maniek1983 Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 Witam Panowie mam pytanie zakupilem komplet alu ori 15 i teraz czy moge przymocowac je tymi samymi śrubami co stalowe???? auto sporwadzilem z niemiec felgi mialo stalowe vw/audi oczywiscie plus śruby chodzi o to że czytałem pare tematów na ten temat i sie dowiedziałem że jezeli są to ori alu to mogę przykręcic tymi samymi srubami. W stalowych mam sruby kula i w alu tez przychodzą sruby kula tylko że ktos pisał że mozna przykrecic tymi samymi srubami co stalowe jezezli sa to sruby ori a skad ja mam wiedziec czy to sa ori?????? wie ktos moze jak sprawdzic i jakie powinny miec parametry te sruby???
marcin303 Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 Sprawdź ET na stalówkach i alu, jeśli jest takie samo śmiało możesz zakładać na tych samych śrubach.
piotrek4415 Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 Sprawdź ET na stalówkach i alu, jeśli jest takie samo śmiało możesz zakładać na tych samych śrubach. Odsadzenie felgi (ET) w żaden sposób nie jest powiązane ze śrubami A tu masz linki w których znajdziesz parametry i są zdjęcia oryginalnych śrub Sklep Inter Cars - 2mln części do samochodów | Sklep Online ŚRUBY KÓŁ SZPILKI VW PASSAT B5 AUDI A3 A4 A6 GOLF4 (3024646589) - motoAllegro Śruba szpilka śruby szpilki felg Audi A4 B5 95-00r (2995308663) - motoAllegro
maniek1983 Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Opublikowano 20 Lutego 2013 dzieki Panowie zwłaszcza piotrek4415 wychodzi na to że moje sruby maja 26mm dlugosci i mogę zarówno felgi stalowe jak i alu oczywiscie ori tymi samymi srubami przykręcac Pozdrawiam
A-rek Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 Sprawdź ET na stalówkach i alu, jeśli jest takie samo śmiało możesz zakładać na tych samych śrubach. a co ma piernik do wiatraka? ori śruby mają takie parametry: M14x1,5 mm, dł gwintu 28 mm
radioo11 Opublikowano 24 Lutego 2013 Opublikowano 24 Lutego 2013 wlasnie mam ten sam problem co kolega tez zakupilem ori 15 alu i nie wiem jakimi srubami je przykrecic(mam stalowki teraz zalozone) cos wyczytalem na forum ze sa sruby grzybek i stozek tylko co ja mam na stalowkach za rodzaj srub to nie wiem.
A-rek Opublikowano 24 Lutego 2013 Opublikowano 24 Lutego 2013 wlasnie mam ten sam problem co kolega tez zakupilem ori 15 alu i nie wiem jakimi srubami je przykrecic(mam stalowki teraz zalozone) cos wyczytalem na forum ze sa sruby grzybek i stozek tylko co ja mam na stalowkach za rodzaj srub to nie wiem. no to wykręć jedną i zobacz. śruby są kuliste i stożkowe:wink: sprawdź też w alufelgach jakie masz gniazda na śruby
Rekomendowane odpowiedzi