Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podłokietnik tył (w tylnej kanapie) i dziura w nim - pokrowiec na narty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak się składa że w moim Audi Avant B5 2000 po lifcie, w tylnej kanapie po złożeniu podłokietnika pokrowca nie ma. I bardzo by mi się takowy przydał.

Czy jedyna możliwość aby taki posiadać to kupno całej tylnej kanapy?

A można coś takiego samemu zrobić i wyciąć ten otwór - próbował już ktoś może?

Niestety szukałem takiej kanapy na allegro, ale są tylko zwykłe, bez przejścia do bagażnika.

Tak przy okazji - jak to się w ogóle nazywa - bo dziura w podłokietniku to chyba nie jest prawidłowa nazwa:)

Z góry dzięki za podpowiedź

Ps. Znalazłem bardzo podobny temat ale odnośnie Passata tutaj. Tam można zobaczyć zdjęcia jak to wygląda w Passacie, ale zakładam że w Audi wygląda to podobnie...

Opublikowano

W wątku kolegi masz zdjęcia jak wygląda oparcie z workiem na narty jakie miał na sprzedaż (miał bo ja je kupiłem :decayed:):

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/fotele-elementy-kanapy-b5-przedlift-drobiazgi-245675/

Jak dobrze poszukasz na forum to znajdziesz też przykłady rezania takich otworków w nieskładanych oparciach, ja się za to zabieram dopiero jak się zrobi ciepło bo w tym roku już się na narty i tak nie wybieram :naughty:

Generalnie można, i nie ma z tym większego problemu, nawet znajdziesz opisy jak przerobić kanapę z nieskładanej na składaną z pełnym dostępem do bagażnika :wink: Na tym forum wszystko jest :kox:

Opublikowano
JA u siebie maiłem nacięte przez fabrykę i sam dociąłem, oszlifowałem i pomalowałem i jest gites;p

Niestety oparcie jednolite - żadnego nacięcia...

---------- Post dopisany at 15:35 ---------- Poprzedni post napisany at 15:31 ----------

Jak dobrze poszukasz na forum to znajdziesz też przykłady rezania takich otworków w nieskładanych oparciach, ja się za to zabieram dopiero jak się zrobi ciepło bo w tym roku już się na narty i tak nie wybieram :naughty:

Generalnie można, i nie ma z tym większego problemu, nawet znajdziesz opisy jak przerobić kanapę z nieskładanej na składaną z pełnym dostępem do bagażnika :wink: Na tym forum wszystko jest :kox:

No właśnie znaleźć nie mogłem dlatego założyłem temat. A kanape składaną mam - bo to wersja kombi, ale mimo wszystko chciałbym ten pokrowiec na narty, bo wtedy zamiast jednego siedzenia złożonego może jechać dodatkowo jeszcze jedna osoba...

Opublikowano
JA u siebie maiłem nacięte przez fabrykę i sam dociąłem, oszlifowałem i pomalowałem i jest gites;p

Niestety oparcie jednolite - żadnego nacięcia...

---------- Post dopisany at 15:35 ---------- Poprzedni post napisany at 15:31 ----------

No właśnie znaleźć nie mogłem dlatego założyłem temat. A kanape składaną mam - bo to wersja kombi, ale mimo wszystko chciałbym ten pokrowiec na narty, bo wtedy zamiast jednego siedzenia złożonego może jechać dodatkowo jeszcze jedna osoba...

Koledze Długas chyba chodziło o nacięcie w karoserii gdzie w sedanie w wersji bez składanej kanapy za oparciem jest blacha, która ma nacięcie do wyrezania takiego otworu.

Kolego johnrrambo nie zauważyłem że piszesz o Avant :wink: Albo poluj na gotowe składane oparcie z workiem w swoim kolorze tapicerki (wykonalne lecz trudne), albo sam musisz podziurawić swoją kanapę :wink:

Możesz kupić sam worek albo oparcie (nawet inne byle z workiem) i próbować coś sklecić do kupy tak jak ja mam zamiar to zrobić :wink: Oparcie z worem już mam, szkoda tylko że inny kolor tapicerki, jak będzie ciepło to będzie rezanko :naughty:

Opublikowano

Kolego johnrrambo nie zauważyłem że piszesz o Avant :wink: Albo poluj na gotowe składane oparcie z workiem w swoim kolorze tapicerki (wykonalne lecz trudne), albo sam musisz podziurawić swoją kanapę :wink:

Możesz kupić sam worek albo oparcie (nawet inne byle z workiem) i próbować coś sklecić do kupy tak jak ja mam zamiar to zrobić :wink: Oparcie z worem już mam, szkoda tylko że inny kolor tapicerki, jak będzie ciepło to będzie rezanko :naughty:

Tak chyba właśnie zrobię. Raczej będę polował na jakąś kanapę niż rezał - tym bardziej że nawet nie mam nacięć na których mógłbym się wzorować. Dodatkowo - raczej złotą rączką nie jestem - więc boję się co z takiego rezania mogłoby wyjść :D

Pozdrawiam i dzięki

Opublikowano

Jaką masz tapicerkę?