Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Powycierane, podrapane rączki od drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://a4-klub.pl/showthread.php?t=257400

Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2

---------- Post dopisany at 10:13 ---------- Poprzedni post napisany at 10:11 ----------

Szukaj w tym temacie. Masz pokazane malowanie elementów plastikowych min. Raczek

Opublikowano

Dziwie się Waszym wymyślaniem z malowanie, obklejaniem itp.

Nowe, poprawione kosztuje 60-70zł w ASO.

A chcecie wydawać kilkadziesiąt złotych na farby, lakiery i folie...

Opublikowano

do b5 ?

Opublikowano

U mnie nie mogę zamówić :(

Edit.

Byłem w ASO i dowiedziałem się, że boczki są ale tylko dla elektrycznych szyb + elektrycznych lusterek. Koszt boczka to 90zł, a tego elementu do podnośników szyb 150zł - jak dla mnie dość drogo.

Jak bym miał składane lusterka, to już nie ma tego elementu w sprzedaży. I tutaj rodzi się problem:

Według zdjęcia z ETKI ja mam składane lusterka - w boczku jest miejsce na elektrykę do szyb + dwa kółeczka. Z tego co wiem, to te kółeczka służą tylko do regulacji... Tymczasem boczek z jednym kółeczkiem to same regulowane lusterka. I nie wiem czy zamawiać bo ja mam w końcu dwa kółeczka, więc niby ze składaniem lusterek... Jak w ogóle działa to składanie lusterek? Jakoś specjalnie się coś wciska czy co?

Ja mam taki boczek: ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting tylko że beżowy kolor. To jest ze składanymi lusterkami?

---------- Post dopisany 15-03-2013 at 09:30 ---------- Poprzedni post napisany 12-03-2013 at 10:32 ----------

Nikt nie wie? :(

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podzielę się informacją iż pomalowałem rączkę

Spray dorobiłem w mieszalni swing matowy - po pomalowaniu normalnie oryginał (wstawie zdjęcia)

Dodam tylko iż po zdarciu tej farby gumy, jest taki jakby kolor granatowy i to nie jest kolor plastiku.

To jest jakby podkład i też trzeba zedrzeć, zmyć rozpuszczalnikiem aż do plastiku

Gość od mieszalni sprzedał mi akrylowy - dobrze rozpuszcza

Dziwie się Waszym wymyślaniem z malowanie, obklejaniem itp.

Nowe, poprawione kosztuje 60-70zł w ASO.

A chcecie wydawać kilkadziesiąt złotych na farby, lakiery i folie...

do B6 chyba 90zł, jak ktoś ma wytarte 2 szt to już 180zł + przesyłka lub paliwo do sewisu

Spray dorobiłem za 40zł i starczy na czworo drzwi + jeszcze coś np obudowa lewarka popielniczka

Pomalowałem klamkę schowka oraz zaślepkę pod rączką drzwi

Opublikowano

Podziel się zdjęciami ;)

Opublikowano
Podziel się zdjęciami ;)

Jasne jak będę w domu to zrobię

Oryginalne powycierane - zdjęcie wcześniejsze nie widać wszystkich rys

DSCF3845b.jpg

Pomalowane

Kolor inny na zdjęciu bo robiłem z lampą ale jest identyczny z oryginalnym

Zaślepka za rączką też malowana

a45333f9-7c9e-4f87-866c-89d08efda9fb_zps07180935.jpg

Opublikowano

I bedzie znowu schodzić jak oryginalna

Tapatalk

Opublikowano

Kolega uhu2 kupił jakieś malowidło i powiem jest za***iście nawet drapałem i nic nie schodzi i wygląda zacnie :thumbup1:

Opublikowano

Ale koloru swing napewno nie ma.

W B6 rączki nie są takie chropowate tylko gładkie w B5 raczej też.

Na aukcji rączku chyba z golfa 3

Tapatalk

Opublikowano

bdb spray malowałem nim dolne listwy drzwi, trzyma się idealnie ,nie potzeba żadnych podkładów

Opublikowano
I bedzie znowu schodzić jak oryginalna

Tapatalk

nikt nie powiedział, że farba też nie zejdzie po jakimś czasie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja tak jak Rafał83 zeskrobałem tylko nie kartą a drewnianym patyczkiem od lodów. Zeszło bez problemu,plastik wypolerowany szmatką i jest ok.

Opublikowano

Wykręcaliście tą rączkę czy tak na zamontowanym? U mnie kolor swing schodzi pod paznokciem jak brud. Tylko mam nadzieję że na całej powierzchni tak będzie schodzić

Opublikowano

Ja wykrecałem. Trzeba zdjąć cały boczek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

moze ktos potwierdzic jako koszt raczek przednich lewa i prawa plus plastkik gdzie sa elektryczne szyby w ASO ?? moze ktos kupowal dzieki :)

Opublikowano

Zobacz sobie na getem.pl

Opublikowano

Jestem już po regeneracji rączki od strony kierowcy. Po wyciągnięciu tej rączki zmyłem ta gó..ną farbkę po prostu cifem w gorącej wodzie i jest 100x lepiej niż ori:decayed:

Pod spodem jest plastik w tym samym kolorze więc rączka wygląda jak nowa i nic się już nie porysuje:banan:

Gorzej z prawej. Chciałem zabieg wykonać profilaktycznie bo porysowany jest tylko pierścionkami uchwyt od niewidocznej strony ale tam to już fachowcy z audi dali ciała na całej linii. Po próbie w niewidocznym miejscu okazuje się że pod tą badziewną gumofarbką jest jeszcze jedna farbka w kolorze tej pierwszej farbki tyle że twardsza ale ona się też zdziera i pod nią jest plastik w prawie białym kolorze:facepalm: