Opublikowano 1 Grudnia 201510 l Tylko w tym problem ,że VIN G... da bo po vinie wyjedzeni ,że pod maską powinno być 2.0 TFSI BPG a nie 1.8 T AJQ i tu jest pies pogrzebany ...
Opublikowano 1 Grudnia 201510 l trafił się swapik...058133753D to jest chyba właśnie najnowsza. Kiedyś była końcówka "b" a teraz "d"
Opublikowano 3 Grudnia 201510 l ja kupiłem zamiennik za 35 zl i u mnie pomoglowiec nie koniecznie trzeba wydawac ponad 100zł
Opublikowano 3 Grudnia 201510 l U mnie jest tak że wszystkie połaczenia w odmie sa zapocone. są to oznaki zatkanej odmy???? wszystko jest poskrecane tak jak być powinno
Opublikowano 5 Grudnia 201510 l ZAPOCONE ??to jest normalne osiadają ,że tak napisze opary na przewodach gorzej gdyby sie z nich lał olej
Opublikowano 5 Grudnia 201510 l Może są jakieś mikro pęknięcia których na pierwszy rzut oka nie widać. Moja odma rozpadła się podczas demontażu.
Opublikowano 6 Grudnia 201510 l Witam. Podpinam sie do tematu. Zauwazylem ze kolanko nr 2 mam uszkodzone i zabieram sie za wymiane i przyokazji wyczyszczenie tych wszystkich rurek. Mam pytanie odnosnie tych uszczelek oringu nr 3 i 4. Juz wiem ze oring kupuje sie osobno 34,2x3 ale co z ta druga uszczelka?
Opublikowano 6 Grudnia 201510 l nr 4 to nie jest oring tylko metalowa zawleczka, zabezpieczajaca przed wypadaniem kolanka z podstawki filtr. ten element masz zapewne u siebie na aucie, wiec nie ma potrzeby go kupowac.
Opublikowano 7 Grudnia 201510 l tylko uwaga przy wyjmowaniu kolanka jest to plastik niejednokrotnie ori co powoduje ze jest bardzo kruchy i niektóre czesci mogą dostaś cie do środka silnika
Opublikowano 7 Grudnia 201510 l tylko uwaga przy wyjmowaniu kolanka jest to plastik niejednokrotnie ori co powoduje ze jest bardzo kruchy i niektóre czesci mogą dostaś cie do środka silnika potwierdzam,u mnie w byłej B6 kolanko rozsypało się w palcach
Opublikowano 8 Grudnia 201510 l Faktycznie jest zawleczka i to nawet juz troche wyskoczyla chwila i by znikla a te kolanko jak juz patrze to jest rozsypane ale i troche wyzej tez pisali ze powpadaly kawaleczki do silnika ale to chyba tylko do miski zleci i nie ma takeigo wielkiego problemu. a apropo oringa to tez jest prawda? i do wymiany odrazu nie zawracac sobie glowy starym Edytowane 8 Grudnia 201510 l przez JanuszTurysta
Opublikowano 8 Grudnia 201510 l Oring też trzeba wymienić u mnie powpadało trochę ale cześć wyciągnęliśmy odkurzaczem, resztę niestety przerobiło ale przed miesiącem mechanik ściągnął miskę i aż takiej tragedii nie było więc spokojnie.
Opublikowano 9 Grudnia 201510 l Zakupione juz mam oring i to co popekalo. No właśnie mnie też na pewno czeka zrzucenie miski i czyszczenie smoka ale to mam zamiar robić przy wymianie oleju za 8tyś także zobaczymy no jak dużo tam wpadnie☺także póki co dziękuję panowie za wyczerpujące odpowiedzi. W sobotę zabieram się do roboty jak już będę po dam znać co i jak wyszlo
Opublikowano 9 Grudnia 201510 l Nie koniecznie ale możliwe że jak wyjmiesz to kolanko odmy to trójnik za nim będzie uszkodzony - u mnie powstała 4ta dziura
Opublikowano 10 Grudnia 201510 l No jak to zwykle przy takiej robocie wszystko może się zdarzyć porobimy zobaczymy ☺ Więc jestem już po wymianie. Tak jak mówiłeś trójnik również miał takie mikropekniecie a kosztował 25zł zamiennik także warto było wymienić bo gimnastyki na prawdę jest przy tych rurkach mnóstwo. Zapchane miałem strasznie same czyszczenie mi zajęło "pol" dnia. Natomiast te zaworki oba sprawne☺po testach auta nie ma falowania obrotów. Zauważyłem że korek oleju po odkreceniu podskakuje znacznie bardziej niż przed wymianą ale nie wyrzuca go więc to chyba dobrze i znak ze poprostu jest szczelniejszy układ dochodzi więcej powietrza czy to trafna teza ? Edytowane 12 Grudnia 201510 l przez JanuszTurysta
Opublikowano 14 Grudnia 201510 l też miałem problem zassanego korka . okazał się uszkodzony zaworek 035 103 245g
Opublikowano 18 Grudnia 201510 l Mój chodzi o to zassany nie był wręcz lekko podskakiwal a po wymianie kolanka nr2 i wyczyszczeniu całej reszty poprostu podskakuje jeszcze bardziej wręcz prawie wypada
Opublikowano 22 Grudnia 201510 l zwlekałem z wymiana i cała odma jest w oleju. . to teraz?? jest gdzieś zatkana??? da rade to jakoś sprawdzić???