fafnasty Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 mam zamiar jak sie ociepli zabrac sie za elektryke tylnych szyb:wink: wszystko juz czeka a ze boczki mam od avanta to sa w nich glosniki i tu moje pytanie czy warto je podlaczys jesli mam glosniki ori w tylnej polce jak to w sedanie hmmm radyjo mam symphony jesli tak to jak to ogarnac zeby dobrze gralo:wink:
bediks Opublikowano 20 Marca 2013 Opublikowano 20 Marca 2013 heheh bede robil identyk operacje i boczki tez mam z avanta razem z glosnikami tak wiec podpinam sie do pytania jak podlaczyc te glosniki i do czego?
piter1114 Opublikowano 20 Marca 2013 Opublikowano 20 Marca 2013 ja podpiąłbym je równolegle z głośnikami z tylnej półki,
fafnasty Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Opublikowano 20 Marca 2013 wlasnie wydaje mi sie ze lepiej pod przod bo na tyl idzie bass:decayed:
piter1114 Opublikowano 20 Marca 2013 Opublikowano 20 Marca 2013 bas idzie bo to są głośniki niskotonowe a jeśli montujesz głośniki takie same jak w przednich drzwiach to można podłączyć się równolegle z tymi z drzwi przednich, będą działały nawet z nieuruchomionym silnikiem
bediks Opublikowano 20 Marca 2013 Opublikowano 20 Marca 2013 ja bede mial orginalne z drzwi tylnych to do przednich czy do tylnich, wolalbym do tylnich bo wtedy moge regulowac na radiu tył przód
sasza Opublikowano 20 Marca 2013 Opublikowano 20 Marca 2013 bas idzie bo to są głośniki niskotonowe a jeśli montujesz głośniki takie same jak w przednich drzwiach to można podłączyć się równolegle z tymi z drzwi przednich, będą działały nawet z nieuruchomionym silnikiem co ma tutaj do rzeczy uruchomiony silnik ? Głownie to zależy jakie macie radio. Jezeli jest niefabryczne to temat zgłowy bo mamy 4 kanały. Jeżeli fabryczne to albo wpiąć sie do przednich, albo do tylnych. Ja bym się wpinał w tylne. Albo założyć jakiś nieduży wzmak i na tym ciągnąć głośniki. I w dodatku nie tee dział.
bediks Opublikowano 20 Marca 2013 Opublikowano 20 Marca 2013 dobra to zapytam tak jak podpiac te glosniki, radio mam nie ori blaupunkta sd48 które podlaczone jest pod ori nie rezana instalacje auta bez zadnych adapterów bo blaupunkty robione byly z ori wyjsciami audi
piter1114 Opublikowano 20 Marca 2013 Opublikowano 20 Marca 2013 "...co ma tutaj do rzeczy uruchomiony silnik ?" może i ma, u mnie działa to tak,że nie zadziałają tylne głośniki zanim nie uruchomisz silnika, zabezpieczenie przed rozładowaniem akumulatora? może...
sasza Opublikowano 20 Marca 2013 Opublikowano 20 Marca 2013 bendix, skoro masz nie ori radio, to masz radio najpewniej 4 kanałowe. Przy wyjsciu z radia masz 2 kostki, jedna zasilajaca, a druga glośnikowa. Wpinasz się w wolne piny i po robocie. piter1114, żadne zabezpieczenie, po prostu niezła rzeźba, radził bym ci się przyjrzeć twojej instalacji
bediks Opublikowano 20 Marca 2013 Opublikowano 20 Marca 2013 No muszę przejrzeć schematy bo tylne głośniki to wiem ze zasilane są razem ze wzmakiem z kostki mini ISO tej trzeciej
sasza Opublikowano 20 Marca 2013 Opublikowano 20 Marca 2013 ogólnie w avantach tylne głośniki były zasilane z wzmaka z tyłu autka
fafnasty Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Opublikowano 20 Marca 2013 masz nr czesci (wzmaka) albo jakies foto jak wyglada???
bediks Opublikowano 20 Marca 2013 Opublikowano 20 Marca 2013 moge zrobic foto jak to u mnie wyglada w sedanie, wzmak jest razem z jednym z glosników nokii
15lolo Opublikowano 20 Marca 2013 Opublikowano 20 Marca 2013 tez przerabialem to podpiolem sie pod przednie głosniki , grało ładnie
fafnasty Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Opublikowano 20 Marca 2013 moge zrobic foto jak to u mnie wyglada w sedanie, wzmak jest razem z jednym z glosników nokii no w sedanie tylne w polce sa ze wzmacniaczem to wiem bo tez mam sedana ale jesli bedziemy wkladac glosniki w tylne boczki od avanta to wzmaka tez chyba trzeba co? gdzie on jest w avancie? w subooferze?
Pab_lo Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Podłącze się pod temat bo na dniach zakładał bede elektryke na tył i mam boczki z miejscem na głosniki. Radio to ori concert plus. Gdzie się w takim przypadku lepiej podpiąć ? Ciągląc kable do głosników w tył czy i pod nie się podpinać czy do przodu i wtedy pod przednie głośniki? W tylnych drzwiach bedą ori głosniki z avanta z tylnych drzwi. Ktoś orientuje się gdzie będą lepiej grały podłączone pod przednie czy tylne głośniki? ---------- Post dopisany 12-04-2013 at 01:16 ---------- Poprzedni post napisany 22-03-2013 at 21:40 ---------- UP
Rekomendowane odpowiedzi