Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Quattro a dojazdówka!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciał bym zaczerpnąć info na temat dojazdówki w napędzie quattro, bo mam zestaw naprawczy, a chciał bym się dowiedzieć czy jak bym założył dojazdówke lub jakieś koło zapasowe o innym rozmiarze niż pozostałe 3 to co by się stało? :)

Opublikowano

calu uklad abs moglby zaczac ci swirowac hamujac najszybiej krecace sie kola i bys mogl przegrzac tarcze, chyba ze minimalnie by sie roznila wielkoscia

generalnie powinno byc pelnowymiarowe kolo zapasowe w Q

Opublikowano
  • Autor

szlag trafi :) będę sie musiał rozpatrzeć za jakąś 17" s-line bo jak komplet to komplet, a na zime nie trzeba ;pp

Opublikowano

Powinno być pełno wymiarowe.

Opublikowano

powinno byc pelnowymiarowe ale na dojazdowce nie powinno sie jechac wiecej niz 80km/h no i pewnie daleko tez sie tak nie jezdzi wiec uwazam ze wielkiej szkody nie zrobi.

Ale najlepiej miec pelnowymiarowe, wiadomo ;)

Opublikowano

podepne sie ...no dobra pełnowymiarowe czyli taka sama szerokośc felgi i opony i średnica ...a np szerokośc taka sama a średnica felgi rózna ale profil opony odpowiadajacy np 15stki i 65 profil a np 17 a 40profil ? czy wszystko takie same powinno byc

Opublikowano

tylko jak kupujesz nowe auto i zamawiasz dojazdowke majac quattro to pelnowymiarowki nie dostajesz..zawsze mnie to dziwiło..niby bieznik powinien byc nawet taki sam a jak dojazdowke ladujesz to roznica jest w srednicy w stosunku do oryginalnego kola na aucie..

zawsze mnie to ciekawilo czemu tak jest...

Sam mam zestaw naprawczy niestety...i tez mysle o kupnie dojazdowki w koncu

Opublikowano
  • Autor
tylko jak kupujesz nowe auto i zamawiasz dojazdowke majac quattro to pelnowymiarowki nie dostajesz..zawsze mnie to dziwiło..niby bieznik powinien byc nawet taki sam a jak dojazdowke ladujesz to roznica jest w srednicy w stosunku do oryginalnego kola na aucie..

zawsze mnie to ciekawilo czemu tak jest...

Sam mam zestaw naprawczy niestety...i tez mysle o kupnie dojazdowki w koncu

no własnie i tutaj możemy się zastanawiać teraz co zrobić ;p najlepiej było by się z tym pytaniem skierować do jakiegoś dobrego ASO Audi i zapytać, a jeśli można było by założyć dojazdówkę i przejechać tam naście km do jakiegoś warsztatu to było by ok...

Opublikowano

ja u siebie jak przebilem opone w anglii 17 cali 225/45 to wracalem do polski na jednym zapasie 15 cali 195/65 i trzech 17/225/45 ponad 1300km.. i nic sie nie stalo.. zadnych dziwnych objawow.. ani w trakcie jazdy ani pozniej..

Opublikowano

Zakłądasz dojazdówkę... ESP off i turlasz się tyle ile można na dojazdówce :wink:

Opublikowano

trzeba miec "ESP OFF"

Opublikowano

nie o esp tu chodzi tylko EDS

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano
calu uklad abs moglby zaczac ci swirowac hamujac najszybiej krecace sie kola i bys mogl przegrzac tarcze

Chyba chodziło Ci o kontrolę trakcji a nie ABS

Opublikowano

wszystkie poboczne układy oparte sa o czujniki absu, jak abs nie działa prawidłowo, to reszta też

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

nic sie nie stanie

Opublikowano

nic sie nie stanie a jak opony maja rozny bieznik to sie stac moze? :eusathink:

Opublikowano

nic nie bedzie sie dziac, wszystko przerabiałem, zakłądalismy też każde inne koło

zadnego przegrzania hamulców, cuda sie zaczęły na lodzie i śniegu

tarcze były mocno gorące

Opublikowano

niestety ma to nierozerwalny zwiazek

o napęd sie nie martw, masz tam 3 mechanizmy róznicowe które potrafia o siebie zadbac

gorzej z elektroniką, aby nie było problemu wystarczy odpiąc jedna wtyczkę od czujnika ABS i po sprawie