Jaco90 Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 Witam. Otóż zakupiłem transmiter fm do radia chorus. WRZUTA - fm transmiter Lecz są straszne zakłócenia w terenach bardziej zabudowanych , jadąc główną drogą ( od słupów elektrycznych) itd. Gdy trzymam rękę na transmiterze odbiera nieźle , lecz gdy dam na podłokietnik już szumi Widocznie robię jako przewodnik . Poprzedni transmiter grał trochę lepiej ale też bez rewelacji. Zastanawiam się czy dokupić jakiś wzmacniacz antenowy? Może antenę wewnętrzną? Radio stacje odbiera elegancko , jest to kombi więc antenę ma z tyłu na dachu , może za daleko do transmitera?. Proszę o rady. 1
xXPiotrekXx19 Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 cześć nie wiem jak to dokładnie jest ale ja tez mam chorus i kiedyś kupowałem podobny transmiter fm i też miałem zakłócenia podobnie jak i ty a kupiłem go tylko po to żebym mógł słuchać muzy z usb ale z tego też były zakłucenia więc oddałem do do sklepu i kupiłem sobie kasete adapter i to jak u mnie bardzo dobrze gra nie czuć żeby coś się traciło na jakości dźwięku a słuchanie stacji radiowych to noramlnie z radia słucham i dobrze sobie radzi z odbiorem nawet jak jestem z 50 km od łodzi to jeszcze ściąga łódzkie fale bez problemu
GreGoriO Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 wyjmij antenę i włóż kawałek przewodu..... to zobaczysz różnicę... ponieważ auto działa jak klatka Faradaya, więc spokojnie będziesz mógł słuchać swojego mp3.... tak naprawdę transmitery to jeden wieki szajs. jeśli już musisz mieć coś takiego to masz dwa wyjścia.... albo wykombinować przełącznik kabla antenowego(ciężka sprawa) albo montujesz na kabel MODULATOR FM. zdecydowanie lepsza sprawa
Jaco90 Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Opublikowano 13 Marca 2013 A ile taki modulator kosztuje ? Łatwo to zamontować?
GreGoriO Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 modulator jak widzisz na zdjęciu wyżej , montujesz w antenę, antena idzie do MODULATORA, a sygnał zsumowany do radia wyłącznik jest po to aby odłączać modulator kiedy chcemy mieć sygnał bezpośrednio z anteny dołożone końcówki RCA pozwalają na podłączenie każdego źródła audio bezpośrednio do radia na wybrane(ustalonej) częstotliwości FM 7 częstotliwości transmisji sygnału:- 87.7MHz - 87.9MHz - 88.1MHz - 88.3MHz - 88.5MHz - 88.7MHz - 88.9MHz Pyle PLMD56 - Modulator FM - Car Audio Sklep - AudioSklep.pl jest kilka różnych wersji....
Jaco90 Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Opublikowano 14 Marca 2013 Widzę że cena tych modulatorów to granica 120 -160zł. Nie wiem czy jest sens kupować go dla transmitera za 60zł. A może pod wejście antenowe włożę faktycznie kawałek kabla i antenę i gdzieś umieszczę go blisko transmitera?
jarek_ns Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 Z transmiterem odpuść sobie. Zamiast wydawać kasę na takie cuda dozbieraj i kup radio z wyjściem na zmieniarkę, albo inne nie fabryczne. Przy nie ori radiu jakość dźwięku zrekompensuje ci z nawiązką straty w wyglądzie.
Rekomendowane odpowiedzi