Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Po usunięciu DPF A4 B7 1.9TDI zaczął lekko buczeć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem a mianowicie po usunięciu DPF słychać jak by lekkie buczenie, sprawdzałem i mam wrażenie że te buczenie wydobywa się z filtra powietrza, dopisze ze jest wszystko szczelne. Czy te buczenie może być przyczyna pustej obudowy DPF-a? A co myślicie nad wstawieniem rurki do obudowy DPF-a?

Opublikowano

Z tego co napisałeś wynika że masz samą puchę dpfa ale raczej to nie powinno być przyczyną buczenia ewentualnie będzie głośniej turbinę słychać. Ja stawiałbym na plecionkę (złącze elastyczne) jak wyciągali puchę dpfa mogli ruszyć i lekko puściła i powoduje drgania i buczenia. Ja miałem wycinanego dpfa ale w puchę wspawali mi rurkę i żadnego buczenia nie mam.

Opublikowano

sprawdz jeszcze najlepiej z kanału lub podnosnika czy wszystko dokladnie poskrecali, u mnie przy wywaleniu dpf-a smierdzialo spalinami, mysle, moze tak ma byc, po tygodniu zaczelo cos dzwonic i okazalo sie ze teczo czujnika na koncu puszki dpf-a nie przykrecili. malutka dziurka a halas i smrod byl, dokrecony czujnik i wszystko ok. a ja juz myslalem nad wymiana plecionki :)

Opublikowano

sprawdziłem, wszystko jest dobrze poskręcane a ty kolego masz sama puchę czy rurkę ci dali w środek?

Opublikowano

powiem Ci szczerze ze nie wiem czy mam rure w srodku. moja wina ze nie spytalem, jest pucha ale czy dodali rure nie wiem. ale faktycznie odculem wyraznie glosniej w aucie po wywaleniu dpf-a. idzie sie przyzwyczaic...