jaszczur13 Opublikowano 5 Lipca 2008 Opublikowano 5 Lipca 2008 Witam. Może to wydać się śmieszne, ale mój klimatronik żyje własnym życiem tzn. sam zmienia prędkość nawiewu, pomimo że nie mam ustawione AUTO ;( Jest to trochę uciążliwe i niebezpieczne, bo od czasu do czasu w czasie jazdy z nienacka dostaje po twarzy potężnym strumieniem powietrza i zamiast skupiać się na jeździe muszę od nowa regulować klime Czy ktoś spotkał się z taka usterką? Będę wdzięczny za każdą poradę jak tą przypadłość usunąć. Pozdrawiam
piotruch6 Opublikowano 5 Lipca 2008 Opublikowano 5 Lipca 2008 zgadza sie ten typ tak mam u mnie jest podbnie
Korzeń Opublikowano 5 Lipca 2008 Opublikowano 5 Lipca 2008 i u mnie to samo, nie wiadomo kiedy strzela na maxa ustaw auto wylacz klime bedzie ok.
Darek_G Opublikowano 5 Lipca 2008 Opublikowano 5 Lipca 2008 W trybie AUTO klimatronik w przeciwieństwie do zwykłej klimatyzacji ma za zadanie utrzymać zadaną temperaturę i właśnie temperatura jest wtedy jedynym wprowadzanym przez użytkownika parametrem. Siła nawiewu i jego kierunek (góra, nogi...) sterowane są automatycznie. U mnie maksymalny nawiew włącza się jeśli auto postoi np. na słońcu i mocno się nagrzeje, wtedy gdy zadaną ma temp. znacznie niższą wieja na maxa. Ale jeśli jadę i warunki termiczne nie zmieniają się gwałtownie (bo to raczej nie możliwe), to gwałtownych zmian siły nawiewu nie ma. Możliwe, że masz uszkodzony czujnik temperatury, który świruje i przez to nawiew nie działa poprawnie.
YATES Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 Ten typ tak ma. znajdz sobie inny problem np. brak mocy przy 2000 obrotów lub niewidoczny FIS na liczniku
andrekk25 Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 dokładnie tak samo jest u mnie winą są czujniki temperatury jeśli się nagżeje czujnik to zwiększy się nawiew nawet jak masz klimatronik w manualu U mnie wystarczy zmniejszyć prędkość nawiewu i spokuj do momentu gdy wyłączę i włączę ponownie.
Bananabo Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 mam to samo, i też bym chciał to naprawić a gdzie się znajduje ten czujnik temp??????
Korzeń Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 na srodku podszybia z przodu - czujnik nasłonecznienia kabiny to sie nazywa
Rekomendowane odpowiedzi