Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Czy te tarcze podejdą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam znajomy ma takie tarcze na zbyciu 1k0615301aa ATE i moje pytanie czy podejdą do B5 po zmianie jarzma

Opublikowano

nie, poniewaz jest 2.4 mm wyższa od std tarczy do B5

Opublikowano

czyli nie podejdą nawet jak jarzmo zmienię pod tarcz 312 a mam 288

Opublikowano

Jarzmo nie ma z tym nic wspólnego.

Tarcza musi miec wysokosc 46.5 mm a ta ktorej podales nr ma 49.9mm.

Opublikowano

no i wszystko jasne dzięki

Opublikowano

chyba ze wsadzisz podkladki miedzy jarzmo a zwrotnice i dluzsze sruby ale to juz by bylo troche druciarstwo ;d

Opublikowano
chyba ze wsadzisz podkladki miedzy jarzmo a zwrotnice i dluzsze sruby ale to juz by bylo troche druciarstwo ;d

chyba chodzi raczej o to ,że klocek jest wyższy ,powierzchnia cierna większa i zostawało by nie wytartego nie 2,4 a ponad 3 mm tarczy .

Swoją drogą Dev pytanie do ciebie, a gdyby założyć także klocki wyższe? Wejdą one w jarzma ? Wtedy efektywność będzie większa .

Opublikowano

jakie wyższe ?

Opublikowano
:doh: Kuźwa skąd Wy te teorie bierzecie, Tomek współczuję tłumaczenia, mi się już nie chce :facepalm:
Opublikowano

roznica lezy tylko w piaście, tarcza musi być głebsza bo piasta bardziej wystaje w A3 niż starych B5/B6, dlatego też na przyklad felgi dla tych aut mają dość duże ET seryjnie

Opublikowano
:doh: Kuźwa skąd Wy te teorie bierzecie, Tomek współczuję tłumaczenia, mi się już nie chce :facepalm:

no cóż punkty lecą.... :facepalm:

Opublikowano
:decayed: przepraszam , błąd odczytu wymiaru . Już wiem o co chodzi . Odszczekuje
Opublikowano

W A4 tarcze są 288/25/46.5, ktoś się pytał o 312mm to też takie same tylko średnica większa 312/25/46.5 gdzie 288 i 312 to średnica, 25 grubość a 46.5 to wysokość :decayed:

---------- Post dopisany at 21:35 ---------- Poprzedni post napisany at 21:34 ----------

PS: Klocek jest ten sam dla tarcz 288 i 312, zaciski też :wink:

Opublikowano

Powinienem to wiedzieć , bo w końcu kilka dni temu sam wsadziłem 312 mm tarcze :decayed:

Opublikowano

Co z tego że Dev pisze co i jak, jak codziennie jest kilka tych samych tematów, trzeba najpierw czytać koledzy :naughty:

Opublikowano

ja tam cierpliwy jestem....

Opublikowano
ja tam cierpliwy jestem....

wiem :wink: