Opublikowano 16 Marca 201313 l Proszę o opisanie krok po kroku jak należy prawidłowo czyścić /pielęgnować skórzaną tapicerkę?
Opublikowano 16 Marca 201313 l Pany ja używam u siebie takiego zestawu GLIPTONE ZESTAW GT15 + GT11 ODZYWKA I CLEANER W SPRAY-U GRATIS 2 MIKROFIBRY - ShowCarShine - Detailing Shop . Najpierw myje z grubsza czystą wodą z kilkoma kroplami płynu do dywanów . Następnie biore GT15 pryskam po fotelach, zostawiam 2-3 minuty i szczoteczką z naturalnego włosia szczotkuje w różnych kierunkach. Przecieram ręcznikiem papierowym i ładnie widać cały syf który wyczyścilismy. Nstępnie biorę GT11 - ten preparat w postaci mleczka to miazga. Przy nakładaniu jest dość intensywny zapach , ale później jak wyschnie to w aucie unosi się przyjemny zapach nowej skóry. Jak wsiadają do auta znajomi to są w szoku , że tą skórę tak czuć. Zestaw daje radę na ciemnej jak i jasnej skórze , choć gdzieś kiedyś wyczytałem , że do skóry jasnej jest zamiast GT11 jakiś inny model. Ale nie wczuwałem się za bardzo bo takowej nie mam Polecam GLIPTONE PS SKÓRA TO RACZEJ NIE NADWOZIE
Opublikowano 16 Marca 201313 l Ja poleciałem budżetowo, najpierw szczotka z miękkim włosem i woda z dodatkiem szarego mydła później mleczko kiwi do impregnacji kombinezonów skórzanych przetarte fibrą - efekt malina. Skóra mięciutka i co dla mnie najważniejsze matowa.
Opublikowano 17 Marca 201313 l Zestaw do czyszczenia skrzanej tapicerki samochodowej COLOURLOCK - Sklep lederzentrum - rodki do skr - Tutaj macie już gotowy zestaw do czyszczenia skóry. Polecam także dopłacić i wymienić soft cleana na stron cleana. Pozdrawiam
Opublikowano 17 Marca 201313 l ja lubie gdy skóra w aucie sie błyszczy tak jak dobrze wyczyszczone i napastowane buty może dlatego ,ze jest czarna do tego celu choć niektórzy twierdzą ze to bardzo żle używam wosku do skóry i później pocieram fibrą efekt dla mnie super i nie pozostawia śladów nawet na białych ubraniach
Opublikowano 17 Marca 201313 l Zestaw do czyszczenia skrzanej tapicerki samochodowej COLOURLOCK - Sklep lederzentrum - rodki do skr - Tutaj macie już gotowy zestaw do czyszczenia skóry. Polecam także dopłacić i wymienić soft cleana na stron cleana. Pozdrawiam Również polecam
Opublikowano 18 Marca 201313 l Zestaw do czyszczenia skrzanej tapicerki samochodowej COLOURLOCK - Sklep lederzentrum - rodki do skr - Tutaj macie już gotowy zestaw do czyszczenia skóry. Polecam także dopłacić i wymienić soft cleana na stron cleana. Pozdrawiam Również polecam ja rowniez uzywam tego zestawu i rowniez polecam
Opublikowano 21 Marca 201313 l a używa ktoś lexola? chce sobie kupic zestaw do wyczyszczenia i zabezpieczenia (bo skory mam w niezlym stanie) nie tylko w mojej audi ale i bmw żony. wstepnie myslalem o czyms takim Lexol Leather Care Kit / 2 x 500ml + 2 aplikatory
Opublikowano 21 Marca 201313 l GLIPTONE FULL ZESTAW DO ZANIEDBANEJ SKÓRY - ShowCarShine - Detailing Shop polecę, testowałem wstępnie na jasnej z amrykańca i nagle skóra z siwej zrobiła beżowo-jasna ze względu na zalecaną temp. do stosowania w CCCO użyję jak się ociepli i wrzucę fotki w temacie
Opublikowano 21 Marca 201313 l A ja bym chciał zobaczyć test lethera i gliptona, bo to są bardzo dobre produkty i wiem że któryś z nich chce do czarnej skóry, ale nie mogę się zdecydować już od dłuższego czasu.
Opublikowano 24 Marca 201313 l Krok pierwszy szczoteczką czyszcze skóre Krok drugi mydełko Avel na miekka gabke lekko zwilżona nabieram odrobine mydła ,delikatnie okreznymi ruchami zmywam brud ( czasochłonna operacja) Przy jasnych skórach mozemy sie zdziwic , ile brudu jest niewidocznego . Krok trzeci Gliptone Liquid Leaher Miekka szmatka okreżnymi ruchami wcieram środek Skóra robi sie miekka ,ładnie sie błyszczy , pachnie skóra Gliptone ( srodki tej firmy polecił mi człowiek ktory zajmuje sie renowacja skor ) Zdjecia niestety nie oddaja efektu
Opublikowano 31 Marca 201313 l Ja też używam Gliptone Cleaner GT12 i Gliptone Conditioner GT11 ale conditioner moim zdaniem śmierdzi. W aucie po jego zastosowaniu czuję sie jak w sklepie obuwniczym. Cleaner za to jest bardzo wydajny i zajeb...
Opublikowano 3 Kwietnia 201313 l A jak się ma gliptone do tego colourlock...oba zostawiają szorstką skórę?
Opublikowano 4 Kwietnia 201313 l A jak się ma gliptone do tego colourlock...oba zostawiają szorstką skórę? po gliptone jest gładka/śliska
Opublikowano 7 Kwietnia 201313 l A jak się ma gliptone do tego colourlock...oba zostawiają szorstką skórę? po gliptone jest gładka/śliska Śliska to na bank nie jest. Spróbuj megsowego cleanera i conditionera i wtedy zobaczysz co to znaczy śliski... na zakrętach wypadasz z fotela A gliptone jest za***isty
Opublikowano 23 Kwietnia 201313 l Widzę że każdy ma swoją , inną metodę, koszta różne tych środków do skór, niekiedy spore. Ja ostatnio chciałem zabezpieczyć swoją kierownicę bo niby nie jest zużyta ani powycierana ale jakoś trzeba dbać . Mi osobiście podoba się kierownica taka jak w nowym aucie czyli taka pół matowa, wygląda świeżo i czysto. Spytałem kolegi który odkąd pamiętam zajmuje się obszywaniem kierownic w jakiejś tam firmie i prosto z mostu powiedział mi żebym pojechał do deichmana i kupił sobie wosk pszczeli matowy do skóry i że będzie lux, zamierzam to sprawdzić w najbliższym czasie i dam znać jakie są efekty, pozdr .
Opublikowano 24 Kwietnia 201313 l Jestem ciekawy tego wosku... Ostatnio w sklepie mi to polecali ale wziąłem co innego :-) daj znać jakie elekty