Lukasz1988 Opublikowano 28 Marca 2013 Opublikowano 28 Marca 2013 Witam, dostrzegłem dzisiaj dziwne urządzenie obok wlewu oleju widoczne na zdjęciach. Jest na nim miejsce na kostkę ale nic nie jest podłączone od spodu wychodzi jakiś wężyk, może mi ktoś powiedzieć co to jest? Pozdrawiam.
twix_18 Opublikowano 28 Marca 2013 Opublikowano 28 Marca 2013 Kolego tam powinien być moim zdaniem przewód od podciśnienia, a nie żadna kostka... Ale moge sie mylić..
Lukasz1988 Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Opublikowano 28 Marca 2013 No no przewód jest od spodu podłączony taki jak przy zaworach np N75, a od góry jest miejsce na kostkę ale nic nie jest podłączone. To powinno coś robić ale nie mam pojęcia co to jest.
djzak Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 to jest klapa gaszaca tam powinien isc przewod malutki po prawej stronie masz 2 duze czujniki n18 chyba i jeden mniejszy to od ktoregos z nich idzie wlasnie to ...jesli chcesz wiedziec dokladnie to jutro moge zrobic fote jak to idzie..
arto19 Opublikowano 7 Maja 2013 Opublikowano 7 Maja 2013 kolego to jest klapa gasząca. Ta kostka nagorze powinna być połączona z N18 wżeykiem podciśneiniowym. Klapa odpowiada za gaszenie silnika (zamyka dopływ powietrza do dolotu) poszukaj wężyka czy gdzieś nie leży pod reflektorem albo poniżej pokrywy zaworów.
Rekomendowane odpowiedzi