Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Rzeszowskie - Zapraszamy Niedziela Parking Kryty PODPROMIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po tych dwóch dniach wiem jedno..... następne OOOO na pewno będzie Quattro :wink:

---------- Post dopisany at 19:20 ---------- Poprzedni post napisany at 19:19 ----------

Panowie jak jutro ze spotem? Ja jak zwykle się wybieram i jak zwykle nie wiem czy dotrę ze względu na pracę :facepalm: ale na otarcie łez mam już swojego ALTa po remoncie :wink:

• Odpowiedzi 17,6 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czy ktoś może jutro na spot wziąć zestaw komputer+kabel do B7, potrzebuje zobaczyć błędy i skasować.

Matek180 pamiętaj o ramce klubowej dla mnie :)

Opublikowano

To jak dzisiaj z frekwencją ??

Opublikowano

Ja się wybieram, to już będzie dwóch ;)

Opublikowano

Jednak się pojawię na chwilkę, lapka wezmę tylko że nie mam już czasu ładować, ale powinien wytrzymać jeszcze :wink:

Opublikowano
Nie powiem -wiosna u nas w pełni. Dziś po pracy 500 m przejechałem w prawie godzinę... Zobaczymy jak będzie jutro.
Kto bogatemu zabroni...?:decayed:

Miastowe narzekają, a w Bieszczadach świetne warunki narciarskie:facepalm:

Opublikowano

Panowi znacie jakiś zakład w Rzeszowie lub okolicach, który zajmuje się regeneracją sprzęgła?? proszę o jakieś namiary :)

Opublikowano
Panowi znacie jakiś zakład w Rzeszowie lub okolicach, który zajmuje się regeneracją sprzęgła?? proszę o jakieś namiary :)

nowe okładziny byś chciał?

Opublikowano

ile kosztuje regeneracja. Zastanawiam się czy jest sens. Czy lepiej komplet nowy wrzucić z dwumasem. U mnie się już upomina sprzęgło od roku o wymianę. Na razie się tylko ślizga ale nie wiadomo kiedy siądzie całkiem.

Opublikowano

zapomniałem dodać dosyć istotną informację ;) chodzi mi o regenerację sprzęgła do ciągnika rolniczego :D

Opublikowano
zapomniałem dodać dosyć istotną informację ;) chodzi mi o regenerację sprzęgła do ciągnika rolniczego :D

kamil, to nie sprzęgło.

Zrób sobie małą próbę, aby przekonać się o kiepskim pomyśle: przyczep teraz pług 4-skibowy i zacznij orkę na drugim biegu a zobaczysz, że problemem jest brak przyczepności a nie mocy, nie zagłębisz w ten sposób nawet pługa na 28-30 cm. Aby zwiększyć przyczepność należałoby wymienić opony na 16.9 i dociążyć tył o ok 300-500 kg co jest praktycznie niemożliwe.

:polew:

---------- Post dopisany at 19:47 ---------- Poprzedni post napisany at 19:45 ----------

Sprzedaj to, doloz i kup 7745. Spalanie w granicach 5-6 litrow na godzine w orce, duzo wydajniejszy w polu. W opryskiwaczu mi spala 3.5 litra, mierzylem kilka razy , bo sam wierzyc nie chcialem. Warunek taki - w dobrym stanie caly silnik lacznie z pompa wtryskowa nowego typu.

:kox:

Opublikowano

:grin::grin:

Opublikowano

kamil, to nie sprzęgło.

Zrób sobie małą próbę, aby przekonać się o kiepskim pomyśle: przyczep teraz pług 4-skibowy i zacznij orkę na drugim biegu a zobaczysz, że problemem jest brak przyczepności a nie mocy, nie zagłębisz w ten sposób nawet pługa na 28-30 cm. Aby zwiększyć przyczepność należałoby wymienić opony na 16.9 i dociążyć tył o ok 300-500 kg co jest praktycznie niemożliwe.

:polew:

---------- Post dopisany at 19:47 ---------- Poprzedni post napisany at 19:45 ----------

Sprzedaj to, doloz i kup 7745. Spalanie w granicach 5-6 litrow na godzine w orce, duzo wydajniejszy w polu. W opryskiwaczu mi spala 3.5 litra, mierzylem kilka razy , bo sam wierzyc nie chcialem. Warunek taki - w dobrym stanie caly silnik lacznie z pompa wtryskowa nowego typu.

:kox:

:):)

dzięki za złote rady :P

Opublikowano

Chcesz zrobić model 5312 lub większy? Zapomnij o tym, jeszcze to tego moc 80 KM. Skrzynia nie wytrzyma takiego obciążenia i po kilkuset mth się wysypie. Druga sprawa: rozmiar kół napędowych: podczas prac polowych standardowy silnik 52KM radzi sobie doskonale a problemem jest poślizg kół, w ciągniku należałoby wymienić koła lub dociążyć go, chcesz to zrobić poprzez wstawienie cięższego silnika, który znajduje się z przodu pojazdu? Jeśli chcesz ciągnik o mocy ok 80 KM to poszukaj wśród starych MTZ'ów i Ursusów serii 9xx. Silnik A4.236 lub późniejszy model 4390 (po wygaśnięciu licencji na perkinsa) był montowany nawet w 6014 i miał moc 83 KM, aczkolwiek porównaj sobie konstrukcję 6014 i c-360 a sam stwierdzisz, że taka wymiana nie ma sensu. Ewentualnie jeśli możesz to napisz, co chcesz osiągnąć w ten sposób? Zwiększanie mocy w c-360 to wielka prośba o kłopoty. Niektórzy wstawiają silniki od 7211, ale to też nie pozostaje obojętne wobec pozostałych podzespołów. . .

tak że tego...

:pleasantry:

Opublikowano
:decayed: tośmy se pogadali :kox:
Opublikowano
Chcesz zrobić model 5312 lub większy? Zapomnij o tym, jeszcze to tego moc 80 KM. Skrzynia nie wytrzyma takiego obciążenia i po kilkuset mth się wysypie. Druga sprawa: rozmiar kół napędowych: podczas prac polowych standardowy silnik 52KM radzi sobie doskonale a problemem jest poślizg kół, w ciągniku należałoby wymienić koła lub dociążyć go, chcesz to zrobić poprzez wstawienie cięższego silnika, który znajduje się z przodu pojazdu? Jeśli chcesz ciągnik o mocy ok 80 KM to poszukaj wśród starych MTZ'ów i Ursusów serii 9xx. Silnik A4.236 lub późniejszy model 4390 (po wygaśnięciu licencji na perkinsa) był montowany nawet w 6014 i miał moc 83 KM, aczkolwiek porównaj sobie konstrukcję 6014 i c-360 a sam stwierdzisz, że taka wymiana nie ma sensu. Ewentualnie jeśli możesz to napisz, co chcesz osiągnąć w ten sposób? Zwiększanie mocy w c-360 to wielka prośba o kłopoty. Niektórzy wstawiają silniki od 7211, ale to też nie pozostaje obojętne wobec pozostałych podzespołów. . .

tak że tego...

:pleasantry:

nie ma to jak skopiować wszystko żywcem z innego forum :D

Opublikowano

no chyba nie myślałeś że popierdalam z pługiem po polach i rezam ciągniki :polew:

Opublikowano

haha, a myślałem już że tu tacy eksperci rolniczy się dogadali i pewnie powstanie temat forum rolniczego :grin::polew:

a tu jednak...:unknown::decayed: