Opublikowano 4 Lipca 20215 l Czym zmiękczyć/nawilżyć skórę na fotelach? Skóry mam niedawno wyczyszczone i zabezpieczone zestawem od colourlock (cleaner soft + leder versegielung). Po czyszczeniu skóra zrobiła się troszkę bardziej matowa, co jest zrozumiałe, ale też jest troszeczkę mniej elastyczna i mniej delikatna w dotyku. Nie jest bardzo twarda i wysuszona. Ale obawiam się że mogą pojawić się z czasem pęknięcia lub zagięcia na boczkach od wsiadania. Wcześniej skóra była troszeczkę bardziej miękka. Teraz pytanie, czym ją zmiękczyć, nawilżyć. Leder Protector? Coś Lepszego? I czy na zabezpieczoną skórę versegielungem coś to da? Czy ponowne czyszczenie skóry, następnie jakieś nawilżenie i zabezpieczenie? I pytanie drugie. Co na skórę na deskę rozdzielczą? Edytowane 4 Lipca 20215 l przez LeszekA6
Opublikowano 4 Lipca 20215 l A powiedzcie, czym i w jaki sposób czyścić skórę perforowaną, brąz perforowany, bo mam wentylowane fotele, skóra w dziureczki. Kiedyś próbowałem jakimś mleczkiem to pozapychałem dziurki, nie mogłem tego usunąć i ogólnie była lipa i odpuściłem sobie temat !!! Może jakieś spraye czy coś podobnego?! Edytowane 4 Lipca 20215 l przez tomasm64
Opublikowano 12 Kwietnia 20224 l Jakie preparaty polecacie do jasnej skory w A6 z 2012 roku? Skóra jest w całkiem dobrym stanie, nie widze przetarć. Natomiast wymaga wyczyszczenia i nawilżenia żeby służyła długie lata :)
Opublikowano 13 Kwietnia 20224 l Bierz cos z colourlooka , na ich stronie zajdziesz wszystko , nawet jak napiszesz maila to podpowiedzą co zastosować .Jak dobrze wyczyścisz potem nawilżysz ,można dać jakaś powłokę żeby zabezpieczyć . Na filmiku wyżej masz ładnie opowiedziane.
Opublikowano 13 Kwietnia 20224 l Jak wyżej, też polecam Colourlock, fakt do czarnej skóry brałem i jestem zadowolony.
Opublikowano 26 Kwietnia 20224 l A czy do pielęgnacji skóry można użyć coś takiego? Ostatnio czyściłam jasną skórę w Maździe i nie mam za bardzo czym ja zabezpieczyć. Takie coś się nada? Da to coś?
Opublikowano 2 Lutego 20251 r Co sądzicie na temat poniższych preparatów? Macie jakieś porady jak wyczyścić skórę aby przy okazji nie upaćkać alcantary na fotelach?