brN23 Opublikowano 23 Marca 2013 Opublikowano 23 Marca 2013 Siema co zrobic ? dzisiaj jechalem dwupasem i dostalem kamieniem w przednia szybe po godzinie szyba zaczela pekac i jest do wymiany . Czy kupic szybe używana z audi czy nowa z innej firmy ? ?
wesz82 Opublikowano 23 Marca 2013 Opublikowano 23 Marca 2013 Bierz Pilkington takie same idą na 1wszy montaż Porób foty przed wymianą gdybyś sprzedawał kiedyś auto:wink: Jakby co szukaj Batrex-a koło Twej mieściny:decayed:
brN23 Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Opublikowano 23 Marca 2013 Dzieki wielkie zdjęcia właśnie zrobiłem . Przy sprzedaży zawsze się przydadzą )
marekg Opublikowano 23 Marca 2013 Opublikowano 23 Marca 2013 Ja kupowałem Pilkingtona i szczerze mówiąc...szajs. Być może produkcja na pierwszy montaż jest robiona i pilnowana jak należy. Ale jak już model wychodzi z katalogu producenta samochodu to przypuszczam, że i Pilkington przenosi produkcję starych szyb na daleki wschód i odpuszcza trochę na jakości.
marekg Opublikowano 23 Marca 2013 Opublikowano 23 Marca 2013 a to jaka proponujesz ? Szczerze mówiąc... albo używaną ori albo coś nowego co będzie w dobrej cenie akuat. Ja chciałem kupić Sekurit bo u mnie właśnie tego producetna są ori szyby ale był problem z dostępnością, była droższa więc wziąłem Pilkingtona wiedząc, że oni też robią szyby na pierwszy montaż dla wielu producentów aut. Po dwóch tygodniach dostałem kamieniem w nowiutką szybkę, na szczęście nie trzeba było znowu wymieniać ale wkurwa zaliczyłem niezłego. Facet z warsztatu jak to zobaczył to się uśmiechnął tylko i powiedział, że trzabyło se jeszcze droższą szybę kupić... A ten Pilkington co go mam to szajs bo niby dbam o wycieraczki, mam cały czas założone pióra Aero kupowane w ASO a szyba wygląda jakby pióra wydrapywały dziurę w szkle. Pięknie "wyryty" jest obszar działania wycieraczek, możesz wypucować auto a patrzysz na szybę i widzisz jakby przednia była cała ukurzona i tylko wyciraczkami machnięta i w tym obszarze czysto.
greg2505 Opublikowano 23 Marca 2013 Opublikowano 23 Marca 2013 mam pilkingtona ponad rok i nie zauważyłem żeby coś się z nią działo, a ogólnie rzecz biorąc teraz wszystko robią tandetne
Szarik Opublikowano 23 Marca 2013 Opublikowano 23 Marca 2013 Polecam NordGlass mam juz 3 lata i zadnych problemow
kujawaPGN Opublikowano 23 Marca 2013 Opublikowano 23 Marca 2013 pilkington u mnie siedzi już półtora roku i wszystko spoko, szyba się nie rysuje od wycieraczek jak u kolegi wyżej (wycieraczki Bosch Aereo)
Rekomendowane odpowiedzi