Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Różnice w budowie i działaniu klimatyzacji 3 i 1 strefowej w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po schemacie ( o ile dobrze patrze) to wychodzi że połączenie jest to samo :eusathink:

8_K0_040021113.jpg

Opublikowano

U mnie chlopaki wrzucili jakis inny czujnik.

• 1 rok później...
Opublikowano

Podłącze się pod temat

Chciałbym żeby ktoś mi pomógł rozkminić wersje klimy w a4 b8

Gdzieś wyczytałem że są wersje basic i komfort....?

Czym one się różnią?

1 . Co to za wersja na zdjęciu poniżej?

Czy jest to klimatronic jednostrefowy?

W jakich rocznikach był pakowany do B8?

Czy ustawianie temepratury odbywa się na wyświetlaczu MMI?

nzm25s.jpg

2. Co to za wersja na zdjęciu poniżej?

W jakich rocznikach był pakowany do B8?

Czy ustawianie temperatury odbywa się tylko na panelu klimatronica czy może też na MMI?

23jrexf.jpg

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam panowie mam taką prośbę, czy ktoś z was by był tak uprzejmy i by sprawdził u siebie, kto posiada MMI 2g Hig kodowanie panela 3 strefy  klimatronika ? Bym był bardzo wdzięczny :)

Opublikowano

Opis sytemu: KLIMA 3 ZONEN
Numer sterownika: 8T1820043R
Długie kodowanie: 36000000

Opublikowano

Dareq a powiedz mi tak dla pewnosci tez masz mmi 2g hig ? I po numerze sterownika wynika ze też masz grzane siedzenia zgadza sie ?

Opublikowano

Tak MMI 2G High + grzane stolki

Opublikowano

Dareq dziekuje ci bardzo za zainteresowanie i za pomoc ?

Opublikowano
W dniu 24.06.2013 o 08:44, wrclaguna napisał:

Witam mam jeszcze pytanko dotyczące schematu tylnej regulacji temperatury a mianowicie, na schemacie jest punkt podłączenia:

B490  -   połączenie 26 w głównej wiązce przewodów,  chodzi o podświetlenie potencjometru tylko w które miejsce mam się tym przewodem wpiąć ? Bo nie wiem gdzie jest te punkt podłączenie 26 w głównej wiązce.

Drugi temat to nie mogę znaleźć na tych schematach podłączenia czujnika jakości powietrza, a bym chciał go założyć

Edytowane przez Arti_P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Zajmuje się ktoś montażem klimy 3 strefowej? Również posiadam jednostrefowa i chciałbym zmienić na 3 strefy. Jakie koszta ??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siema jest ktos w Krakowie kto by ogarnął zamiane klimy z 1 na 3 strefową

Opublikowano

Klima 1 strefa co by było gdybym założył sam panel z 3 strefowej? Próbował ktoś? Będzie działać tak samo jak na starym panelu czy nie ruszy wogole? Nie zależy mi na klimatyzacji 3 strefowej A na samym wyglądzie panelu komfort 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Chciałbym odgrzać kotleta. 

Czy przy wymianie nagrzewnicy z jednej strefy na trzy przekładamy cała obudowę z parownikiem chłodniczka klimatyzacji , chłodniczka ogrzewania . Co za tym idzie spuszczamy czynnik chłodniczy klimatyzacji oraz płyn chłodniczy . 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 10.08.2018 o 21:45, k19k29 napisał:

Klima 1 strefa co by było gdybym założył sam panel z 3 strefowej? Próbował ktoś? Będzie działać tak samo jak na starym panelu czy nie ruszy wogole? Nie zależy mi na klimatyzacji 3 strefowej A na samym wyglądzie panelu komfort 

Ponoć nie działa jak masz ori 1 strefe 

Opublikowano

Jak zrobic kliatyzowany schowek ??

Opublikowano

Mam taki klimatronic (3strefy) a chciałbym zmienić na ten z polifta z białym wyświetlaczem. Głównie to tylko o wyświetlacz mi chodzi. Pasuje p&p czy jest pod górkę ?

A17B1908-9EFD-4E61-85C1-50A517F05CAF.jpeg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jestem już po zmianie nagrzewnicy 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Też bym się podpiął pod temat czy ogarnął ktoś wymianę panelu klimy 3 strefowej z przedlifta na polifta. Czytałem tylko, że w polifcie dmuchawa ma inny rezystor i ciekawę czy wystarczy dmuchawe przełożyć i panel czy coś jeszcze (chyba że rezystor nie jest razem z dmuchawą tego nie wiem).

Edytowane przez vamos

Opublikowano
2 godziny temu, vamos napisał:

Też bym się podpiął pod temat czy ogarnął ktoś wymianę panelu klimy 3 strefowej z przedlifta na polifta. Czytałem tylko, że w polifcie dmuchawa ma inny rezystor i ciekawę czy wystarczy dmuchawe przełożyć i panel czy coś jeszcze (chyba że rezystor nie jest razem z dmuchawą tego nie wiem).

Z tego co czytałem to jedni mówią że wystarczy przełożyć panel i po zmieniać kodowanie . A drudzy znowu twierdzą że trzeba zmieniać panel , dmuchawe i rezystor . A dmuchawa po lift nie pasuje podobno i trzeba przełożyć '"połówkę" nagrzewnicy