Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Niższe zawieszenie a ustawienia.... ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie pytanie, ponieważ w najbliższym czasie planuję obniżyć zawieszenie w aucie i moje pytanie brzmi czy po takim zabiegu trzeba ustawiać geometrię kół?

Opublikowano

Naturalnie, powinno się ustawiać zbieżność przy zmianie zawieszenia.

Opublikowano

Z geometrią to nie poszalejesz, na zwrotnicach w B5 nie ma zadnej regulacji ;) jesli koncowki drazkow bedą wykręcane to zbieżność zrobić.

Opublikowano
  • Autor

w quattro własnie chodzi o geometrię :)

Opublikowano
Witam

Mam takie pytanie, ponieważ w najbliższym czasie planuję obniżyć zawieszenie w aucie i moje pytanie brzmi czy po takim zabiegu trzeba ustawiać geometrię kół?

tak jest......geometria do korekty

Opublikowano

każda zmiana ustawień fabrycznych wiąże się z ustawieniem geometrii

Opublikowano

tylko ze jak gwint juz byl u mnie na aucie to nie moglem wjechac na zadna stacje diag. zeby ustawili parametry:polew::polew::polew:

Opublikowano

to na fachowców trzeba było trafić, ja jak ustawiałem to nawet przy wjeździe pomagali aby nie zahaczyć glebą :grin:

Opublikowano

wszystko zalezy jakim sprzetem dysponują bo jak laserówką która od czujnika do czyjnika puszcza wiazke, to zapomnijcie o ustawieniu zbierznosći, na glebie laser nie przejdzie, trzeba by zderzak ściagnąć, trzeba poszukać kogoś kto ma konkretniejszy sprzet i wartosci są zczytywane w inny sposób niz laserem na osi:wink: mi robili starym ręcznym urządzeniem, zajeło im to sporo czasu ale ustawili, sprzet laserowy nei dał rady

Opublikowano

Ja u siebie jak posadziłem to zrobiłem laserowym sprzętem zbieznośc z przodu i katy i zbieżność z tyłu :) sa specjalne dostawki to tychurządzeń:)

Zbieznośc ustawiałem sam na stacji na ktorej pracuje :) i nie ma problemu :)oczywiście teraz jest na noramlnym bo zima ale idzie wiosna i drugie awieszenie juz czeka :):):)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Są właśnie specjalne przedłużacze, które nakłada się na uchwyty więc nawet, gdy mamy "glebę" to laserem ustawimy zbieżność :)

Opublikowano

idzie laserowo ustawić na pewno, bo kolega mi również ustawiał ;]

Opublikowano

wszystko zalezy od zaawansowania sprzetu do geometrii, u mnie mimo że dosc nowe nie ogarnia mojego auta u znajomego na warsztacie:whistling:

Opublikowano

hmm...ja tez mam na glebie dośc sporo, jak ostatnio wjechałem na stacje diagnostyczna to podczas wjechania na rolki walnalem czymś z przodu , ze aż podskoczyłem........co do ustawienia ...w Jeleniej górze jest koło 10 tego typu stacji a tylko w jednej sa w stanie mi ustawic zbierznośc ..a mianowicie w :"Mercedesie"

wjechałem na podłoge ...i podniesli mi auto na podnośniku całe i zbierznośc ustawił laserowo , ale montował na koła 4 skrzynki z kablami ...radze poszukac stacje która własnie takie cos posiada i nie trzeba bedzie rozbierac zderzaków itp rzeczy;P

Opublikowano

Ile ustaienie geometri kosztuje Panowie?

Opublikowano
Zależy gdzie, na różnych stacjach wołają 50-150zł ;)

realnie to od 100 do 150