałem angażować poprzedniego właściciela, więc pojechałem do dużego warsztatu w Łodzi (nazwy póki co nie będę wymieniał). Problem był taki, że podczas powrotu z gdańska w połowie trasy na wyższych biegach auto osiągało max 2tys. obrotów. Skrzynia multitronic. Facet powiedział, że turbina do regeneracji (nie wiem, nie znam się, ale żadnego dymu w wydechu, jazda 100-120 na spokojnie do końca trasy). W skrócie: turbina zregenerowana, jeno panowie zapomnieli wymienić olej i filtr w silniku, przeczyścić interkulera, etc. także a) nie mam gwarancji na zregenerowane turbo, w każdej chwili może mi znowu się rozłożyć. panowie postanowili natomiast zmienić olej w skrzyni biegów. Odkręcili więc wężyk, spuścili ile się da, dolali nowego (zamiennika, także wymieszali z oryginałem, wymienianym jakieś 7-8 tys. km temu). Nie wymienili przy tym ani zewnętrznego, ani wewnętrznego filtra w skrzyni. (bo przecie trza by rozpoławiać, etc.). Skasowali za to 2 200 zł Są przekonani że swoją pracę wykonali super. Co mam robić kurde mol.
Magdalenah Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 Mulititronic oddałeś takim paprakom ? zamiennik ?! tylko oryginalny olej z ASO kupuj ! to jest skrzynia która wymaga troski! mam pana od wymian oleju i serwisu skrzyni jesli chciałbyś ją sprawdzić podam namiary. Przetestowałam juz kilku "fachowców" na terenie Łodzi i tu nie ma innego speca który wie o co chodzi. ---------- Post dopisany at 10:28 ---------- Poprzedni post napisany at 10:26 ---------- Polecam wątek na forum o skrzyni multitronic na forum w tym temacie rządzi BartS, ja na wiosnę jadę remontować swoja skrzynkę i olej wymienic przy okazji też .
Rekomendowane odpowiedzi