Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Diagnostyka klimatyzacji KANAL 26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pytanie dotyczy kanal 26 lampka ostrzegania o wysokiej temperaturze czy moze mi ktos wytlumaczyc o co wtym chodzi umnie na panelu jak wejde na 26 todane swiruja z 255 na 13, 255 na 14, 255 na 16 itd na ulamek sekundy cyklicznie bez przerwy czy na odpalonym czy na zgaszonym bez zmian. Znajomy sprawdzal u sibie i ma 255 caly czas gdzie moze byc usterka ? Dodam ze swiruje mi klima wl i wyl sprezarke co 5 sec wydaje mi sie ze tu moze byc przyczyna prosze o pomoc szukalem juz wszedzi i nic...

Opublikowano

to sa skoki cisnienia, juz Ci pisałem dlaczego i co jest przyczyną

układ rozpoznaje wysokie cisnienie i wyłacza kompresor, cisninenie spada, automatycznie zaskakuje

masz opór w przepływie czynnika i dlatego tak sie dzieje

Opublikowano

To niby dlaczego na liscie kodow pisze ze jest to kanal kontrolny Lampki ostrzegajacej o wysokiej temperaturze plynu chlodzacego byly juz przypadki awarii tego typu

Przypadek Passat b5

Sprężarka klimatyzacji załącza się i wyłącza się co 5 sek. [Archiwum] - Passat forum

I przypadek audi a4 tyle tylko ze po niemiecku gosc rozwiazal problem ale nie moge tego zrozumiec dokladnie translator nie wystarcza

http://www.motor-talk.de/forum/klimacodes-a-d-wert-heissleuchte-t2346562.html

W pierwszym wypadku byly winne zegary tylko ze u niego migala czasem kontrolka o wysokiej temperaturze natomiast drugi przypadek jest taki sam jak moj i ten szwab pisze ze po odpieciu zegarow kompresor chodzi caly czas

Opublikowano

Witam . Mam pytanie odnośnie tego błędu klimatyzacji bo u mnie dzieje się to samo i mam pytanie czy komuś udało się tą przyczynę znaleźć bo u mnie na kanale 26 dzieje się identycznie .