Pawel429 Opublikowano 23 Marca 2013 Opublikowano 23 Marca 2013 Mam problem a mianowicie po usunięciu DPF słychać jak by lekkie buczenie, sprawdzałem i mam wrażenie że te buczenie wydobywa się z filtra powietrza, dopisze ze jest wszystko szczelne. Czy te buczenie może być przyczyna pustej obudowy DPF-a? A co myślicie nad wstawieniem rurki do obudowy DPF-a?
.Pablo. Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Z tego co napisałeś wynika że masz samą puchę dpfa ale raczej to nie powinno być przyczyną buczenia ewentualnie będzie głośniej turbinę słychać. Ja stawiałbym na plecionkę (złącze elastyczne) jak wyciągali puchę dpfa mogli ruszyć i lekko puściła i powoduje drgania i buczenia. Ja miałem wycinanego dpfa ale w puchę wspawali mi rurkę i żadnego buczenia nie mam.
niestandardowy Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 sprawdz jeszcze najlepiej z kanału lub podnosnika czy wszystko dokladnie poskrecali, u mnie przy wywaleniu dpf-a smierdzialo spalinami, mysle, moze tak ma byc, po tygodniu zaczelo cos dzwonic i okazalo sie ze teczo czujnika na koncu puszki dpf-a nie przykrecili. malutka dziurka a halas i smrod byl, dokrecony czujnik i wszystko ok. a ja juz myslalem nad wymiana plecionki
Pawel429 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 sprawdziłem, wszystko jest dobrze poskręcane a ty kolego masz sama puchę czy rurkę ci dali w środek?
niestandardowy Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 powiem Ci szczerze ze nie wiem czy mam rure w srodku. moja wina ze nie spytalem, jest pucha ale czy dodali rure nie wiem. ale faktycznie odculem wyraznie glosniej w aucie po wywaleniu dpf-a. idzie sie przyzwyczaic...
Rekomendowane odpowiedzi