cabanmat Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 Witam Jak patrzę się na moją niunie "od tyłu" to ma bardzo tylne koła "koślawe". Na ustawieniu zbieżności mi to wyregulują ?
wilku213 Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 Tył? Raczej na pewno nie. Do wymiany może być wszystko
Dumel Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 WitamJak patrzę się na moją niunie "od tyłu" to ma bardzo tylne koła "koślawe". Na ustawieniu zbieżności mi to wyregulują ? :whistling:Kolego zbieżność kół tylnych się reguluje.. ale zupełnie inną sprawą jest pochylenie koła..
wilku213 Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 Kolega wyżej zjadł "nie" Jedź na jakąś dobrą stacje diagnostyczną, bądź mechanika i się dowiesz jakie części kupować.. Sugestii może być tu kilka, więc najlepiej gdzieś podjedź.
NYNA Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 Tył oczywiście też się ustawia. Jedź na dobrą stację diagnostyczną gdzie mają sprzęt odpowiedni to Ci wszystko sprawdzą, zbieżność, kąty pochylenia itd. Geometria zawieszenia - PETROMECH - Kraków, mechanika, zbieżność, klimatyzacje ul. Korzeniaka 10
cabanmat Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Opublikowano 13 Marca 2013 W lutym byłem na badaniach to mówił koleś że jest lekka dysgeometria (parę stopni)
NYNA Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 To jedz tam gdzie mają taki sprzęt jak wyżej w linku wkleiłem to Ci wszystko dokładnie ustawią z przodu i z tyłu i będziesz miał pewność że jest ok. Większość aut nawet nowych które wyjezdzają z salonu ma tył źle ustawiony bo poprostu mało go ustawia wogóle, kumpel sprawdzał na swoim aucie nowym z salonu i kilku innych nówkach a ma u siebie na stacji właśnie taki sprzęt i w każdym z tych nowych aut tył trzeba było ustawiać.
VTG Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Nawet na Jim Beanie zrobią Ci poprawnie geometrię, tylko musisz wyczuć diagnostę. Często się zdarza że myślą że reguluje się tylko przód do tyłu i jedynie zbieżność. A regulować możesz zbieżność przód, pochylenie sankami przód ale jednemu kołu zabierasz drugiemu dodajesz. Do tego zbieżność tyłu i kąty pochylenia tylnych kół.
Dev Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 jak juz ustawią Ci geometrię to niech sie we dwóch "powieszą" na tylnej belce i wówczas zobacza jak "rozjezdza" sie geometria i czy trzyma sie w zakresie
Rekomendowane odpowiedzi