Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] przesiadka na B8 2.0 TDI 143 quattro avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

od kilku tygodni mam okazję cieszyć się z nowego zakupu :)

Ogólnie kilka info:

2009 r

135 kkm przebieg

s-line środek + zawias

leeko jestem zaskoczony - negatywnie bo przesiadłem się z b7 2.0 TDI BPW 140 km avant gdzie jakość materiałów była dużo lepsza,

tam czułem że wsiadam do audi a tu muszę zobaczyć z zewnątrz że wskakuję do Audi :) no i te drzwi zamykają się jak nie w Audi.

Założyłem koła zimowe Nokian WR D3 na ory felgach a tu bicie przy 160 - wyważka pokazuje że koła OK.

Dowiedziałem się że do tego samochodu należy stosować opony z indeksem AA :)

Mam nadzieję że to autko wytrzyma 100kkm w dwa lata :) B7 sprawuje się rewelacyjnie pomimo negatywnych opinii!

Czy przy mojej wersji B8 powinienem na coś nietypowego uważać zwrócić uwagę / wykonywać jakieś dodatkowe czynności ??

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Opublikowano

Graty zakupu :):decayed: Bardzo ładna sztuka i co najważniejsze :quattro::quattro::quattro:

Opublikowano

Napęd na 4-y łapy swoje robi. Gratulacje i bezawaryjności.

Opublikowano

śliczny kolorek

Opublikowano

A ja myślę ze jest fajniej w środku niż w B7, przynajmniej stylistycznie nie jest tak już leciwe jak B7. A to że przeraziło Cie wykonanie to pewnie zasługa braku MMI bo rzeczywiście jak go nie ma to jest lipa straszna, tandetny plastik bez żadnego pomysłu i tutaj bym chyba zrobił swój pierwszy mod.

Ogólnie auto bardzo fajne, fajny wyposażenie więc nic tylko śmigać.

U mnie też hałasują opony, koła, felgi nie wiem co jeszcze masakra nie potrafię tego zwalczyć, chyba trzeba popróbować z kołami od kogoś u kogo jest ok.

Powodzonka

Opublikowano

Kolorek mega :slina: a MMI zawsze można dołożyć :thumbup1:

Opublikowano

Poza brakiem navi pięknie skonfigurowana sztuka... :jerk::decayed:

Opublikowano

Brak MMi robi złe wrażenie i to troszke przeraża :wink:

Poza tym kolor mnie powala, zdecydowanie ładniejszy niz czarny. Bardzo zacna furka i zazdroszczę Q bo po przesiadce z z mojej B6 quattro na ośke strasznie mi brakuje tego napedu :kwasny:

Co do drzwi zamykania drzwi to tez mnie to troszke irytuje bo w B6 drzwi zamykały sie ciszej z takim głuchym uderzeniem a tutaj trzaskają tak jak w jakimś "tarpanie" :decayed:

Opublikowano

z tego co widzę po panelu to nie..

Opublikowano

Pewnie tak jak u mnie-brak w oryginale jednak wymiana wkładów, kodowanie i są grzane;-)

Opublikowano

Masz lusterka grzane ?

Jak w takim autku moze nie byc montowanych grzanych lusterek ?????

---------- Post dopisany at 11:21 ---------- Poprzedni post napisany at 11:20 ----------

z tego co widzę po panelu to nie..

Aaaa jak to poznać ??

Opublikowano

Brak symbolu podgrzewanych lusterek w środkowym położeniu pokretla regulacji.

Opublikowano

Super autko :)

odnośnie grzanych lusterek, przy minusowej temperaturze, włącz podgrzewanie tylnej szyby, po kilku minutach lustra powinny zrobić się ciepłe, jak nie masz to maty grzewcze za kilkadziesiąt zł lub w aso za kilkaset :wink: doklejasz, kodujesz w VCDS i uszy robią się ciepłe :wink:

Opublikowano
  • Autor

Hej, dzięki za ocenkę ;)

ogólnie wydaje mi się że w specyfikacji samochodu - dokładnie mówiąc konfiguracji tego konkretnego pojazdu są lusterka - ponoć niekoniecznie musi być do tego przycisk opcji jest kilka między innymi przycisk przy sterowaniu lusterkami lub integracja grzania luster z tylną szybą, jeszzcze tego nie testowałem :)

Pozdrawiam i wesolutkich zajączków na święta Wam życzę :)

Może zaglądnę na jakiś spocik krakowski to zerkniecie na to moje B8 !

Opublikowano
Hej, dzięki za ocenkę ;)

ogólnie wydaje mi się że w specyfikacji samochodu - dokładnie mówiąc konfiguracji tego konkretnego pojazdu są lusterka - ponoć niekoniecznie musi być do tego przycisk opcji jest kilka między innymi przycisk przy sterowaniu lusterkami lub integracja grzania luster z tylną szybą, jeszzcze tego nie testowałem :)

Generalnie powinno byc to w serii... nie rozumiem dlaczego nie mialoby byc :/ Chyba ze faktycznie pod tylna szybe lusterka sa podlaczone...

Opublikowano
Hej, dzięki za ocenkę ;)

Generalnie powinno byc to w serii... nie rozumiem dlaczego nie mialoby byc :/ Chyba ze faktycznie pod tylna szybe lusterka sa podlaczone...

W b8 nie ma dedykowanego przycisku do grzania lusterek. Jest tylko ikonka w przelaczniku.

tapatalk

Opublikowano

Jak cos to mam dwa wkłady grzane ;)

Opublikowano
Jak cos to mam dwa wkłady grzane ;)

Ja sie dopiero przymierzam do zakupu B8....i tak czytam to tu to tam co boli i co dolega tym furkom...

Opublikowano

Bardzo fajna sztuka. Życzę bezawaryjnej i przyjemnej jazdy. Ten kolorek na żywo bardzo przyjemnie się prezentuje :wink:.