Opublikowano 1 Maja 201412 l ja mam półtora roku już na aucie moduł 30% przegląd i kontrolę normalnie przechodzę http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/montaz-modulu-drl-swiatlach-drogowych-265895/
Opublikowano 1 Maja 201412 l znalazłem ten moduł i fajnie bo jest z łodzi MODUŁ ŚWIATEŁ DŁUGICH DZIENNYCH DRL De Luxe Łódź ! (4169272882) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tylko czy do tego modułu potrzebuję jeszcze coś montować czy nie i chciał bym żeby mi się zegary podświetlały chociaż razem z tymi światełkami dało by to radę jakoś ogarnąć
Opublikowano 1 Maja 201412 l W teorii nic nie potrzeba podpinasz i działa:naughty:Co do podświetlenia to nie mam pojęcia jak to w B5 wygląda,po co ci świecące zegary w dzień???
Opublikowano 1 Maja 201412 l no w sumie nie potrzebne a jak wygląda podłączenie podświetlenia w b6 może podobnie. a że tak spytam zauważyliście u siebie jakieś + tego modułu czyli oszczędność paliwa itp..
Opublikowano 1 Maja 201412 l W B6 kodowaniem idzie to chyba ogarnąć,ja nie kombinowałem z tym bo nie chciałem mieć ich włączonych:wink: Co do spalania.........., ja na nie odczuwam różnicy Jedyna oszczędność to na xenonach które nie są tanie w naprawach:wink:
Opublikowano 1 Maja 201412 l to znaczy że przy normalnych lampach nie xenon to nie opłacało by się montować modułu
Opublikowano 2 Maja 201412 l Teoretycznie tak a praktycznie to zamontuj sobie ten moduł nawet jak nie masz bixow czy xenow. Naprawdę fajnie to wygląda i nie szpeci auta jakimiś listwami led
Opublikowano 2 Maja 201412 l Dla mnie + to to, że nie muszę pamiętać o wł i wył świateł, nie rzucam się w oczy chińskim HID'em który przydaje się dopiero po zmroku no i jakoś ten przód trochę inaczej wygląda niż przeciętne a4 b5 Na jakąś mega oszczędność bym nie liczył u siebie, bo hidy mają mało wat a postoje z tyłu to tylko 10w. Wpinasz się w kable za bezpiecznikami na szybkozłączkach lub lutujesz. Są też moduły z poganiaczami i funkcją coming/leaving home
Opublikowano 2 Maja 201412 l Ten moduł co znalazłem to w opisie widać że wszystko się montuje pod maką nie trzeba nic do wnętrza przeciągać. Widziałem kilka a4 z takim rozwiazaniem i fajnie to wygląda . To na allegro ładnie scieme wciskaja że oszczednosc
Opublikowano 21 Czerwca 201412 l to jest konkretne http://mlodyfot.webd.pl/shoot1/IMG_5141.jpg http://mlodyfot.webd.pl/shoot1/IMG_5152.jpg a te dual color super też w zwykłej lampie da sie to zastosować ? ma ktoś ? to jest konkretne bo to była "Młody z Drogi":hi: A wiesz z jakiego modelu sa te diody ?? i jak one sa tam zamontowane, Po zastanowieniu te dual średnio mi sie widza, a w lampie to wygląda ciekawie. Diody są z modelu s6c6 jak dobrze pamiętam (rozmawiałem o tym z właścicielem autka). Na lipiec planuje podobny mod, jednak z diodami A6c6. Cały czas czekam na odpowiedz qwertego..
Opublikowano 21 Czerwca 201412 l Zastanawia mnie takie rozwiazanie czy one wpasowaly by sie w lampy :-) moze ktos cos takiego widzial probowal ? ŚWIATŁA DO JAZDY DZIENNEJ LED NSSC 523 HP 12V DRL (4269039811) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Opublikowano 30 Czerwca 201412 l Zastanawia mnie takie rozwiazanie czy one wpasowaly by sie w lampy :-) moze ktos cos takiego widzial probowal ?ŚWIATŁA DO JAZDY DZIENNEJ LED NSSC 523 HP 12V DRL (4269039811) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Miałem te lampy i szczerze odradzam (mimo, że efekt końcowy OK) - dwa razy reklamowałem, kiepska jakość wykonania (sprawdzany w warunkach letnich i zimowych).
Opublikowano 2 Lipca 201412 l Autor Zastanawia mnie takie rozwiazanie czy one wpasowaly by sie w lampy :-) moze ktos cos takiego widzial probowal ?ŚWIATŁA DO JAZDY DZIENNEJ LED NSSC 523 HP 12V DRL (4269039811) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Miałem te lampy i szczerze odradzam (mimo, że efekt końcowy OK) - dwa razy reklamowałem, kiepska jakość wykonania (sprawdzany w warunkach letnich i zimowych). Ja jeździłem przez okrągły rok (lato -zima) i było wszystko OK. Zamontowane miałem w B5 , które potem sprzedałem.
Opublikowano 6 Lipca 201412 l Panowie, każdy montuje co komu się podoba. A co do przepisów, to odległość od podłoża była już wspomniana, odległość pomiędzy światłami (prawym i lewym) z tego co pamiętam, to minimum 60cm. A ogólnie, to do wszystkiego co zamontujemy na swoich rumakach musimy mieć atest. Także, jeśli naprawdę spotkamy upierdliwego smerfa na swojej drodze, to może być różnie.
Opublikowano 7 Lipca 201412 l Zastanawia mnie takie rozwiazanie czy one wpasowaly by sie w lampy :-) moze ktos cos takiego widzial probowal ?ŚWIATŁA DO JAZDY DZIENNEJ LED NSSC 523 HP 12V DRL (4269039811) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Miałem te lampy i szczerze odradzam (mimo, że efekt końcowy OK) - dwa razy reklamowałem, kiepska jakość wykonania (sprawdzany w warunkach letnich i zimowych). Ja jeździłem przez okrągły rok (lato -zima) i było wszystko OK. Zamontowane miałem w B5 , które potem sprzedałem. Ja mam identyczne pod halogenami. Jeżdżę już ponad pół roku i wszystko OK. Fajny efekt. Polecam
Opublikowano 17 Sierpnia 201411 l co myślicie o tańszej opcji okrągłych niż NSSC? http://allegro.pl/swiatla-dzienne-drl-9x-led-okragle-70mm-automat-e4-i4479132510.html może ktoś ma u siebie?
Opublikowano 24 Sierpnia 201411 l Czekałem dosyć długo na jakieś żarówki fajne 2w1 halogenowe ale doszedłem teraz do wniosku ze skoro w b6 świecą halogeny z postojowymi to chyba nie warto. Dlatego chyba lepiej jest założyć moduł 30% mocy świateł drogowych. Możecie polecić jakiś moduł żeby był do canbus i miał też leaving home?
Opublikowano 24 Sierpnia 201411 l Czekałem dosyć długo na jakieś żarówki fajne 2w1 halogenowe ale doszedłem teraz do wniosku ze skoro w b6 świecą halogeny z postojowymi to chyba nie warto. Dlatego chyba lepiej jest założyć moduł 30% mocy świateł drogowych.Możecie polecić jakiś moduł żeby był do canbus i miał też leaving home? Wszystko zależy ile kasy chcesz wyłożyć http://a4-klub.pl/index.php?/topic/227985-montaz-modulu-drl-w-swiatlach-drogowych/ clh jest tylko na drl
Opublikowano 24 Sierpnia 201411 l Dokładnie polecam ten moduł co ucho podał mam go też u mnie działa z fabrycznym coming leaving home fajna sprawa , ale droższa wersja tego modułu posiada clh